Rahan managerointi parisuhteessa

Olemme käyneet blogissamme aiemmin läpi rahan managerointia. Kertauksena – rahaa tulisi tuloista ohjata sijoituksiin, säästöön, kuluttamiseen, kiinteisiin kuluihin, henkilökohtaiseen kasvuun ja hyväntekeväisyyteen.

Entä miten rahaa manageroidaan silloin, kun elää parisuhteessa?

Rahan managerointi parisuhteessa

Kummallekin kannattaa avata omat tilit ja kortit kulutusta varten. Mikäli puolisoilla on eri suuruiset tulot, hallinnoidaan tuhlaamiseen varattua rahaa kummankin osalta erikseen. Muuten tilit voivat olla yhteiset.

Mikäli toinen puolisoista yrittää maksaa luottokorttilainoja pois ja toinen ostaa uusia vaatteita, syntyy kinaa raha-asioista. Kun kummallakin on oma tuhlaamistilinsä, johon toisella ei ole veto-oikeutta, kinaa ei synny. Molemmat saavat kuluttaa kuukausittain oman osansa, mutta eivät yhtään enempää.

Vaihtoehto 1: Puolisoiden tulot ovat 2000 € ja 3000 €. Näistä summista otetaan kummankin omalle tuhlaamistilille 10 % eli 200 € ja 300 €.

Vaihtoehto 2: Lasketaan tulot yhteen, eli 2000€+3000€=5000€ Otetaan tästä tuhlaamista varten 10 % ja jaetaan molempien kesken puoliksi, eli 250 € molemmille.

On valtavasti tärkeämpää oppia manageroimaan rahaa, kuin se minkä suuruinen summa tai prosenttiosuus on kyseessä. Mikäli naapurin Pena ei manageroi omaa 5000 euron kuukausiansiota, ja itselläsi on 2000 euron rahavirta, menet Penasta ohi todennäköisesti neljässä tai viidessä vuodessa.

Opettele manageroimaan rahaa ja keskustele pelisäännöistä puolisosi kanssa.

Yksi oivallinen tapa aloittaa yhteinen matka kohti vauraampaa tulevaisuutta on osallistua järjestämäämme Rahailtaan™ ja oppia rahasta kaikki se mikä meidän mielestä olisi pitänyt oppia jo koulussa!

Rahailta™ on ikään kuin taloudellista tiivistettä!

Rahaillan valmentajat Mikko Sjögren ja Ilkka Hikipää ovat jo lukeneet ne parhaat parisataa kirjaa puolestasi ja käyttäneet yli 10 000 tuntia aikaa sekä opiskeluun että sijoittamiseen. Näillä kahdella herralla on sellainen määrä tietoa, jonka hankkiminen itse veisi vuosia ja taas vuosia.

Totuus on tietysti se, että sinulla ei välttämättä ole aikaa opiskella ihan kaikkea tarvittavaa yksin kaikkien virheiden siivittämänä. Siksi he haluavat antaa kokemukset käyttöösi.

RAHAILLASSA

  • Kuulet mikä on rahan tarinamistä raha tulee (ja miten se päätyy taskuusi).
  • Tiedostat mikä on sisäinen Rahatarinasi ja millä tavoilla se yrittää pitää sinut jumissa siinä taloudellisessa tilanteessa missä nyt olet.
  • Ymmärrät miten vaurastuvien Rahatarina eroaa muista ihmisistä.
  • Opit miten voit päivittää Rahatarinasi nykypäivän uudistettuun versioon.
  • Kuulet mihin vauraat ja vaurastuvat sijoittavat rahojaan tällä hetkellä.
  • Tiedostat 2 pahinta virhettä, mitä talouskriisin lähestyessä voi tehdä.
  • Opit 3 asiaa, jotka vaurastumiseen tarvitaan. Tiedät heti mihin juuri sinun on keskityttävä nyt
  • Saat kuulla yhdestä sijoituskohteesta, joka on historiallisesti selvinnyt kaikista kriiseistä jo 5000 vuoden ajan!

Ilmoittaudu mukaan Rahailtaan™ nyt ja aloita matkasi kohti vauraampaa tulevaisuutta!

Tutustu Rahailta™ -valmennukseen ja varmista paikkasi ››

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Mitä ostaa lahjaksi valmistuvalle nuorelle?