Tiedätkö mihin McDonald’sin menestyminen perustuu? McDonald’s on tehnyt eniten rahaa maailmassa ravintolabisneksessä. McDonald’sin salaisuus on heidän systeemissään.
Systeemi on tapa tehdä asioita ja tapa toimia. Systeemi on myös ainut asia, jonka voi liiketoiminnassa myydä. Mitään vanhaa varastoa ei nimittäin kannata ostaa, ellei sitä saa spektaakkelimaisen halvalla ja lisäksi sen on oltava käyttökelpoista tavaraa. Ei kannata ostaa mitä vain sen takia, koska se on halpaa – vai haluaisitko omistaa kasan vanhanmallista rojua, jos uusi versio on jo markkinoilla?
Miten tehokas systeemi rakennetaan?
Viisi kohtaa, joiden avulla rakennat toimivan ja tehokkaan systeemin:
- Listaa ylös kaikki tehtävä, mitä pitää tehdä
- Tee listaamillesi tehtäville ohje, miten ne tehdään.
Syy ohjeiden tekemiselle on se, että joku muu voi tehdä ohjeissa opetetut tehtävät ja ohjeita noudattamalla jäljestä tulee aina samanlaista. Tiedät myös, paljonko asioiden tekemiseen menee aikaa. Muista myös aina seurata, mikä menee hyvin ja mikä huonosti – näin voit aina parantaa tekemistä. - Kirjoita ohje, miten asiat opetetaan eteenpäin.
Listaa myös kysymykset, joita perehdytysvaiheessa nousee ja sisällytä näiden vastaukset tähän ohjeeseen. - Listaa, minkälaisia ihmisiä tarvitaan mihinkin työtehtäviin eli tee ohje rekrytoinnista ja palkkauksesta.
- Kirjoita mihin mennessä työtehtävät ja asiat tulee olla tehtynä.
Nämä viisi kohtaa ovat McDonald’sin systeemin perusta. Henkilöstön vaihtuvuus kyseisellä ravintolaketjulla on yli 300 % vuodessa – eli kolme kertaa vuodessa vaihtuvat naamat. Jokaisen tehtävän ollessa listattuna ja ohjeistettuna, ei tarvitse kuin kaivaa mapista ohje uuden kaverin tullessa keittiöön töihin. Näin se Big Mac maistuu huomenna samalta, kuin tänäänkin.
Sama koskee kassan käyttöä. Uutta ihmistä perehdytettäessä löytyy valmis ohje kassakoneen käyttöön. Ei siellä kysellä ”Oletkos ennen käyttänyt kassaa” ja ihmetellä, miten laite toimii.
McDonald’s myös tietää, minkälaisia kavereita heidän tulee etsiä. Jos he tarvitsevat vessan moppaajaa tai kaverin paistamaan pihvejä, kyseiset henkilöt ovat todennäköisesti erityyppisiä profiileiltaan. Yritys tietää, mitä he etsivät ja tämän takia nuori ravintolapäällikkö pystyy palkkaamaan sopivia henkilöitä tiimiinsä ja pyörittämään isoa liikevaihtoa.
Opi kolmessa tunnissa kaikki se mitä jokaisen aloittavan yrittäjän pitäisi tietää!
Bisnesilta™ NYT VAIN 15€ (ovh. 47€)! ››
Tarjous voimassa 31.10. asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää.
Haluaisitko oppia selkeällä suomen kielellä yrittäjyyden perusteet ja saada vastaukset yleisimpiin yrittäjän mieltä askarruttaviin kysymyksiin tiivistetysti yhdessä paketissa? Niin mekin olisimme halunneet, kun perustimme Valmennusyhtiö Varapuun reilut 10 vuotta sitten.
Tästä syystä järjestämme uudistetun Bisnesilta™-kiertueen, jonka aikana käymme läpi yrittäjyyden keskeisimmät asiat yrittäjän näkökulmasta selkeässä ja ymmärrettävässä muodossa! Yrittäjyydestä tulee huomattavasti yksinkertaisempaa, kun tiedät mitä olet tekemässä ja mihin kannattaa keskittyä…
Bisnesillassa™ käymme läpi muun muassa…
Varmista paikkasi Bisnesiltaan™ täältä 15€ (ovh. 47€) ››
Tarjous voimassa 31.10. asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää.
Valmennusterveisin,
Varmista paikkasi Bisnesiltaan™ nyt erikoishintaan 15€ (ovh. 47€) ja tule poimimaan parhaat vinkit yrittäjille!
Tarjous voimassa 31.10. asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää.