Suomalainen haaveilee rahasta ja omaisuudesta – tunnistatko omat haaveesi?

 

Suomalainen haaveilee rahasta ja omaisuudesta, selviää Osuuspankin teettämästä kyselystä. Mammonan mainitsi tärkeimmäksi haaveekseen 16 prosenttia vastanneista.

 

Kaikki unelmat eivät maksa mitään

Miehet näyttävät unelmoivan naisia kalliimmin. Naisista 47 prosenttia arvioi unelman toteutuvan joko kokonaan ilman rahaa tai alle kymppitonnilla, miehistä näin arvioi vain 36 prosenttia.

Naiset unelmoivat selkeästi miehiä enemmän lomailusta, terveydestä ja rakkaudesta, perheestä ja lapsista, puutarhanhoidosta ja lemmikkieläimistä. Miehet taas unelmoivat naisia enemmän auton ostosta.

46 prosenttia vastaajista mainitsi suurimmaksi unelmien toteuttamisen esteeksi rahan puutteen. 20% vastanneista sanoi, että suurimman unelman toteuttaminen ei edes vaatisi rahaa.

 

Rahaa vai rakkautta?

Rahan ja omaisuuden jälkeen suomalaisten suurimpia haaveita ovat kyselyn mukaan rakkaus ja terveys. Rakkautta ja ihmissuhteita piti tutkimuksen mukaan suurimpana haaveenaan 14 prosenttia suomalaisista, samoin omaa terveyttä ja hyvinvointia.

“Suomalaiset haaveilevat rahasta ensisijassa sen tuoman huolettomuuden, vapauden ja taloudellisen riippumattomuuden vuoksi. Ihanteena nähdään tilanne, jossa monenlainen “nipin napin” -sinnittely vähenee, ja murheet kevenevät.”

– Maarit Lindström, OP:n kuluttajaekonomisti

“Rahan ja omaisuuden koetaan vain harvoin itsessään tuovan onnea. Omaisuuden ja varallisuuden näyttämisen tarve ei ole suomalaisille tärkeää. Useimmille meistä raha merkitsee ennen kaikkea realistista mahdollisuutta toteuttaa omat unelmat”, Lindström jatkaa.

 

Unelmat todeksi tänä kesänä!

Kuten OP:n kuluttajaekonomisti Lindströmkin toteaa; harva meistä haluaa rahaa ainoastaan rahan takia. Monelle meistä raha merkitsee mahdollisuutta toteuttaa omat unelmat.

Mitä jos toteuttaisit omia unelmiasi jo tänä kesänä? Kaikki unelmat eivät maksa mitään ja usein rahaa vaativat unelmat ovat toteuttavissa helpommin kuin kuvitellaan…

Seuraavassa blogijulkaisussamme Mikko Sjögren kertoo esimerkkejä kuinka kalliit unelmat voi toteuttaa oletettua edullisemmin sekä seitsemän vinkkiä miten välttyä rahaongelmilta kesälomalla. Varmista, että saat tiedon uudesta julkaisusta liittymällä uutiskirjelistallemme sivun oikeasta reunasta. 

 

 

Suomalaisten unelmia selvittävän tutkimuksen toteutti OP:lle Sanoma Media Finland Oy. Tutkimukseen vastasi 1200 18–69-vuotiasta suomalaista. Tiedot kerättiin Sanoman Suomitutka-paneelissa 19.–23.5.2016, ja aineisto painotettiin koko väestöä edustavaksi. Tutkimuksesta raportoi Turunsanomat ja Maaseudun tulevaisuus.

 

sisään Raha-ajattelu
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Yrittäjä! Tämän tiedostamalla eteesi avautuu uusi maailma…