Laskut rästissä? Vältä laskutuslisät liian yksinkertaisella keinolla
Muistutukset ja perintä maksavat rahaa. Nuo turhat kulut voi välttää vaikka sinulla ei juuri nyt olisikaan maksukykyä. Mikä neuvoksi, jos laskuja ei ole maksanut ajoissa? Sama pätee sekä henkilökohtaisessa että yrityksen taloudessa.

Mitä jos et saisi enää montaa kirjettä samasta laskusta? 

Mitä jos tietäisit taloutesi tärkeimmät numerot ja sinusta tuntuisi, että pienillä teoilla voit vaikuttaa omaan tulevaisuuteesi?

Tiesitkö, että maksuhäiriömerkintöjäkin on jo yli 386 700 suomalaisella? Se tarkoittaa suurinpiirtein sitä, että normaalista peruskoulun luokasta (noin 20 henkeä) yhdestä kolmeen saa maksuhäiriömerkinnän.

Maksuhäiriömerkinnän pystyy kuitenkin välttämään, kun toimii fiksusti silloinkin, kun on vaikeuksia maksaa ajallaan. Oletko joskus ollut siinä tilanteessa?

Monesti maksuvaikeuksissa tapahtuu jompi kumpi kahdesta asiasta:

1) Vältellään tilannetta.
2) Otetaan härkää sarvista ja korjataan tilanne.

Kumman luulet toimivan paremmin?

Kyllä. Eli otetaan härkää sarvista. Salaisuus KAIKKIEN raha-asioiden hoitamiseen on SOPIA niistä.

Velkojasi oikeasti haluavat, että sinulla on kaikki ok. Koska jos sinulla ei ole kaikki ok, niin et maksa laskuasi ja yritys tekee tappiota. Jos laskuja ei hoideta ajallaan, yritykselle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin muistuttaa niistä. Kaikki muistuttaminen ja perintä aiheuttaa kuluja sinulle sekä firmalle.

Tehokkain tapa on, kun SOITAT velkojalle ja kerrot oman tilanteesi ja SOVIT maksuaikataulusta. Siten kaikki voittavat ja säästyt isommilta perintäkuluilta.

Älä missään nimessä maksa rästissä olevia laskuja luottokortilla.

Miksi sopiminen on liian yksinkertainen ratkaisu?

Ihminen haluaa luonnostaan kuulua joukkoon ja olla sanansa veroinen. Silloin, kun ei pysty maksamaan jotain ajallaan, asiaa on helppo lykätä. Ei haluta kohdata sitä tosiasiaa, että nyt ei pystytä maksamaan sovittua laskua. On henkisesti rankkaa sanoa toiselle ihmiselle, että: “Olen tehnyt virheen arviointikyvyssäni.”

Ihmiset kuitenkin antavat onneksi toisilleen anteeksi ja firmat koostuvat ihmisistä. Useimmissa tapauksissa saat uuden maksuaikataulun kohtuu helpostikin. Myös nykyisessä taloustilanteessa.

Järkevin tapa päästä eteenpäin on murskata nykyiset velat, jotka jarruttavat jokaista liikettäsi ankkurin lailla.

Meillä on ollut asiakkaita, jotka ovat aikanaan maksaneet laskunsa meille aina myöhässä, mutta ovat vimmaisesti koettaneet saada omaa talouttaan tasapainoon. Nyt juttelemme jo samojen ihmisten kanssa eri sijoituksista ja tuotoista. On hienoa saada olla mukana todistamassa, mitä kaikkea pienet muutokset voivatkaan saada aikaan.

Muista, että sopiminen on mahdollista niin henkilökohtaisessa kuin yrityksenkin taloudessa.

Lisää vinkkejä bisnekseen Varapuun Bisnesillasta!

Jos haluat saada vinkkejä bisnekseesi, suosittelen tutustumaan tulevaan Bisnesilta-valmennukseemme. Valmennuksessa käymme läpi yrittäjyyden kriittisen tärkeät perusteet, jotka jokaisen yrittäjän tulee tiedostaa matkallaan kohti menestyvää yritystoimintaa.

Bisnesillassa käymme läpi muun muassa:

  • Mikä on sinulle sopivin yritysmuoto.
  • Mitä eroa on työntekijän, yrittäjän ja sijoittajan ajatusmaailmalla.
  • Mitkä ovat menestyvän liiketoiminnan kulmakivet.
  • Mitä tarkoittaa olla itse itsensä pomo.
  • Mitä aloittavan yrittäjän kannattaa tehdä ja mihin käyttää aikaa.
  • Mitkä ovat yrittämisen yleisimmät kompastuskivet ja miten välttää ne.
  • Liiketoiminnan luvut – kannattaako kirjanpito tehdä itse? Miten hyödyntää verotuksen tulorajoja? Jne…

Tässä valmennuksessa puhutaan verotuksesta ja kirjanpidosta nimenomaan yrittäjän vinkkelistä selkokielellä. Voisiko olla niin, että yrittäjyydestä kannattaisi oppia yrittäjiltä..?


VARMISTA PAIKKASI BISNESILTAAN™  TÄÄLTÄ ››




Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja
Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Miksi ja miten maksaa huonot lainat nopesti pois