2 yleisimmistä virheistä rahan kanssa

Tiesitkö, että rahaongelmat ovat usein yllättävän samanlaisia? Olemme huomanneet asiakkaidemme kanssa samojen virheiden toistuvan kerta toisensa jälkeen. Käyn tässä läpi kaksi yleisimmistä virheistä.

2 yleisimmistä virheistä rahan kanssa

Virhe 1: Yllättävät kulut yllättää

Kaikilla meillä tulee aina yllättäviä kuluja. Jos niihin ei ole varautunut etukäteen, on helppo paikata puuttuvaa rahavirtaa…

  1. luottokortilla (mitä ei pitäisi koskaan joutua tekemään) tai
  2. pikavipillä (mihin ei missään tapauksessa pitäisi koskea).

Yllättäviä kuluja ovat ne, joita kutsumme elämiseksi. Jääkaappi hajoaa tai tulee veromätkyt tai eteesi tulee tuhannen taalan sijoitusmahdollisuus, mutta tilisi on tyhjä. Tätä varten on hyvä olla jonkinlainen puskuri eli vararahasto. Hyvä puskuri on vähintään 2-6 kuukauden normaaleja pakollisia menoja vastaava summa. On paljon helpompi hengittää, kun tietää, että on sen verran rahaa, että ehtii saada asiat uudelleen kuntoon.

Tee päätös tänään rakentaa itsellesi taloudellinen puskuri. Jos syystä tai toisesta joudut käyttämään luottokorttia tai pikavippiä yllättävien kulujen paikkaamiseen, on seurauksena monin verroin suurempi lasku.

Virhe 2: Rahataidot on opittu vääriltä ihmisiltä

Keneltä opimme elämässä kaikista eniten taitoja ja asenteita? Omilta vanhemmilta ja ystäviltä tietysti. Ja keneltä omat vanhempamme ovat ottaneet oppia? Heidän vanhemmiltaan ja niin edelleen. Eikö ole epäreilua, että 100-150 vuotta sitten eläneiden ihmisten asenteet ja ratkaisut vaikuttavat edelleen meidän arkemme rahankäyttöön? Voisiko olla niin, että pelisäännöt ovat matkalla hiukan muuttuneet?

Ovatko lähipiirisi rahataidot sellaisella tasolla, josta kannattaisi ottaa mallia? Yleensä ei ole. Tai jos sinun ystäväsi ja vanhempasi ovat onnellisia rahan kanssa, he ovat taloudellisesti vapaita ja voivat keskittyä elämässä niihin asioihin, joita tekisivät, jos raha ei olisi este, niin sitten sinulla on käynyt tuuri!

Rikkaiden ihmisten vinkit rahaan ja menestykseen voivat myös olla puutteellisia. Joskus menestys on tullut “sattumalta” tai rahataitoja ei osata tai haluta muotoilla ymmärrettävään muotoon tai ulkoisesti rikkaalta vaikuttava ihminen käyttääkin kaikki rahansa joka kuukausi huvituksiin ilman, että siellä olisi osattu kerätä oikeaa vaurautta taustalle. Tästä syystä on tärkeää löytää oikeasti vauraat ihmiset, jotka ovat löytäneet toimivan systeemin oman varallisuuden kehittämiseen. Sen lisäksi heidän täytyy osata opettaa rahataitoja eteenpäin ja haluta opettaa niitä muille.

Näin voit parantaa rahataitojasi…

Jos haluat parantaa omia rahataitojasi, yksinkertaisin tapa päästä alkuun on osallistua tulevaan Rahailtaan.

Rahaillat ovat kestoltaan vain 3 tunnin mittaisia lyhyitä tietoiskuja siitä, mitä raha nykypäivänä on ja miten rahaan liittyvät pelisäännöt ovat muuttuneet viime vuosina. (Tämä kiinnostaa kaikkia, jotka aikovat jäädä eläkkeelle…)

Lue lisää Rahaillasta ja hyödynnä erikoisetusi ››

 

Nähdään Rahaillassa!

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

 

.

.

P.S. Paranna rahataitojasi yksinkertaisin opein Rahaillassa! Tutustu ja varmista paikkasi täältä ››

Tämä teksti on julkaistu blogissamme alunperin 13.9.2018. Päivitetty 3.7.2020.

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Vaurastumisen kaava: Miten toimia, jos haluaa vaurastua?
Vaurastumiseen on olemassa kaava. Tämä kaava kertoo sen, miten tulee toimia, jos haluaa vaurastua. Kiinnostaisiko tietää, miten tuo kaava menee?