Asuntosijoittamisen riskit osa 2: Vuokratasoriski

Asuntosijoittamiseen kuten mihin tahansa sijoittamiseen liittyy riskejä. Tässä artikkelisarjassa käymme läpi asuntosijoittamisen yleisimpiä riskejä.

Asuntosijoittamisen ensimmäinen riski on hintojen lasku. Riski on merkittävä etenkin, jos on paljon velkaa. Kävimme tämän riskin läpi artikkelisarjan ensimmäisessä osassa. Tässä tekstissä keskitymme asuntosijoittamisen toiseen riskiin, joka on vuokratasoriski. Vuokrataso tarkoittaa millä tavalla vuokra muuttuu ajan kanssa. Vuokrataso on riski siitä syystä, että kenelläkään meillä ei ole kristallipalloa, kukaan ei tiedä mitä vuokrat ovat tulevaisuudessa. Voi olla, että jos nyt ostat asunnon, jonka vuokrataso on 500 euroa, muutaman vuoden päästä se voi olla vain puolet siitä TAI kaksi kertaa sen verran. Kukaan ei voi varmuudella tietää. Vaikka on mahdotonta sanoa mihin vuokrat muuttuvat tulevaisuudessa, myös vuokratasoriskiltä voi välttyä.

Miten välttyä vuokratasoriskiltä?

Katso videolta Mikko Sjögrenin vinkki miten voit välttyä asuntosijoittamisen vuokratasoriskiltä!
Opi asuntosijoittamisen perusteet suositussa Asuntoillassa™! Lue lisää ja varmista paikkasi ››

Näin vältyt vuokratasoriskiltä!

Silloin jos asunto on ostettu oikealta paikalta, eli muuttovoittoalueelta, ja sellaiselta paikalta sitä paikkakuntaa, mistä ihmiset haluaa asuntoja vuokrata ja olet ostanut juuri sellaisen asunnon, jota ihmiset haluavat vuokrata; vältyt todennäköisimmin vuokratasoriskiltä. Tällaiset asunnot pitävät pääsääntöisesti paremmin vuokratasonsa ja tällaisten asuntojen vuokrat tuppaavat yleensä jopa nousemaan silloin, jos asunto on haluttava. Tästä syystä asunto, eli vuokrattava tuote, kannattaa pitää kunnossa.

Jos asuntosijoittaminen kiinnostaa, opi asuntosijoittamisen perusteet kolmessa tunnissa!

Toisin kuin yleisesti luullaan, asuntosijoittamisessa voi menestyä iästä ja tuloista riippumatta. Riittävä tietotaito ja alkupääoma riittävät alussa. Asuntosijoittamisessa voi kuitenkin epäonnistua, jos ei osaa ottaa huomioon kriittisiä tekijöitä, joita opit Asuntoillassa™. LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU MUKAAN ASUNTOILTAAN™ TÄÄLTÄ ›› Kyseessä on noin 3 tunnin mittanen iltatilaisuus, jonka järjestämme kiertueen muodossa useammalla paikkakunnalla. Olemme järjestäneet Asuntoilta-kiertueita jo useamman vuoden ajan ympäri Suomea. Voit ilmoittautua sinulle sopivaan tilaisuuteen.

ASUNTOILLASSA™…

1. Opit asuntosijoittamisen idean pähkinänkuoressa. 2. Kuulet onko nyt oikea aika sijoittaa asuntomarkkinoille. 3. Opit nelivaiheisen prosessin, miten asuntosijoitus tehdään oikein. 4. Ymmärrät miten voit suojautua asuntosijoittamisen 7 riskiltä. 5. Kuulet salaisuuden mistä ja miten ammattimaiset sijoittajat tällä hetkellä ostavat kohteensa!

Ilmoittaudu Asuntoiltaan™ täältä ››

Mikko Sjögren Varapuun perustaja ja päävalmentaja, asuntosijoittaja
Opi asuntosijoittamisen perusteet vain 3 tunnissa Varapuun Asuntoillassa™! Ilmoittaudu Asuntoiltaan täältä ››
 
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Kumpaan sijoittaa: asuntorahastoon vai suoraan asuntoihin?