Miksi pitäisi vaurastua?

Vaurastuminen tunuu olevan trendikästä, yhä useampi haluaa vaurastua. Mutta miksi? Miksi pitäisi vaurastua? Juju on siinä, ettei kenenkään pidä vaurastua, olipa se kuinka trendikästä tahansa. Kysymys kuuluu ennemminkin miksi haluaisit vaurastua?

Miksi haluat vaurastua, miksi haluat sijoittaa? Haluatko jäädä viisi vuotta aikaisemmin eläkkeelle vai haluatko vaihtaa autoa? Haluatko sittenkin etelänloman vai kenties taloudellista turvaa?

Ennen kuin aloitat sijoittamisen, pohdi vastaukset ainakin näihin kahteen asiaan.

1. Miksi haluat vaurastua?

Sijoitustoiminnalle, sijoittamiselle ja vaurastumiselle täytyy olla jokin syy. Voit myös haluta jättää perintöä tai ihan mitä tahansa, kunhan tekemiselle löytyy ensin jokin syy, miksi sitä tehdään.

Nimittäin ihan kuten kaikessa muussakin, uuden tekeminen ja aloittaminen onnistuu harvemmin spektaakkelimaisesti kerralla. Se kuuluu oppimisprosessiin. Ihminen kokeilee jotain, eikä se todennäköisesti mene aivan napakymppiin, joten pitää vähän hienosäätää ja kokeilla uudestaan. Kun sinnikkäästi kokeilee uudestaan, asiat alkavat pikkuhiljaa sujua paremmin ja paremmin.

Kun tiedät oman syysi miksi haluat vaurastua, on aivan eri tilanne aloittaa sijoittaminen ja opiskelu.

Mikä ajaa minua eteenpäin?

Olen innoissani siitä, että pyrimme löytämään, etsimään ja testaamaan arjessa toimivia ratkaisuja. Innostun aina siitä, kuinka yksinkertaisilla asioilla ihmiset pystyvät viemään talouttaan eteenpäin. Monimutkaiseen ongelmaan ei tarvitse olla monimutkaista vastausta. Olen erityisen kiinnostunut siitä, kuinka pienillä ja yksinkertaisilla, arjessa tapahtuvilla teoilla pystyy muuttamaan omaa taloudellista tilannettaan ja kuinka pienellä vaivalla se saadaan hoidettua kuntoon.

2. Mikä on tavoitteesi?

Sitten tavoite. Mikä on sijoittamisesi tavoite? Jos et tiedä, miksi sijoitat tai miksi haluat vaurastua, niin todennäköisesti sijoittaminen vain jää. Jos ei ole mitään syytä, niin miksi sitä pitäisi tehdä?

Pohdi oma tavoitteesi sijoittamiselle ennen kuin sijoitat. Kun tavoite on selkeänä mielessäsi matkasta tulee miellyttävämpää haasteiden keskellä.

Lisää vinkkejä sijoittamiseen ja rahankäyttöön

Haluatko kuulla lisää vinkkejä sijoittamiseen ja rahankäyttöön liittyen? Liity veloituksetta uutiskirjelistallemme niin lähetämme sinulle heti vinkkejä rahankäyttöön liittyen! Saat uutiskirjeen kautta myös tiedon uusista blogiteksteistämme.

Liity uutiskirjelistallemme täältä ››

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Miksi tulokset eivät muutu tietoa lisäämällä tai itsekurin avulla?