Liiketoiminnan magic number – mikä on sinun numerosi?

Omaa liiketoimintaa kannattaa suunnitella ja laskea kahdesta suunnasta: alhaalta ylöspäin ja ylhäältä alaspäin. Ensimmäinen asia on kuitenkin selvittää mitä sinä haluat. Kun tiedät mitä haluat saada, voit laskea oman “magic numberin” ja viimeiseksi luoda strategian sen saavuttamiseksi.

3 askelta tavoitteen saavuttamiseksi

  1. Mitä haluat?
  2. Magic number
  3. Strategia

Miten tienata 100 000 euroa vuodessa?

Ajatellaan vaikka niin, että haluat bruttona 100 000 euroa liiketoiminnastasi vuodessa. Haluat nostaa 100 000 euroa bisneksestäsi. Kun tiedät mitä haluat, seuraavaksi lasketaan magic number. Magic number lasketaan siten, että katsot mikä on tuote mitä myyt ja mikä on tuotteen kate, kuinka paljon se jättää viivan alle. Magic number tarkoittaa kuinka monta yksikköä sinun täytyy myydä päästäksesi haluamaasi summaan.

Myyt esimerkiksi 300 eurolla tuotettasi ja siitä jää 100 euroa verojen jälkeen firmalle. Jokaisesta myynnistä sinulle jää käteen 100 euroa. Jos saat 100 euroa per myyty yksikkö ja tähtäät 100 000 euroon, tuotetta täytyy myydä tuhat kappaletta vuodessa. Magic number on siis tässä tapauksessa 1 000.

Nyt olet selvittänyt magic numberin vuositasolla. Luku kannattaa pilkkoa pienemmäksi ja laskea magic number kuukausi- sekä päivätasolla.

Jos pidät kuukauden loman, kuukausia on 11. Kannattaa ehkä laskea 10 kuukaudella niin ollaan lähempänä totuutta. Jos lasketaan, että 1 000 kappaletta täytyisi myydä 10 kuukaudessa, montako yksikköä se on kuukaudessa? 100 kappaletta.

Käytetään varovasti 20 päivää kuukaudessa. Mitä silloin täytyy päivässä myydä? 5 kappaletta.

Nyt tiedät täsmälleen mitä sinun kuuluu tehdä. Täytyy myydä viisi kappaletta tuotettasi päivässä niin teet 100 000 euroa vuodessa.

Toinen tapa magic numberin selvittämiseksi

Toinen vaihtoehto on laskea tämä toisesta suunnasta. Mieti kuinka monta kappaletta tuotettasi pystyisit myymään päivässä jos myisit oikein raivokkaasti. Jos toteat, että oikein pinnistämällä myisit kolme, niin lasketaanpa magic number sen pohjalta.

3 x 20 (päivää) on 60 kappaletta kuukaudessa. 60 kertaa 10 (kuukautta) on 600. Jos oletetaan, että sinulle jää 100 euroa katetta jokaisesta myynnistä, tarkoittaa se sitä, että tienaat 60 000 euroa tällä myynnillä.

Kysymys kuuluu riittääkö se? Ei, jos tavoitteesi on 100 000 euroa. Sitä varten täytyy tehdä strategia, jonka avulla saat myytyä viisi kappaletta.

3x Magic Number – mitä ne kertovat?

Nyt kun tiedät mikä on oma magic numberisi niin voit joka päivä katsoa onnistuitko vai etkö onnistunut. Koska laskimme magic numberin kahdesta suunnasta niin parannetaan tätä juttua vielä hiukan…

Alkuperäinen tavoite oli tässä esimerkissä että jos tienaa 100 000 euroa niin se olisi todella siisti juttu. Se on target, johon tähdätään. Jos pinnistelet ja saat myytyä kolme päivässä, se on minimum magic number. Sitten olisi aivan älyttömän siistiä, jos pystyisi tekemään 200 000 euroa vuodessa. Jos asiat menisivät spektaakkelimaisen hyvin, niin 200 000 tuhatta olisi tavoite.

Laske oma magic numberisi yllä olevan esimerkin mukaisesti. Saat kolme lukua per päivä: alkuperäinen target, minimum target sekä spektaakkelimaisen hyvä target. Nämä kolme lukua päivässä ovat kolme tavoitettasi. Kun seuraat päivätasolla toimintaasi, olet jatkuvasti kartalla siitä miltä vuosituloksesi tulee näyttämään.

Oletko aloitteleva yrittäjä ja kaipaat vinkkejä kuinka päästä eteenpäin bisneksesi kanssa?

Tule mukaan Bisnesilta™-valmennuskiertueelle! Valmennuksessa käymme läpi muun muassa: 

  • Mikä on itselle sopivin yritysmuoto
  • Kannattaako kirjanpito tehdä itse
  • Mitkä ovat menestyvän liiketoiminnan kulmakivet
  • Mitä kannattaa tehdä ja mihin käyttää aikaa
  • Miten välttää yleisimmät kompastuskivet

 

Bisnesilta™-valmennus on ensimmäinen askeleesi polulla kohti menestystä. Voit olla työssäkäyvä, opiskelija, työtön tai yrittäjä. Oletko valmis astumaan polulle kohti vauraampaa tulevaisuutta?

Tutustu ja varmista paikkasi täältä ››

 

Nähdään Bisnesilta™-valmennuksessa!

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Ota askel kohti menestyvää liiketoimintaa ja varmista paikkasi Bisnesilta™-valmennukseen nyt täältä ››

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Mitä “Rikas Isä” opetti liiketoiminnan aloittamisesta ja bisneksen tekemisestä?