3 tapaa saada tuottoa asuntosijoittamisella

Vaurastuminen on vielä vähän sellainen arka aihe, josta ei saisi puhua ja sen tähden asuntosijoittamiseenkin liittyy vaikka mitä mystisiä asioita. Oikeasti asuntosijoittaminen on erittäin hyvä keino säilyttää omaisuuttaan, sillä ei ne rahat ainakaan pankissa korkoa kasva, mutta asuntosijoittamisella voit saada korkoa korolle. Olet ehkä miettinyt asiaa ja varsinkin sitä, millä tavalla voisit siitä hyötyä. Ensin toki pitää olla se asunto, josta kaikki sitten alkaa ja sen hankkimiseen pitääkin kiinnittää huomioita. Mieti mistä haluat asunnon ja haluatko saada tuoton vuokralaisen kautta vai asunnon arvonnousun kautta, toki nämä molemmat voi onnistua.

Jos aihe kiinnostaa sinua, niin klikkaa itsesi mukaan Asuntoiltaan. Opit kolmessa tunnissa asuntosijoittamisen pähkinänkuoressa sekä saat tuoreimman markkinakatsauksen! ››

Tutustu Asuntoiltaan  ››

 

Mieti mitä tuleva vuokralainen arvostaa

Oman kodin valinnassa sijainti on tärkein ostokriteeri, mutta tärkeä se on myös sijoitusasuntoa hankkiessa. Sinun täytyy vain hetkeksi mennä mahdollisen vuokralaisen housuihin ja miettiä mitä vaikka nuori opiskelija arvostaa, kun hän etsii asuntoa. Voi olla, ettei hän tarvitse rosterisia täyskorkeita kylmäkalusteita, vaan hänelle tärkein asia on että bussipysäkki on 100 metrin päässä. Voi olla ettei terveyskeskuspalvelut kiinnosta yhtään, mutta sillä on merkitystä että bussi kulkee myös öiseen aikaan.

3 eri tapaa saada tuottoa asuntosijoittamisella


1. Vuokratuotto

Vuokratuotto kannattaa ja pitääkin laskea, siihen löytyy laskureita netistä ja kirjoista. Sinun kannattaa huomioida laskemisessa myös remontit, jotka usein ainakin aloittelevalla asuntosijoittajalla voi jäädä huomiotta. Vuokran määrää tietenkin vuokranantaja, mutta jonkinlainen alueen hintataso on syytä olla tiedossa. Voit pitää pienempää vuokraa ja haluat pitää pitkäaikaisen hyvän vuokralaisen. Voit pitää vuokran ihan tapissa, mutta riskinä on silloin tyhjät kuukaudet, eikä se ole hyvä juttu vuokratuoton kannalta. Järkevintähän on, että vuokran jälkeen sinulle jäisi jotain ylimääräistäkin. Ylimääräisillä rahoilla voi sitten tehdä taas uusia sijoituksia ja saada taas sitä korkoa korolle.

2. Arvonnousu

Jos mietit asunnon arvonnousua niin silloin sijainnilla ja alueella muutenkin on iso merkitys. Taloyhtiön kuntoon on syytä aina kiinnittää huomiota, mutta myös asunnon kunnolla on merkitystä. Uusissa asunnoissa ei tarvitse remontoida asuntoa eikä muitakaan remontteja ole tiedossa, mutta kannattaa miettiä, kuinka pian haluat ehkä asunnon myydä. Asuntojen hinnat eivät ole juurikaan laskeneet, paitsi muuttotappio kunnissa ja kaupungeissa, mutta ei silti koskaan voi olla varma, etteikö myös asuntomarkkinat voi muuttua. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, myös se mitä muualla maailmassa tapahtuu. Rahoitus ja pankkien toiminta vaikuttaa moneen asiaan, välillä lainaa saa helpommin ja välillä esim. remonttilainaa ei saa millään.

3. Flippaaminen

Flippaaminen tarkoittaa sitä, että ostat huonokuntoisen asunnon, remontoit sen ja myyt sen. Näin voit nostaa asunnon arvoa heti, mutta silloin on hyvä, jos itse pystyy edes jonkin verran maalisutia tai vasaraa käyttämään. Välillä voi käydä hyvä tuuri, jos sattuu löytämään asunnon josta esim. perikunta haluaa päästä eroon nopeasti. Huonokuntoiset asunnot ja perikuntien asunnot harvemmin päätyvät nettiin, eli sinulla pitää olla verkostoa sellaisten ihmisten kanssa, jotka näistä saavat tiedon ensimmäisenä. Asuntosijoittamisen voi tehdä myös niin, että ostaa asunnon joltain yhtiöltä, joka myy asuntoja vain tätä tarkoitusta varten ja he hoitavat sinulle kaiken muun. Sinulle jäävä osuus tuotosta on pienempi, mutta tapa on helppo, jos ei halua tehdä asian eteen mitään.

Ei siis ole yhtä ainoaa ja oikeaa tapaa, joilla voi saada rahoilleen tuottoa, vaan jokainen määrittelee itselleen sopivan tavan. Nyt sinulla on kuitenkin mahdollisuus saada ilmainen opas, josta saat hyödyllisiä vinkkejä asuntosijoittamiseen liittyen, tämän oppaan voit ladata alla olevasta linkistä ilmaiseksi.

 
Koska luit blogin tänne saakka, asuntosijoittaminen selvästi kiinnostaa sinua. 

Seuraaava looginen askel on tulla mukaan Asuntoiltaan!

Tule mukaan Asuntoiltaan ››


 

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Asuntosijoittaja, olethan varautunut näihin 7 riskiin?