Sadonkorjuun laki – mikä se on ja miten se vaikuttaa elämässäsi

Elämme jatkuvasti kahdessa maailmassa yhtä aikaa. Asiaa voidaan tarkastella myös sisäisen ja ulkoisen maailman käsitteiden kautta. Mieli, tunne ja sosiaalinen elämä ovat sisäisiä, ja fyysinen maailma on ulkoinen. Silta näiden kahden maailman välissä on tekeminen. Hahmotetaanpa lähtötilannetta esimerkkien kautta.

 

Näkymättömät asiat saavat aikaan näkyviä

Luonnossahan tapahtuu juuri niin, että näkymättömät asiat saavat aikaan näkyviä. Otan esimerkiksi Varapuun logossakin olevan puun. Puu on mytologiassa jonkinlainen elämää symboloiva asia. Käytän tässä esimerkkinä omenapuuta.

Takapihallasi kasvaa omenapuu. Syksyllä puutarhanhoitosi tuottaa tulosta, kun puuhun kasvaa hedelmiä. Jos sato ei jostain syystä miellytä sinua, et voi enää tehdä asialle juuri mitään. Jos hedelmiä on liian vähän, ne ovat liian pieniä tai pahanmakuisia, niihin ei voi enää vaikuttaa. Se on liian myöhäistä. Voimme syödä ne, tehdä mehua tai kärrätä tunkiolle. Tässä tilanteessa esimerkiksi parempi reseptikirjakaan paremman omenapiiraan tekemiseksi ei riitä. Jos omenat ovat huonoja, mikään reseptikirja ei auta. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että ensi vuoden satoon voi vaikuttaa. Sillä, mistä omenat ovat peräisin, on merkitystä.

Maailmamme perustuu sääntöihin ja lainalaisuuksiin. Niistä ei kannata pahoittaa mieltään tai yrittää pyristellä niitä vastaan. Riittää, kun ymmärtää, miten ne toimivat ja toimii itse niiden mukaisesti.  Jos esineestä päästää irti, se putoaa alaspäin aina. Esineeseen vaikuttaa maan vetovoima ja vetovoiman laki. Valo kulkee valon nopeudella aina: ei vain silloin kun sitä sattuu huvittamaan, vaan aina!

 

“Positiivinen asenne ja kurssit eivät auta, jos ei ole istuttanut mitään.”

Palataanpa puutarhaan. Omenoihin vaikuttaa syyn ja seurauksen laki, jonka yksi sovellus on sadonkorjuun laki. Sitä niität, mitä kylvät. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kylvät keväällä maahan porkkanan siemeniä, saat syksyllä sadoksi porkkanoita. Vaikka kuinka syksyllä haluaisit saada perunoita, se ei muuta tilannetta. Porkkanoiden laatuun vaikuttaa maaperä, johon siemenet on istutettu, ja se, miten kasvimaata on hoidettu. Onko muistettu kastella riittävästi ja onko rikkaruohot kitketty pois? Lisäksi tarvitaan kärsivällisyyttä. Joka aamu ei voi käydä nyppäämässä naatista porkkanaa ylös nähdäkseen, paljonko se on yön aikana kasvanut. Kasvi tarvitsee juuret, joilla se imee maasta ravinteet ja vettä. Positiivinen asenne ja kurssit eivät auta, jos ei ole istuttanut mitään.

Esimerkin tarkoitus on havainnollistaa seuraavaa tapahtumaketjua.

Näkyvät asiat luonnossa ovat peräisin näkymättömästä. Hedelmät ovat peräisin siemenistä ja juurista. Jos niistä ei pidetä huolta, tuloksia ei synny, tai tulokset eivät vastaa odotuksiamme.

Ihmisellä mieli on se maaperä, jonne siemenet, eli ajatukset, istutetaan. Mielemme maaperällä kasvaa sitä mitä sinne on istutettu. Samoin kuin porkkanan siementen, omien ajatusten ja uskomusten itämisaika on noin 30-90 päivää.

 

Uskomusten muuttaminen…

Mikäli siis haluat muokata omia ajatuksiasi tai uskomuksiasi, siihen täytyy varata hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Tämä siis toimii täsmälleen samalla tavalla kuin sadonkorjuun laki. Siemen tietää, miten päin sen pitää kasvaa. Puut eivät ikinä kasva juuret ylöspäin. Siemen pitää sisällään esimerkiksi tammen. Se vain odottaa otollista maaperää ja huolenpitoa, kastelua ja rikkaruohojen nyppimistä. Siemenen sisällä on siis ohjelma, jonka se toteuttaa, kun hetki on oikea. Jos sinä et ole istuttanut omaan mieleesi mitään, joku muu on. Siellä kasvaa joka tapauksessa jotain, joka tuottaa hedelmää. Rikkaruohon kukinto voi myös olla se hedelmä.

Onhan olemassa ihmisiä, jotka ajattelevat, että suhtautumalla tosi positiivisesti asioihin, ajattelemalla myönteisesti kaikesta ja olemalla ihan fiiliksissä positiivisuuden kautta, voisi saada aikaan porkkanoita. Kysyttäessä, että pistitkö sinne maahan mitään siementä, vastaus on että en, mutta nyt on kyllä tosi positiivinen fiilis.

Pelkkä fiilis ei riitä, vaan tulokset vaativat myös tekemistä. Pelkkä visualisointi sohvalla ei riitä. ”Olen kyllä kovasti miettinyt tuota porkkanan istuttamista, mutta mitään ei ole tullut tehtyä.”

 

 

Lue lisää sadonkorjuun laista, ohjelmoinnista sekä tietämisen eri tasoista maksuttomasta oppaastamme!

Lataa opas täältä ›› 

Oppaasta opit…

  • Sadonkorjuun lain ja miten se vaikuttaa elämässäsi
  • 4 eri tietämisen tasoa
  • Mitä eroa on alitajunnalla ja tietoisella mielellä

 

 

 

Antoisia hetkiä oppaan parissa!

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja, sijoittaja ja kirjailija

 

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Vaurastuvien viisi yhtäläisyyttä