Mitä opimme köyhiltä lottovoittajilta

Suomalaisista 70 % ilmoittaa pelaavansa lottoa ainakin silloin tällöin. 40 % pelaa viikoittain tavoitteenaan tietenkin saada jättipotti. Mediassa kuullaan toisinaan tarinoita, miten lottovoitto pilasi elämän; silti moni lottoaa. Ajatuksena tietenkin on, että niin ei käy minulle.

Kun katsotaan, mitä vaurastuvat ihmiset tekevät, he eivät yleensä lottoa. Todennäköisyydet eivät ole voittajan puolella. Todennäköisyys voittaa jättipotti on 0,0000065 %. Karkeasti tarkoittaa, että joka 15 miljoonas ostamasi lottokuponki poikii päävoiton. 85-vuotiaaksi eläneen ihmisen elämässä ei ole kuitenkaan kuin vajaa 4 500 viikkoa. Vaikka ostaisi täyden 20 rivin kupongin joka viikko 16 eurolla, tästä syntyy koko elämän aikana vain 90 000 mahdollisuutta ja koko lystiin uppoaa 70 720 €. Toki voittoja saattaa rapista matkan varrella, jotka pienentävät uponnutta rahaa, mutta jonkun pussista ne miljoonat silti maksetaan.

“Lotto on vero niille, jotka eivät ymmärrä todennäköisyyksiä.”

Mikä siinä sitten viehättää? Ainakin se, että lottoamalla saa jännitystä elämään. Joka viikko voi täyttää uuden kupongin ja jännittää, josko pallot suosisivat tällä kertaa. Silloinkin, kun jättipotti pamahtaa tilille, sisäinen höpöttäjä huutaa punaisella edelleen vanhaa ohjelmointia. Jos siinä kohtaa ei viimeistään ymmärrä etsiä oman laatikon ulkopuolelta uusia malleja ja tapoja manageroida rahaa, niin ei ole ihme että 80 % lottovoittajista ovat huonommassa taloudellisessa tilanteessa 3-4 vuoden kuluessa. Eri ohjelmointitavoista voit lukea täältä.

Vaikka et ikinä voittaisikaan lotossa, siinä tavassa piilee kuitenkin vaara.

Vaarana passivoituminen

Yksi ihmisen perushaluista on kokea kasvua. Lapsena halusimme tehdä asiat itse, jotta oppisimme. Sama halu jatkuu myös aikuisena. Jostakin syystä halu kasvaa ja kehittyä saattaa silti matkan varrella vaimentua. Se ei silti tarkoita ettemme haluaisi kokea kasvua. Kuuluisa itsensäkehittämisen valmentaja Anthony Robbins on tutkinut onnellisuutta pitkään ja on todennut seuraavaa:

“Happiness equals progress.” (=Onnellisuus on yhtä kuin edistyminen.)

Jos viikko toisensa jälkeen uskottelee itselleen lototessaan, että: “Kyllä se onnetar suosii tällä kertaa”, saattaa syntyä sellainen uskomus, että menestys ja kasvu riippuvat tuurista. Uskomuksesta huolimatta ylennyksen tai palkankorotuksen saaminen töissä ei riipu tuurista. Se riippuu tuottamastasi arvosta.

Jos alkaa uskoa, että mikään ei muutu ilman tuuria niin töissä tuskin tule annettua niin hyvää panosta ja silloin ylennys ja palkankorotus ovat vieläkin kauempana.

Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa?

Oletko koskaan miettinyt mitä sinä tekisit, jos voittaisit lotossa? Tähän kysymykseen vastaamalla voi selvittää itselleen mikä on elämässäsi oikeasti tärkeää. Yleensä pinnallisten vastausten jälkeen löytää lopulta omat todelliset kiinnostuksen kohteensa.

