Korkoa korolle -periaate on sijoittajan paras ystävä – tästä on kyse!

Korkoa korolle -malli on hiukan hankala hahmottaa. Kun olemme pisteessä A ja haluamme päästä pisteeseen B, lineaarisesti ajattelevat aivot piirtävät suoran viivan näiden kahden pisteen välille. Matkan pitäisi siis olla mielestämme suora. Tässä tekstissä käyn esimerkin avulla läpi mitä korkoa korolle -periaate tarkoittaa.

Korkoa korolle ja lineaarisesti ajattelevat aivot

Kun sijoittaa korkoa korolle -periaatteen mukaan, käyrä ei ole suora. Alussa ei tapahdu paljon, mutta lopussa vauhti kiihtyy huimasti. Kun rahaa on sijoitettu vuoden ajan kuukausittain tuottamaan, ajattelemme helposti, että meidän pitäisi olla suoralla viivalla.

Vuoden sijoittamisen jälkeen ero suoran ja eksponentiaalisen käyrän välillä on jo jonkinlainen. Seuraavana vuonna se on jo isompi. Viidentoista vuoden jälkeen, kun pitäisi olla lineaaristen aivojen mukaan noin puoli miljoonaa kasassa, eikä näin ole, nostetaan säästyneet rahat ja lomaillaan pari viikkoa. Tällöin vietetään kallein loma, mitä ikinä on missään vietetty.

Viidentoista vuoden jälkeen, kun pitäisi olla lineaaristen aivojen mukaan noin puoli miljoonaa kasassa, eikä näin ole, nostetaan säästyneet rahat ja lomaillaan pari viikkoa. Tällöin vietetään kallein loma, mitä ikinä on missään vietetty.

Miten korkoa korolle toimii käytännössä?

Korkoa korolle -käyrä käyttäytyy hieman hassusti. Ensin ei näy tuloksia juuri lainkaan, eikä näytä tapahtuvan juuri mitään. Mutta sitten kun tapahtuu, tapahtuu kunnolla. Ilmiö tunnetaan myös lumipalloefektinä.

Ajatellaanpa niin, että metsässä on lampi, jossa kasvaa lumpeita. Tänään siellä on yksi lumme. Huomenna kun mennään katsomaan, on lumme onnistunut kopioimaan itsensä siihen viereen. Lumpeita on siis kaksi. Ylihuomenna kun mennään katsomaan, ovat molemmat lumpeet taas kopioineet itsensä. Niitä on nyt neljä. Kahden kuukauden kuluttua, kun mennään katsomaan lumpeiden määrää, on lampi tasan puolillaan lumpeita.

Kysymys kuuluu: kauanko kestää, että koko lampi on täynnä?

Yhden päivän. Lumpeen kasvu ei ollut puolivälissä, vaan aivan viime hetkissä. Kesti kaksi kuukautta, että lampi oli puolillaan ja seuraavana päivänä se on täynnä.

Ymmärrä korkoa korolle -periaate yksinkertaisen esimerkin avulla!

Koska korkoa korolle -periaate on jokaisen sijoittajan paras ystävä, teimme oppaan, jossa avaamme tuota periaatetta tarkemmin. Korkoa korolle -kasvu saadaan itseasiassa laskettua yksinkertaisen kaavan avulla. Kerron tästä tarkemmin oppaassamme: Korkoa korolla ja 72-sääntö!

Lukemalla oppaan opit…

  • Korkoa korolle periaatteen sekä miten se vaikuttaa vaurastumiseesi
  • 72-säännön

Lataa opas ilmaiseksi täältä ››

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

P.S. Lataa maksuton opas: “Korkoa korolle ja 72-sääntö” niin opit miten korkoa korolle periaate vaikuttaa vaurastumiseesi! Lataa opas ilmaiseksi täältä ››

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
5 askelta raaka-aine sijoittamisen aloittamiseen