Miksi en onnistu, vaikka tiedän ja teen oikeita asioita?

Miksi en onnistu, vaikka tiedän, osaan ja teen oikeita asioita? Tuttu tilanne meille jokaiselle elämän eri osa-alueilla. Itselläni tämä kysymys toistuu esimerkiksi oman painonhallintani kanssa tuskaillessani. Minulla on tietoa, taitoa ja itsekuria – kaikki tarvittavat työkalut oman ”ihannepainoni saavuttamiseksi”. Miksi kuitenkin raahaan pelastusrengasta vyötärölläni?

Kyse on meidän tunteistamme. Vaikka meillä olisi kuinka paljon tietoa ja taitoa, pelkkä itsekuri ei riitä niiden kaveriksi. Kesähelteellä herkullinen suklaajäätelö vie voiton jääkaapissa odottavista salaattiaineksista.

Mikä avuksi?

Mietitäänpä aluksi, mistä saamasi tulokset tulevat. Tulokset ovat aina peräisin tekemisestä. On tehtävä asioita, jotka johtavat tuloksiin. Tekemisen laatu riippuu omista voimavaroistamme, siitä mitä tiedämme ja mitä osaamme. Sen, miten paljon omista voimavaroistamme voimme oikeasti hyödyntää, määrittelee tunne. Innostavaan tehtävään käytetään aikaa ja nähdään vaivaa. Inhottavia asioita vältellään. Jos fiilis laihduttamisesta on yhtä innostavaa kuin ajatus hammaslääkärissä käynnistä – todennäköisesti se ei juurikaan innosta. Silloin emme saa haluamiamme tuloksia.

Mistä tunteet sitten tulevat? Tunteet syntyvät ajatuksistamme ja uskomuksistamme. Jos laihduttaminen on ajatuksena mukava, siinä todennäköisesti onnistuu. Ihminen toimii useimmiten tunteen mukaisesti, ei järjen. Itsekuri ei riitä loputtomiin. Ja kun itsekuri pettää, lopputulos on monta kertaa huonompi kuin mistä alun pitäen lähdimme liikkeelle.

Laihduttamisen ja vaurastumisen yhtäläisyys

Ihan sama pätee paitsi laihduttamisessa myös vaurastumisessa. Tiedämme, että rahaa pitäisi laittaa sivuun tulevaisuuden tarpeita varten, mutta shoppailu on niin mukavaa. Avain tunteiden, eli tekemisen tulosten muuttamiseksi, on oman päämme uudelleen ohjelmointi. Vaurastuminen on saatava tuntumaan tärkeältä, tarpeelliselta ja mielenkiintoiselta. Kumpi sinusta kuulostaa paremmalta: ”Elän köyhäillen, jotta saisin rahaa sivuun” vai: ”Laitan rahaa sivuun, jotta voisin tulevaisuudessa toteuttaa unelmani”?

Kun saat ajatuksesi muutettua, muuttuu myös tunne. Tekeminen alkaa tuntua hyvältä. Silloin on helpompi nähdä tulevaisuuden tuloksien ja tavoitteiden eteen vaivaa.

Mieti omia tavoitteitasi ja sitä, että tuleeko niistä hyvä vai huono fiilis. Jos tulee huono fiilis, olisiko nyt aika vaihtaa tavoitetta? Sillä, mitä asioita kohtaan tunnet, voi olla suurempi merkitys kuin luuletkaan.

Jos talous ei innosta, mutta laskut pitäisi jälleen maksaa vaikka tili huutaa tyhjyyttään, on aika muuttaa tunnetta oman talouden hoitamisesta. Mutta miten omaa tunnetta vaurastumisesta oikein saa muutettua..?

Päivitä tunteesi vaurastumisesta päivittämällä rahataitosi!

Olemme keränneet Päivitä Rahataitosi™ -valmennukseen parhaat arkielämän työkalut sekä hyväksi havaitut toimintamallit, joiden avulla me ja asiakkaamme olemme saaneet aikaiseksi merkittäviä tuloksia.

Haluatko sinä oppia päivittämään rahataitosi ja saada tietoosi yksinkertaiset työkalut vaurastumiseen? Haluatko oppia tunnistamaan oman rahankäyttömallisi ja rahaan liittyvät ajatuksesi, sekä kehittämään niitä vaurastumisen näkökulmasta tuloksekkaammaksi? Muun muassa nämä asiat opit Päivitä Rahataitosi Online -valmennuksessa!

Päivitä Rahataitosi Online on verkon välityksellä järjestettävä valmennus, jonka aikana opit yksinkertaisia vinkkejä oman rahatilanteesi päivittämiseksi. Katso tästä linkistä sinulle sopivin ajankohta ja klikkaa itsesi mukaan.

Koska tavoitteenamme on saada mahdollisimman monta henkilöä tälle itsensä kehittämisen ja oman talouden kasvumatkalle mukaan, olemme kynnyksen madaltamiseksi pudottaneet valmennuksen hintaa. Emme halua, että kukaan tätä tarvitseva jää pois hinnan takia. Hinta sinulle on vain 47€!

Ja koska olemme niin varmoja, että saat valmennuksesta oikeasti käytännön hyötyä, annamme valmennukselle täyden rahat takaisin -takuun. Eli jos valmennuksessa käytyäsi olet sitä mieltä, että siitä ei ollut sinulle hyötyä, saat rahasi takaisin jokaista senttiä myöten.

Nyt ei ole enää oikeastaan mitään muuta riskiä kuin se, että et tulekaan valmennukseen ja jäät paitsi jostain arvokkaasta ja hyödyllisestä.

Tutustu Päivitä Rahataitosi -valmennukseen ja varmista paikkasi ››

Tervetuloa valmennukseen!

Valmennusterveisin,

Petri Wirzenius Entinen ulosottovelkojen maksaja, nykyinen Rahataidonvalmentaja™, joka on auttanut satoja ihmisiä parantamaan talouttaan konkreettisin työkaluin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Onko sinut ohjelmoitu onnistumaan vai epäonnistumaan oman henkilökohtaisen taloutesi hoidossa?