Ohjenuora arjen vaurastumiseen – 9 yksinkertaista kohtaa!

Meiltä kysytään usein mikä olisi nopea ja helppo tie vauraaseen elämään. Valitettavasti vastaus ei miellytä monen kuulijan korvaa: Helppoa ja nopeaa tietä ei ole olemassa. Tie vauraaseen elämään ja menestykseen on prosessi. Se on ennemminkin maraton kuin pikamatka.

On kuitenkin olemassa ohjenuora, jota noudattamalla mahdollistat vaurauden itsellesi. Poimi ohjenuora itsellesi ja käytä sitä muistuttamaan itseäsi niistä asioista, joita voit viedä arjen vaurastumiseesi. Lista on aikajärjestyksessä.

 

Ohjenuora arjen vaurastumiseen

1) Vastuu – itsestäsi ja muista

Liian usein ajatellaan omasta taloudesta siten, että vastuu siitä on jollain muulla kuin itsellä. Esimerkkinä otan vaikkapa pikavipit. Monet ovat sitä mieltä, että pikavipit pitäisi kieltää lailla.

Kyllä – korot ovat kohtuuttomia.

Kyllä – suurin osa mainostaa itseään hassusti.

Pointtini tässä on se, että onko se sinun vastuullasi, otatko pikavippiä, vai yhteiskunnan vastuulla, että tuollaista palvelua ei pitäisi olla tarjolla.

Kenellä on vastuu omasta taloudesta?

Vastuu on tietenkin 100 % itsellä.

2) Päätös

Päätös siitä, että hoitaa oman ruutunsa kuntoon. Päätös on se hetki, joka on kaikkein tärkein hetki taloudellisen vapautumisen polulla – saavuttamisprosessissa. Hienointa ei ole se, kun voi hankkia jotain. Sehän on vain tulos. Päätöksen tehtyään elämä vaihtaa raidetta. Päätös täytyy tehdä paljon ennen kuin tulee tuloksia.

3) Omat numerot

Ota selvää omista numeroista. Mitä tarkemmin, sen parempi. Mikäli ei tiedä, mikä oma tämänhetkinen taloudellinen tilanne on, ei voi lähteä etenemään. Samasta syystä painoa pudottaessa pitää käydä ainakin kerran aamulla vaa’alla.
Omat numerot pitää tuntea ja niitä pitää seurata.

4) Suunnittele rahan käyttö

Tutkimukset vahvistavat, että ne, jotka pitävät ruokapäiväkirjaa, laihtuvat kolme kertaa enemmän kuin ne, jotka eivät pidä. Voisiko olla niin, että samaa pätee myös vaurastumisessa..? Kun seuraat omia lukujasi ja huomaat kehitystä lukujen muuttuessa, tulee hommasta mielenkiintoisempaa. Positiivinen palaute motivoi. Ollaan menossa oikeaan suuntaan. Mittaaminen on usein tärkeämpää kuin mitä mitataan.

5) Ylijäämä

Luo itsellesi ylijäämäinen talous. Vinkkejä ylijäämäisen talouden muodostamiseksi saat esimerkiksi Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennuksestamme.

6) Puskuri

Säästä 2–6 kuukauden puskuri. Tämä puskuri mahdollistaa hieman peliaikaa miettiä hädän hetkellä, miten talous saadaan kuntoon.

7) Huonojen lainojen vyörytys

Jos sinulla on tällä hetkellä huonoja lainoja, tutustu Varasuunnitelma -työkaluumme. Sen ohjeiden avulla selviät lainoistasi todennäköisesti huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Käymme myös “Huonojen lainojen vyörytys” -menetelmän läpi Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennuksessamme.

8) Aloita!

Älä siirrä aloittamista. Se maksaa helposti liian paljon. Mikäli siirtää aloittamista kuukaudella, tuloksetkin siirtyvät kuukaudella eteenpäin. On aivan sama, miten aloitat (vaikka euro päivässä -menetelmällä), kunhan aloitat – heti! Jonkinlainen suunnitelma tänään on huomattavasti parempi kuin huippusuunnitelma huomenna.

9) Opiskele

Opiskele lisää ja ota selvää, miten eri omaisuuslajit käyttäytyvät. Miksi jokin rahasto kehittyy positiivisesti ja miksi jokin toinen ei?

Me Varapuulla emme anna neuvoja siihen, mihin kannattaisi sijoittaa vaan valmennamme sinua kohti omaa taloudellista menestystäsi. Missionamme on auttaa Suomeen 10 000 taloudellista menestystarinaa. Tarkoittaapa menestystarinasi veloista pääsyä, ensimmäisen miljoonan saavuttamista tai jotain siltä väliltä – toivomme, että voimme olla avuksi.

Jos haluat ottaa askeleen lähemmäs kohti omaa taloudellista menestystäsi – ilmoittaudu mukaan maksuttomaan webinaariimme:

Maksuton webinaari: Miten saat rahasi riittämään ja mahdollistat vaurastumisen ilman, että sinun tarvitsee luopua arjen luksuksesta tai lopettaa lempiharrastustasi? 

Tuntuuko sinustakin, ettei rahaa jää hirveästi ylimääräistä käteen?
​​​​​​​
Vika ei ole sinussa, vaan tähän on selkeä syy joka johtaa useimmilla ihmisillä tilin tyhjenemiseen aina ennen seuraavaa palkkapäivää. Kerron tulevassa webinaarissa miten sinäkin saatat tietämättäsi tehdä asioita jotka estävät vaurastumisesi.


​​​​​​​
Kerron webinaarissa muun muassa…

  • Miten saat nykyiset tulosi riittämään (ja miten saat niistä jäämään ylimääräistä!) ilman että luovut omista mieliteoista, ja pääset jopa lomailemaan joskus.
  • Miten tehdä lisätuloja ja kasvattaa itsellesi rahoituspuskurin ilman, että sinun tarvitsee menettää yöuniasia yllättävien menojen takia.
  • Miten sijoittaa nämä ylimääräiset tulot, vaikka sinulla ei olisi aikaa selvittää asioita tai olet vasta aloittelija.

Ilmoittaudu nyt mukaan webinaariin, jossa kerron miten saat raha-asiasi OIKEASTI haltuun ja lopetat jatkuvan kitsastelun.

 

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLTÄ ››

 

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Varapuun päävalmentaja

 

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Tee nämä 2 asiaa ennen kuin sijoitat euroakaan