Suomen talous ei kasva – Kenen vastuu?

 

Suomen talous ei kasva - kenen vastuu? kuva

 

Suomi ja suomalaisuus tulee todennäköisesti kokemaan kovan kolhun, kun taloutemme vajoaa kohti Kreikan meininkiä. Suurta julkista kulutustamme ei pysty verotulotkaan paikkaamaan vaan velkaannumme tällä hetkellä n. 5 miljardia per vuosi. Vastuunkantajia kaivataan.

Olemme kuin huonosti käyttäytyvä teini, jolle on sanottu että nyt kannattaa ottaa velkaa kun se on historiallisen halpaa.

“Mitä sitten?”

Miksi pitäisi olla kiinnostunut, onko maamme menossa nurin vai ei? Hyvinhän tässä on pärjätty tähänkin asti.

Seppo Saario kirjoittaa ansioikkaasti Suomen nykyisestä tilasta arvopaperi.fi-sivuston artikkelissa “Suomi on köyhytämässä pelättyä nopeammin”. Se on pitkä, mutta hyvä teksti. Vaikka kaikki artikkelissa kuvatut asiat korjattaisiin, olennaisin asia ei muutu…

Olemme 100% varmoja, että kaikki suomalaiset ymmärtävät ettei tätä lystiä voi kauaa jatkua vaan jonkin on muututtava. Omasta poliittisesta tastausta huolimatta jokainen ymmärtää, että ei voida elää yli varojen kovin pitkään. Verotuksen kireyttä voidaan märehtiä maailman tappiin asti, mutta auttaako se oikeasti?

Ainoa asia, johon voimme vaikuttaa

Kaikki hyvä tässä maailmassa on yksilöiden ansiota. Joku keksii idean ja kerää ympärilleen pienen joukon kannattajia. Siitä se lähtee.

Sen sijaan, että koitamme yksilöinä vääntää jotain makrotalouden ilmiötä kuntoon, mitä jos yksilöinä keskittyisimme parantamaan itseämme ja omaa tilannettamme?

Tismalleen sama homma pätee lentokoneessa hätätilanteen sattuessa. Ensin on puettava happinaamari itselleen ennen kuin auttaa muita.

 

happinaamari ensin itselle

Kuka on vastuussa sinun taloudestasi?

Tämä asia meinaa aina unohtua. Oletko sinä vastuussa omasta taloudestasi vai joku muu? Se on maaginen hetki, kun otat vastuun omasta taloudestasi. Silloin sinulla on 100% kontrolli ja voit määrittää oman tulevaisuutesi.

Olemme nähneet sadoittain ihmisiä, jotka ovat mahdottomaltakin näyttävistä tilanteista nousseet jaloilleen ja nyt elävät unelmiensa elämää. Se on mahdollista sinullekin! Mitä odotat?

Jos olet tällä hetkellä vararikossa tai velkaantunut, sinun täytyy ottaa vastuu siitä! Kenenkään muun tehtävä ei ole auttaa sinua. Jos kuvittelet, että sinun präjääminen on esim. yhteiskunnan vastuulla, elät muiden armoilla koko lopun elämääsi.

Tätä ei välttämättä ole helppo hyväksyä, mutta näin se on. On paljon helpompaa osoittaa sormella jotain muuta kuin ottaa vastuu omasta tilanteestaan.

Katainen, Räsänen, Soini, Sipilä  ja muut poliitikot yrittävät oman kykynsä mukaan taatusti parhaansa, että kaikkien olisi tässä maassa hyvä asua. Siitä huolimatta se ei ole yhdenkään kansanedustajan vastuulla, että sinä pärjäisit.

Haluatko saada parempia tuloksia omassa taloudessasi?

Voimme olla poliittisesti asioista eri mieltä. Voimme olla eri mieltä siitä mihin kansantaloutta tai verotusta pitäisi säätää. Vaikka saisimme parhaat mahdolliset päätökset ja ultimaattisen hyvät säädökset, sinun tilanteesi ei muutu, jos sinä et ota vastuuta ja ala tekemään asioita oman tilanteesi parantamiseksi.

Suomen talous koostuu meidän hiukan yli 5 miljoonan ihmisen henkilökohtaisesta taloudesta. Jos haluamme kansana saada muutoksen aikaan, on muutoksen alettava jokaisesta meistä.

 

Kun sinä otat vastuun ja huomaat saavasi tuloksia, rohkaiset myös muita alitajuisesti ottamaan vastuun. Joten tee itselle ja muille palvelus ja ota vastuu omasta taloudestasi!

Jos uskot, että voit muuttaa oman tilanteesi, jaa tätä viestiä eteenpäin ja rohkaise muitakin muuttamaan oma tilanteensa.

 

sisään Rahankäyttö
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Miten opettaa lapselle rahankäyttöä?