Kauneus maksaa 2 413€ vuodessa – Näillä pienillä muutoksilla säästät lähes kolmasosan!

Luin lehdestä jutun, jossa eräs kosmetiikkamerkki oli kysellyt 2000 naiselta, paljonko he käyttävät rahaa kosmetiikkaan vuodessa, summa on mielestäni aika paljon, 633 euroa. Tässä summassa on vain se osa, joka menee tuotteisiin. Osalla menee vähemmän ja jollain varmasti huomattavasti enemmän. Naiset käyttävät myös muuhun kauneuden hoitoon rahaa ja tukka pitääkin olla hyvin. Itse pidän kampaajalla käyntiä myös rentoutumisena ja melkein aina nukahdan siellä. Keskimäärin nainen käy kampaajalla kerran kuukaudessa ja rahaa menee ehkä 65 euroa, tämä on vuodessa 780 euroa.

Nykyisin ripsipidennykset ja -tuuhennukset ovat enemmän sääntö kuin poikkeus, samoin on kynsien kanssa. Ne säästävät monelta kiireiseltä ihmiseltä paljon aikaa, kun ei tarvitse tuhrata mascaran ja kynsilakan kanssa. Satasella saa rakennekynsiä ja jos huoltoväli on kuukausi ja huollon hinta 50 euroa, niin kynsien hinnaksi tulee 700 euroa vuodessa. Ripsipidennyksien hinnat vaihtelevat 40-80 euron välillä ja ne pitää uusia yleensä parin kuukauden välein, ripsiä saa timanteilla tai ilman ja tuuheuksia vaikka mihin asti. Jos hinta olisi 50 euroa, niin ripsien hinnaksi vuodessa tulee 300 euroa, ilman timantteja. Joten kun kaikki nämä lasketaan yhteen, niin kauneuteen on mennyt vuodessa 2413 euroa.

Kun kaikki nämä lasketaan yhteen, niin kauneuteen on mennyt vuodessa 2413 euroa.

Näissä missään ei ole mitään pahaa tai huonoa, sillä ei ole kiellettyä käyttää omia rahoja itseensä. Ikävä tosiasia on, että joskus näihin menoihin käytetään pikavippejä ja luottokortteja, koska se on niin helppoa. Voisiko osan tuosta summasta käyttää itseensä vähän eri tavoin?

Varapuun Mikko Sjögren on huolestunut siitä, ettei meille missään opeteta rahan käyttöä. Eikä huoli ole aiheeton, sillä tällä hetkellä yli 400 000 ihmisellä on luottotiedoissa merkintä. Niinpä he ovat yhdessä Ilkka Hikipään kanssa päättäneet kertoa ihmisille, kuinka kuka tahansa voi tulla taitavaksi rahan kanssa. He käyvät Rahaillassa läpi tarinan rahasta ja RahatarinaaTM, jotka vaikuttavat meihin jokaiseen. Tässä et voi hävitä, sillä he uskovat asiaansa ja ovat luvanneet illalle 100% tyytyväisyystakuun.

Esimerkkilaskelma: Säästä vuodessa 690€

Voit päättää mikä summa voisi olla, jonka käyttäisit johonkin muuhun, mutta tässä yksi esimerkkilaskelma äskeisistä kauneuskuluista.

Oletetaan, että tuosta tutkimuksen summasta pihistäisit kuukaudessa 15 euroa, niin sinulle jäisi vuodessa 180 euroa. Voit toivoa joulupukilta lahjakorttia ja saat erotuksen sillä helposti takaisin.

Pidennät kampaajalla käynnin väliä kahdella viikolla, jolloin säästät 260 euroa, mutta aina voi pyytää äidiltä synttärilahjaksi lahjakortin kampaamoon, niin oikeastaan sinulta jää vain pari kampaaja käyntiä pois. Nauti kesän auringosta ilman rakennekynsiä ja pidennettyjä ripsiä ja säästät 250 euroa, tästä muuten tykkää niin kynnet kuin silmätkin. Näin sinulla olisi 690 euroa rahaa, joka on jo parempi puskuri pahan päivän varalle kuin ei mitään. Tällä summalla voit lyhentää velkojasi, jos sellaisia on. Voit myös heti Rahailta-valmennuksen jälkeen miettiä mihin sijoittaisit ylimääräisen rahan ja Ilkka Hikipäällä on siitä aiheesta mielenkiintoista kerrottavaa.

Joku miettii nyt, että enkö minä halua kampaajille ja muille alan ihmisille töitä, no tietenkin haluan. Uskon kuitenkin siihen, että pitkässä juoksussa järkevä rahan käyttö kenellä tahansa, on myös kaikkien yrittäjien etu.

Uskon, että pitkässä juoksussa järkevä rahankäyttö kenellä tahansa, on myös kaikkien yrittäjien etu.

 

Katso Rahailta kiertueen paikkakunnat ja varaa liput itsellesi ja kaverillesi klikkaamalla tästä!

 

Terveisin,

Tupu Utriainen
10times Oy:n Valmentaja-valmennuksessa 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
sisään Raha-ajattelu
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Älä ui markkinoilla alasti!