Neljä tapaa nauttia rahasta – Mikä kolahtaa sinuun?

Kaikki käytämme rahaa päivittäin. Toiset kuitenkin saavat rahan kanssa parempia tuloksia kuin toiset. Se johtuu siitä, että he saavat nautintoa erilaisesta rahankäytöstä.

 

4 tapaa nauttia rahasta - Mikä kolahtaa sinuun? blog

 

Rahaa voidaan käyttää vain neljällä eri tavalla. Nykyiset tuloksesi rahan kanssa johtuvat pitkälti siitä, mikä rahankäyttötavoista antaa eniten mielihyvää. Se, mistä nautit eniten saattaa myös muuttua elämän aikana. Neljä eri tapaa nauttia rahasta ja käyttää sitä ovat:

1. Kulutuksen kultajuhlat

Tämä on varmasti yleisin tapa saada nautintoa rahasta. Rahan kuluttaminen ja tuhlaaminen on saanut ehkä liikaakin huomiota. Meitä on koitettu opetettaa pienestä pitäen siihen, että ostaminen ja shoppailu on  ihannoitavaa ja hauskaa.

Kotisoffalta kun aikanaan katsottiin piirrettyjä, niin mainosten nuket ja legofiguurit oli ihan pakko saada. Heti!

Ostamisessa kaikista miellyttävintä on juuri se hetki, kun tuotteen on saanut maksettua. Sen jälkeen ostohuuma alkaa laskea. Uusi huuma saadaan vain ostamalla lisää.

Rahaa voi kuluttaa moneen asiaan: Harrastuksiin, kokemuksiin, matkailuun, tavaroihin, vaatteisiin, autoon, kotiin, huonon tai hyvän tunteen tyydyttämiseen jne.

Osa kuukausittaisista rahoista kannattaakin tuhlata, mutta silti tiliä ei tarvitse tyhjätä ihan joka kuukausi. Helpottava tieto on ehkä se, että pankissa osaa laskea summat yhteen. Tilin summaa ei tarvitse asettaa nollaan ennen seuraavaa palkkapäivää.

Tarvitsetko ylimääräistä rahaa, mutta et halua ottaa pikavippiä? Ota vinkit käyttöön ja katso ilmainen oppaamme: 32 tapaa tehdä rahaa.

2. Nautitko säästämisestä?

Kuluttamisen vastapari on tietysti säästäminen. Säästämisellä tässä yhteydessä emme tarkoita sitä, kun tullaan Hullujen Päivien myräkästä kotiin 6 ostoskassia kainalossa ja kehuskellaan puolisolle, että “Et arvaa kuinka paljon säästin!”

Se menee reippaasti kulutuksen puolelle. Säästämisestä vai saada nautintoa kolmella tapaa:

1. Säästetään kuukausittain rahaa “pahan tai hyvän päivän varalle”
2. Säästetään kaikki tavarat, muistoesineet, margariinirasiat, jopa muovipurkit muovin keksimisestä lähtien isoimpaan mahdolliseen varastoon eli oman kodin kaappeihin
3. Säästetään kaikessa kituuttamalla, köyhäilemällä ja kurjuuttamalla niin paljon, ettei vaan tarvitsisi käyttää rahaa juuri milloinkaan.

Kohtuus kaikessa. Näistä ehkä fiksuin tapa on se, kun säästetään kohtuudella. Hyvän ja pahan päivän varalle kannattaa laittaa rahaa sivuun. Jos työpaikka lähtee alta tai tulee se miljoonan taalan sijoitusmahdollisuus vastaan, niin on hyvä olla rahaa jemmassa.

3. Sijoittaminenkin voi olla hauskaa

Valmentautuneet ihmiset, jotka ymmärtävät mitä sijoittaminen oikeasti tarkoittaa, ovat oppineet tykkäämään sijoittamisesta.

Sijoittamisella emme tarkoita sitä Wall Streetin päivätyötä aktiivisijoittajana, jossa viideltä monitorilta seurataan ensin 8 tuntia Euroopan pörssiä, sen jälkeen 8 tuntia Aasian pörssiä ja ennen nukkumaanmenoa 8 tuntia Amerikan pörssiä. Siitäkin kyllä joku nauttii.

Suurin osa taitavista sijoittajista toimii maltillisesti ja elää normaalia elämää, samalla kun heidän raha tekee töitä heidän puolestaan.

Jos aloitat sijoittamaan esimerkiksi 300€ kuukaudessa maltillisella tuotolla, niin jo 5 vuoden päästä sijoitettu pääomasi voi tehdä sinulle ylimääräiset 200€ kuukaudessa niin kauan, kun pidät rahasi sijoitettuna.

4. Rahaa voi myös antaa pois

Yksi tapa nauttia rahasta on antaa se eteenpäin. Elämän voittaja ei ole se tyyppi, jolla on eniten rahaa kuollessaan. Elämästä voi nauttia matkan aikanakin.

Jos haluat runsaan suhteen rahaan, kannattaa harkita hyväntekeväisyyttä. Siitä tulee hyvä mieli ja saat tunteen, että sinulla on enemmän rahaa kuin tarvitsetkaan ja niin paljon, että voit antaa sitä muille.

 

Mikä näistä tavoista kutkutti sinun tunnenystyröitäsi? Haluasitko oppia nauttimaan jostain eri tavasta kuin tähän asti? Heräsikö jotain muita oivalluksia?

Kun päivität sisäisen rahatarinasi, rahan järkevä käyttäminen muuttuu helpommaksi ja helpommaksi. 

Toistaiseksi voit vielä ostaa  Päivitä Rahatarinasi -verkkokurssin 15 € hintaan (norm. 49€). Klikkaa tästä linkistä, tilaa verkkokurssi ja saat pääsyn välittömästi materiaaliin, jonka katsominen saattaa muuttaa taloudellisen tulevaisuutesi entistäkin kirkkaammaksi.

Onnea matkaan!

 

PÄIVITÄ RAHATARINA - MUUTA TULOKSET - 4 tapaa nauttia rahasta - Mikä kolahtaa sinuun? blog

sisään Rahankäyttö
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Mitä tehdä, kun ei ole varaa ostaa, mutta tekee mieli?