Onko palkkasi turvassa sinulta? Yleisin syy, miksi palkkasi ei riitä

Kaikki meistä saa jonkinlaista tuloa. Oli se sitten palkkatuloa, pääomatuloa tai jotain tukea. Silti useimmat eivät ole suojanneet palkkaansa itseltään.

 

Onko palkkasi turvassa sinulta- Yleisin syy, miksi palkkasi ei riitä (1)

 

Kuinka paljon tienaat kuukaudessa? Kuinka paljon teet töitä sen rahan eteen?

Jos kuulut enemmistöön, olet sitä mieltä, että teet runsaasti töitä palkkasi eteen ja ansaitset mielestäsi siitä kohtuullisen palkkion. Olemme suomalaisia. Tykkäämme työmme jäljestä.

Kaiken sen vaivan ja panostuksen eteen saamme sitten numeroita pankkitilillemme, jotta tekisimme jälleen töitä seuraavassakin kuussa.

Kuitenkin kaiken sen kuukauden aikana vuodatetun veren, hien ja kyynelten jälkeen hyökkäävät raakalaiset palkkasi kimppuun!

Ensin tulee verokarhu, sen jälkeen asuntosi haukkaa palan, vakuutusmies ottaa osansa, sähkövirta nakertaa ja loppukuusta ihmettelemme, mihin rahat taas katosivat. Ja pahin on vielä edessä…

 

Olet tehnyt yhden olennaisen virheen! Et ole suojannut palkkaasi sinulta itseltäsi!

 

Miten niin? Minähän käytän rahani fiksusti? Miksi rahat pitäisi suojata minulta?

Katsohan… Kun rahat tulevat tilillesi, sinä päätät kenelle rahasi annat. Sinä päätät asuntosi kulut, sinä päätät pysytkö tekemässäsi budjetissa vai teetkö ylipätään sellaista.

Sinun pitää oppia suojaamaan rahasi sinulta.

Loppujen lopuksi olemme kaikki geeneiltämme melkein kuin apinoita. Haluavatko apinat mielihyvää heti vai hetken päästä? Tietysti heti. Samoin monien tutkimusten perusteella, me ihmiset, haluamme palkkion heti.

Median, kulttuurimme ja poliitikkojen propagandan seurauksena olet saattanut oppia tavan kuluttaa kaiken, mitä tienaat. Muistatko esimerkiksi vanhan TV-mainoksen “Älä ruoki lamaa!” Nämä ovat käskyjä, joilla sinut koitetaan pitää “kuluttajan” roolissa.

Jos saamme palkankorotuksen, kulutkin kasvavat samaa tahtia. Ehkä sen takia pyöräsi polkee paikoillaan ja sinusta saattaa tuntua, että vaurastuminen olisi mahdotonta. Poljetko väärää pyörää?

Muista, että pysyt köyhänä ikuisesti tuloistasi riippumatta, jos et opi taitavaksi rahan kanssa.

 

Taitavaksi Rahan Kanssa

 

Rahojen hallitsemisella tarkoitamme 3 asiaa:

1. Tiedät paljonko tienaat ja kulutat

2. Käytät tienatuista rahoista osan heti

3. Säästät ja sijoitat osan rahoistasi tulevaisuuteen

“Mutta mulla ei oo rahaa säästämiseen ja sijoittamiseen!”

 

Pötypuhetta. Sijoittamisen voi aloittaa nykyään jopa 15€:lla kuukaudessa – ilman kuluja. Sijoittamisen alussa tärkeintä on aloittaminen, ei se paljollako aloitat tai paljonko saat tuottoa alussa.

Kun opit uuden tavan ja saat positiivisia tuloksia, saat kokemuksen “Minähän onnistuin!” ja todennäköisesti pystyt löytämään vaikkapa toiset 15€ tai 150€ kylkeen ja opit matkan aikana tekemään parempaa tuottoa. Siihen jää koukkuun.

Sitä paitsi sinä määräät, kenelle rahasi annat. Tarvitseeko sinun asua juuri siinä asunnossa? Tarvitsetko juuri sitä autoa tai autoa ollenkaan?

Kun aloitat sijoittamisen, sinun “vapausrahastosi” alkaa heti tekemään töitä puolestasi. Sijoitettulla rahalla on sekin hyvä ominaisuus, että se tykkää monistaa itseään.

1000€ sijoitettuna tänään 10% vuosituotolla on 30 vuoden päästä 17449€. Jos sijoitat 15€ kuukaudessa saman ajan, sinulla on lopulta 31189€ rahaa.  Mietipä, jos pystyisit säästämään 150€ kuukaudessa tai 300€ kuukaudessa.

 

Kuulostaako epätodelliselta?

 

Tämä on puhdasta matematiikkaa ja fakta on se, että tavalliset ihmiset vaurastuvat näillä menetelmillä jatkuvasti ja monet ovat jo vaurastuneet. Se ei kuitenkaan tapahdu hetkessä mutta ei myöskään vaadi jättimäisiä joogatemppuja.

Esimerkiksi pitkillä matkoilla asteenkin muutos tekee valtavan eron lopputuloksessa. Ero on siinä, päädytkö 10 000 km matkalla Hollywoodista lähtiessä Roomaan vai Libyaan. Tai päädytkö 1000 kilmoterin matkalla Inarista Turkuun vai Helsinkiin. Molemmat on ok, mutta ne ovat erilaisia kokemuksia.

 

 Älä ole apina – aloita nyt!

 

Liity uutiskirjelistallemme sivun oikeasta reunasta ja saa ilmoitus tulevista julkaisuistamme!

sisään Rahankäyttö
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Eläkepommi odottaa – Luuletko jääväsi vielä eläkkeelle?