Asuntosijoittaja! Kiinnitä ensimmäisenä huomiota tähän…

Asuntosijoitusta tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota minimissään neljään asiaan. Tulemme käymään blogissamme läpi nämä neljä asuntosijoittamiseen liittyvää faktaa. Tässä ensimmäinen.

Fakta 1: Asunnon sijainnin on oltava oikea

Osta sieltä, mistä ihmiset haluavat vuokrata. Edelleen sekä pidempään asuntosijoittamista harrastaneet että asuntosijoittamista suunnittelevat ovat sitä mieltä, että asunnon pitää olla keskustassa, jotta sinne löytää helposti vuokralaisen.

On totta, että vuokralainen on helppo löytää keskustaan, mutta koska niin moni asuntosijoittaja ajattelee näin, ovat keskusta-asuntojen hinnat olleet viime vuosina reippaassa nousussa. Asuntojen hinnat ovat nousseet paljon vuokratasoa nopeammin, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, ettei niistä saa kunnon tuottoa.

Katso keskustan ulkopuolelle

Tällä hetkellä olisi hyvä pitää silmiä auki hieman muuallakin kuin vain isojen kaupunkien keskustoissa. Esimerkiksi lähiöt ja kehyskunnat ovat hyvä esimerkki. Kehyskunnilla tarkoitetaan esimerkiksi Tampereessa kiinni olevia kuntia Ylöjärveä, Pirkkalaa, Kangasalaa, Lempäälää ja Nokiaa. Niihin saa hyvän vuokralaisen, jos asunnon sijainti vain on hyvä.

Kannattaa harkita sijoittamista kuntakeskuksiin, joissa palvelut ovat lähellä. Asunnon kunnolta kannattaa myös vaatia hieman enemmän silloin, kun se ei ole aivan pääkadun varrella tai keskustassa.

Hinnannousu perustuu arvaukseen

Yleensä spekuloin itse aika varovaisesti hinnannousulla, koska on mahdotonta tietää, minkä verran hinnat tulevaisuudessa nousevat. Se perustuu enemmän arvaukseen kuin varmaan tietoon.

Kun puhutaan aluerakentamisesta, tulee aina uusia alueita, kuten Tampereen Vuores, jossa hinnat todennäköisesti nousevat pitkällä aikavälillä. Kaupunkilaiset löytävät uuden alueen, kun sieltä alkaa ensimmäistä kertaa tulla asuntoja käytettyinä myyntiin. Kyse on kuitenkin melko pitkän aikavälin kehityksestä.

Seuraavassa blogissa käymme läpi asuntosijoittamisen faktan numero kaksi. Varmista, että saat ilmoituksen tulevista blogeistamme ja klikkaa itsesi uutiskirjelistallemme sivun oikeasta reunasta.

Sijoitusterveisin,

Mikko Sjögren Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja, sijoittaja ja kirjailija

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Sijoitusasunto – millainen sen tulee olla?