4 Vinkkiä: Miten pidät lompakon järjestyksessä

Käykö sinulle niin, että lompakkoon jää lojumaan kuitteja ja seteleitä lojuu sekaisin pitkin poikin lompakkoa? Kassalle mentäessä ihmetyttää, että paljonkohan sitä rahaa oikeasti edes on lompakossa.

 

Vinkki- Miten pidät lompakon järjestyksessä

 

 

Tässä on muutama syy pitää lompakko järjestyksessä:

1) Pystyt helpommin laskemaan, paljonko sinulla on rahaa käytettävissä

2) Käytät vähemmän aikaa kassalla

3) Sinun ei tarvitse yleisillä paikoilla esitellä lompakkosi sisältöä, kun etsit tiettyä seteliä

4) Opetat alitajuntaasi muistamaan, että olet taitava rahan kanssa

 

Pääsääntöisesti suosittelemme käyttämään käteistä maksutapahtumissa. Käteisen kanssa sinulle syntyy aina tunnereaktio, maksaako  jokin paljon vai vähän. Kuinka monta seteliä pöytään pitää lyödä, ennen kuin kassa päästää jatkamaan matkaa.

Korttimaksuissa tapahtuma on aina sama. Ihan sama maksaako tuote  15, 150 tai 750 €. Kortti sisään ja pin-koodi perään.

Korttilla maksaessa vielä suurempi ongelma on se, kun kysytään Credit vai Debit. Heti, jos maksaa Creditillä, niin käytetään sellaista rahaa, jota meille ei vielä ole. Jos luottokorttien kanssa on ongelmaa, kannattaa vilkaista ilmainen oppaamme, miten pysäyttää luottokorttivelkaantuminen 5 minuutissa.

Tässä vinkkimme miten pidät lompakon järjestyksessä.

Ylimääräisiä kuitteja?

Tuttu tilanne kaikille. Kuitteja, muistipaperia, ostoslistoja ja tuntemattomien ihmisten käyntikortteja löytyy setelien väleistä. Ajatuksena on se, että joskus tälle nivaskalle täytyy tehdä jotain.

Säästät aivoiltasi paljon, kun skannaat vaikka kamerakännykälläsi tärkeät kuitit verovähennyksiin ja kaiken muun heität menemään. Jos tähänkään asti et ole käyttänyt sitä melkein kivan ravintolan 10-kerran kuponkia, niin tuskin käytät sitä jatkossakaan. Tai jos 5 vuoden päästä vihdoin saat leimakortin täyteen, niin oliko se sen vaivan arvoista?

 

Järjestä setelit oikeaan järjestykseen

Mikä on oikea järjestys seteleille? Me suosittelemme laittamaan isoimmat setelit ensimmäiseksi. Heti kun avaat lompakon ja näet siellä aina 50 € setelin ensimmäisenä, et voi olla ajattelematta muuta kuin että sinulla on niin paljon rahaa, että ainakin tilanteen sattuessa tulet selviämään. Sen jälkeen pienemmät setelit järjestyksesä niin, että vitonen on taaimpana.

Joka kerta, kun hivuttelet sitä kymppiä tai vitosta, huomaat väkisinkin, kuinka monta viiskymppistä sitä ennen oli. Näin pysyt aina kartalla suurinpiirtein, paljonko taskussa sitä rahaa on. Jos laitat setelit toiseen järjestykseen, et välttämättä pysy kunnolla kartalla siitä, että paljonko sitä rahaa oikeasti on lompakossa, kun ei siihen tule kiinnitettyä huomiota.

 

Mikäs tämä kortti olikaan?

Milloin olet viimeksi käyttänyt bonuskorttiasi? Stockmannin bonuskortti on varmasti hyvä niin kuin on monet muutkin bonuskortit, mutta tarvitseeko sinun saada se 1% alennus välttämättä silloin yhden kerran hullujen päivien aikana, kun siellä tulee käytyä?

Jos lompakkosi antaa myöten kaikille bonuskorteille, niin mikäs siinä. Mutta jos tuntuu siltä, että lompakko on epäjärjestykessä, kannattaa harkita turhista korteista luopumista.

Kortit voi jakaa karkeasti kahteen ryhmään: Niihin, joita tarvitset päivittäin ja ne, joita et tarvitse päivittäin. Niitä kortteja, joita et tarvitse päivittäin, sinun ei tarvitse kantaa mukanasi jokaisessa tilanteessa, vaan voit niitä varten ottaa käyttöön toisen pussukan, jonka otat mukaan tarvittaessa tai jätät autoon säilöön.

 

Kolikoista eroon

Kolikot ei pelkästään tuo lompakkoosi leveyttä vaan ne myös painaa taskussa. Jossain vaiheessa tulee vastaan se aika vuodesta, kun koko lompakon kolikkohilupussukka käänetään ympäri kassan laskettavaksi. Hilujen loppusummaksi saat 10,35€. 

Usein kaupoissa on myös käytössä pikkukolikoiden keräyslaatikoita. Jos et tähän mennessä ole vielä keksinyt, mihin hyväntekeväisyyteen sinulla olisi varaa, niin kannattaa harkita pienimpien senttien järjestelmällistä lahjoittamista.

Oli se sitten baarimikon tippilaatikkoon, punaisen ristin keräykseen tai parturien virkistyskassaan niin kuinka paha menetys olisi lahjoittaa ainakin kaikki 5 snt kolikot tai jos villiinnyt niin myös kaikki 10 snt kolikot suoraan hyväntekeväisyyteen?

Jos teet kaikki nämä neljä vaihetta, tyhjennät lompakkosi paperista, järjestät setelisi oikeaan järjestykseen, laitat kortit kuntoon ja päästät irti pienistä kolikoista, niin varmasti pidät lompakon järjestyksessä.

Saadaksesi lisää hyviä vinkkejä talouteesi, kannattaa lukea aiemmat blogimme ja tilata tulevat blogit sivun vieressä olevasta napista, että ne kolahtavat sinunkin sähköpostiisi jatkossa.

sisään Rahankäyttö
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Neljä tapaa nauttia rahasta – Mikä kolahtaa sinuun?