Kun lottoajilta kysytään, mitä he haluavat elämässään, saadaan erilaisia vastauksia. Yleisimpien pinnallisten vastausten jälkeen saadaan oikeat halut esiin, usein vastaukset ovat tämän tyylisiä: “Voisi viettää enemmän aikaa perheen kanssa”, “keskittyisi enemmän johonkin rakkaaseen harrastukseen”, “pitäisi parempaa huolta terveydestä”, “alkaisi sijoittamaan”, “liikkuisi enemmän”, “tekisi jotain sellaista mitä tykkää tehdä” jne. 

Näiden vastausten jälkeen herää uusi kysymys mieleen: Miksi et tee niitä asioita ennen lottovoittoa jo?

Tuskin tarvitset lottovoittoa, että voit pitää parempaa huolta terveydestä tai että pitäisit perheestäsi parempaa huolta. Joten miksi emme sitten jo toimi haluamallamme tavalla?

Syynä on usein jo aiemminkin mainittu sisäinen höpöttäjämme. Sisäinen höpöttäjämme saattaa toistaa jatkuvalla syötöllä mielessämme uskomuksia, jotka pitävät meidät paikallaan siinä pisteessä, jossa olemme. Olipa kyse sitten fyysisestä kunnosta tai taloustilanteesta, alitajunnalla on enemmän valtaa saamiemme tulosten taustalla kuin ymmärrämme.

Haluaisitko saada parempia taloudellisia tuloksia?

Jos haluat ymmärtää paremmin rahaa, saada parempia tuloksia taloudellisesti ja ymmärtää miten vaurastuvat eroavat muista, suosittelemme osallistumaan suosittuun Rahailtaan™.

Rahailta on 3 tunnin mittainen iltavalmennus, jonka aikana oivallat itsestäsi ja rahasta enemmän kuin kenties koko tähänastisen elämäsi aikana yhteensä!

Rahaillassa Varapuun päävalmentaja ja allekirjoittanut johdattaa sinut tutustumaan omaan sisäiseen Rahatarinaasi™. Ymmärrät mikä se on, miten se pitää sinut tällä hetkellä kiinni siinä pisteessä, jossa nyt olet sekä miten voit päivittää sitä vauraampaan versioon.

Valmennuksen aikana pääset lisäksi tutustumaan KultaEevan toimitusjohtajan ja menestyneen yksityissijoittajan Ilkka Hikipään avulla rahan tarinaan. Ymmärrät mistä raha tulee ja miten se päätyy taskuusi.

Rahaillassa…

  • Kuulet mikä on rahan tarina: mistä raha tulee (ja miten se päätyy taskuusi).
  • Tiedostat mikä on sisäinen Rahatarinasi™ ja millä tavoilla se yrittää pitää sinut jumissa siinä taloudellisessa tilanteessa missä nyt olet.
  • Ymmärrät miten vaurastuvien Rahatarina eroaa muista ihmisistä.
  • Opit miten voit päivittää Rahatarinasi nykypäivän uudistettuun versioon.
  • Kuulet mihin vauraat ja vaurastuvat sijoittavat rahojaan tällä hetkellä.
  • Tiedostat 2 pahinta virhettä, mitä talouskriisin lähestyessä voi tehdä.
  • Opit 3 asiaa, jotka vaurastumiseen tarvitaan. Tiedät heti mihin juuri sinun on keskityttävä nyt
  • Saat kuulla yhdestä sijoituskohteesta, joka on historiallisesti selvinnyt kaikista kriiseistä jo 5000 vuoden ajan!

Järjestämme Rahailta-valmennusta keväisin ja syksyisin eri paikkakunnilla, valittavanasi on myös verkkokurssi.

Tutustu Rahailtaan ja varmista paikkasi mukaan täältä ››

Tutustu ja varmista paikkasi Rahailtaan ››

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä teksti on julkaistu blogissamme alunperin 12.6.2015. Päivitetty 16.6.2020.

sisään Rahankäyttö
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
3 askelta ylimääräisen rahan tekemiseen nopeasti
Jos haluat löytää NOPEASTI “ylimääräistä” rahaa sijoittamiseen, vaurastumiseen tai vaikkapa ylellisiin munkkikahveihin…