Tunnista rahaan liittyvät uskomuksesi – näin päivität ne paremmiksi!

Tässä vaiheessa huomautan, että luettuasi tämän tekstin sinulla ei ole automaattisesti uusia uskomuksia päässäsi. Sinulla on työkaluja, joilla voit itse arjessa muuttaa omia uskomuksiasi tai ohjelmointiasi. Itämisaika muutoksille on 30–90 päivää.

Miten uskomukset muutetaan?

Uskomukset ja ohjelmointi muutetaan samalla tavalla, kuin ne ovat nytkin muotoutuneet. Joku on höpöttänyt tarpeeksi monta kertaa jotain asiaa. Todennäköisesti toistoa on tehty kymmenien vuosien ajan riittävän monta kertaa. Tällöin asia on ruvennut tuntumaan siltä, että se on totta.

Alitajunta onneksi ei tunne aikaa. Siksi itselleen voi höpöttää jotain uutta, parempaa uskomusta – juurikin sen 30–90 päivää putkeen. Yksi keino on sellainen, että mikäli on jäänyt töistä vanhoja käyntikortteja jäljelle, kirjoittaa korttien taakse parempia uskomuksia. Kortteja voi lukea läpi vaikka aamukävelyllä.

Esimerkkejä rahaan liittyvistä uskomuksista:

  • ”Raha tulee minulle helposti.”
  • ”Ansaitseminen on minulle helppoa.”
  • ”Rahaa tulee ovista ja ikkunoista.”
  • ”Hyviä mahdollisuuksia tarjoutuu minulle päivittäin.”
  • ”Minä olen hyvä manageroimaan omaa talouttani.” 

Sisäinen höpöttäjä saattaa pistää aika kovaa vastaan. Mutta mikäli on oikein pokkaa, kannattaa mennä syvemmälle epämukavuusalueelle ja hokea lauseita aamulla ääneen itselleen peilin edessä. Lue vaikka niistä lapuista! Katso itseäsi peilistä silmiin ja hoe lauseita ääneen. Mikäli tämä tuntuu epämukavalta, nouse penkille ja julista lauseita sieltä. Mikäli tämäkään ei auta, julista lauseita kovaan ääneen parvekkeelta niin, että naapuritkin kuulee! Seuraavana aamuna on paljon helpompaa peilin edessä.

Mitähän muut ajattelee..?

Joskus tulee jäätyä kiinni ajatuksesta, että mitä ne muut ihmiset ajattelevat. Vapautan sinut tästä luulosta. Muut ihmiset ajattelevat 90 % ajasta vain itseään. Ohikulkija katsoo parvekkeelle ja ihmettelee: ”Mitähän toi tuolla parvekkeella? En tiedä, mutta mitähän piti tuoda kaupasta. Puoliso suuttuu, jos vie vääriä tavaroita…” Ja sitä paitsi häpeää hoidetaan nolostumalla.

Kokeile vaikka sellaista, että menet keskikaupungilla makaamaan jonkin kaupan eteen kymmeneksi sekunniksi, nouset ylös ja jatkat matkaa. Ei siihen keräänny ihmisiä päivittelemään, että mitähän tuo nyt tuossa teki. Ohikulkijat ajattelevat todennäköisesti, että hyvä että en astunut päälle.

Mikäli on pokkaa lukea peilin edessä itselleen lauseita, tulokset ovat hämmästyttäviä. Mitä enemmän aisteja saadaan mukaan ja mitä enemmän on tunnetta pelissä, sitä nopeammin ja tehokkaammin oppiminen tapahtuu.

Ota oma talous haltuun Tunne Taloutesi -kirjan avulla!

Tunne Taloutesi – Tunnetaloutesi -kirja auttaa sinua laittamaan taloutesi ihanteelliseen kuntoon ja tekemään ne asiat, joita taloudellisesti turvattu elämä vaatii ilman turhaa hammastenkiristelyä.

Toisin kuin yleisesti luullaan, oman talouden hoitaminen on pääsääntöisesti tunnepeli.

Tunne Taloutesi kokoaa yksiin kansiin jopa naurettavan yksinkertaiset neuvot ja vinkit, joilla lukija saa oman taloutensa hallintaan ja toimimaan jopa autopilotilla.

Luo tunnukset jäsenalueellemme, saat Tunne taloutesi E-kirjan veloituksetta!

Lue lisää ja tilaa Tunne Taloutesi -kirja ››

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Miten omaa taloutta manageroidaan