Mieti vastaus näihin 5 kysymykseen ennen sijoitusasunnon ostamista
Tunnen monia ihmisiä, jotka ovat miettineet asuntosijoittamista, mutta eivät vain ole saaneet sitä aikaiseksi. Heillä on rahat valmiina tilillä, ne voivat olla säästöjä, perintörahoja tai rahaa on voinut jäädä oman asunnon myynnistä. Olipa rahat peräisin mistä tahansa, niin ei niitä ainakaan pankkitilillä kannata pitää. Jos sinulla on asiat näin hyvin, niin lataa alla olevasta linkistä ilmainen opas, josta saat asuntosijoittamiseen neuvoja.

Lataa ILMAINEN opas: 4+7+1 vinkkiä asuntosijoittamiseen ››

Mieti vastaus näihin ennen ensimmäisen sijoitusasunnon ostamista

Olet ehkä miettinyt riskejä ja niitä pitääkin miettiä, mutta joskus pelko saa vallan ja kaikki tyssää siihen, kun ei nähdä muuta kuin riskejä. Jos ihan tarkkoja ollaan, niin riskejä liittyy ihan kaikkiin asioihin elämässä. Asuntosijoittamisessa ehkä eniten pelkoa aiheuttaa sen ensimmäisen sijoitusasunnon ostaminen. Sitä miettii, että ostaako asunnon liian kalliilla hinnalla ja millaisen vuokralaisen sattuu saamaan. Sinä tiedät sinun rahatilanteesi ja sen millä summalla voisit hommaan lähteä.

1. Uusi vai vanha?

On kuitenkin hyvä pohtia, että pitääkö asunnon olla uusi vai haluatko ostaa asunnon vanhasta talosta. Uuteen voit päästä suhteessa pienellä rahalla kiinni ja sen saa takuuvarmasti vuokrattua, eikä taloyhtiön remonteistakaan tarvitse huolehtia. Eli tavallaan aika helppoa. Voit ostaa asunnon vanhasta talosta halvalla ja tiedät, että silloin korjausvelkaa on tulossa ja asuntokin saattaa kaivata remonttia. Jos pystyt remontoimaan asunnon itse, niin mikäs siinä. Ei ole yhtä oikeaa vastausta mikä on sinulle sopivin sijoitusasunto.

2. Millainen alue?

Mieti myös mistä asunnon haluat? Kelpuutatko vain keskustan parhaat paikat, vai voiko asunto olla lähiössä? Koska sijoitusasunnon etsiminen voi viedä aikaa, niin katsele rauhassa tarjontaa ja selvitä eri alueiden vuokratasoa. Ihmiset tekevät monia ostopäätöksiä tunnepohjalta, mutta sijoitusasunnon ostamisessa kannattaa käyttää järkeä ja exeliä.

3. Kuinka paljon omaa rahaa?

Mieti kuinka paljon käytät omaa rahaa ja minkä verran tarvitset rahoitusta, vai ostatko asunnon kokonaan velkarahalla? Tähän ja moniin muihinkin kysymyksiin saat vinkkejä lataamalla asuntosijoittamisen oppaan täältä.

4. Millainen taloyhtiö?

Jos asut itse asunto-osakeyhtiössä, niin silloin taloyhtiöön liittyvät asiat ovat ehkä ennestään tuttuja, joten tiedät kuinka tärkeitä asioita ne ovat. Omakotitalossa asuessa ei välttämättä ole joutunut olemaan missään tekemisissä näiden asioiden kanssa, eli silloin asuntosijoittamiseen liittyy monia uusia asioita. Taloyhtiöön liittyvät asiakirjat on syytä lukea huolella ja selvitellä asioita vielä vaikka isännöitsijältä. Jotkut pankit katsovat vain pelkän isännöitsijäntodistuksen, mutta se ei vielä kerro mitään taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta.

5. Mistä vuokralainen?

Monet miettivät myös, että mistä niitä hyviä vuokralaisia sitten saa? Vuokralaisten suhteenkin usein pelotellaan turhaan, totuus on, että suurin osa vuokralla asuvista ihmisistä hoitaa asiansa. Koti on tärkeä paikka, olipa se oma tai vuokra-asunto. Nykyisin vuokralaiset asettavat vuokra-asunnoille ehkä aiempaa korkeampia kriteereitä, mutta ovat myös valmiita maksamaan siististä asunnosta kunnon vuokran. Yleensä näissä pätee sama asia kuin muissakin ihmissuhteissa eli niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Asuntosijoittamista tekevät aivan tavalliset ihmiset. Suurin osa aloittaa yhdestä eikä edes halua kasvattaa sitä paljon, 1-5 asuntoon ehkä. Joku ostaa ja myy koko ajan ja toiset kasvattavat asuntojen määrää niin paljon, että lopulta vuokralaiset mahdollistavat heille työstä vapaan elämän. Eipä sekään mikään huono vaihtoehto ole. Sinä voit itse päättää mikä on sinun juttusi asuntosijoittamisen kanssa. Lataa alla olevasta linkistä maksuton opas, niin saat rahan arvoisia neuvoja miten sinäkin voisit ehkä elää niin!

Lataa ILMAINEN opas: 4+7+1 vinkkiä asuntosijoittamiseen ››

Terveisin,

Tupu Utriainen
10times Oy:n Valmentaja-valmennuksessa 2018
P.S. Lataa ilmainen opas: 4+7+1 vinkkiä asuntosijoittamiseen täältä ››
sisään Raha-ajattelu
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Miksi raha hävettää… ja kuinka vaurastua päivittämällä rahaan liittyviä tunteita?