Kullan jatkuvan kasvun salaisuus

Kun alat säästää ja sijoittaa, sijoituksesi alkavat tuottaa lisää kultaa. Mutta mitä sen jälkeen? Vastaus löytyy tästä blogista…

Arkad oppii saamaan sijoituksilleen tuottoa

Aiemmin Arkad – Babylonin rikkain mies – ei säästänyt ollenkaan. Sitten hän aloitti säästämisen, mutta käytti rahat heti. Sen jälkeen hän aloitti sijoittamisen, mutta kuunnellen vääriä miehiä. Katsotaan missä nyt mennään…

Vuoden päästä Algamish tuli jälleen Arkadin luo ja kysyi, “oletko oppinut sijoittamaan viisaiden miesten neuvojen mukaan, Arkad?”

“Kyllä olen, mestari. Lyöttäydyin yhteen kylän taitavimman kilventekijän kanssa lainaamalla hänelle 3 kultakolikkoa. Hänellä ei ollut vielä rahaa myydyistä kilvistä, joten hän halusi lainata kultaa ja maksaa sen takaisin myytyään kilvet. Näin hän myös teki. Sain takaisin kultani sekä 2 hopeakolikkoa tuottoa.”

“Teit viisaasti, Arkad. Ja mitä teit hopeakolikoilla?”

“Mestari, tilasin vaimolle öljyä kaukaisilta mailta, sillä nyt minulla oli vihdoinkin oikeasti varaa tehdä se.”

Arkad saa keppiä

“Poikani, miten kultasi voi kasvaa, jos murhaat sen sinulle synnyttämät lapset? Uudelleen on sinun sijoittava kultasi tuotto, jotta sekin voi kasvaa ja tehdä työtä vaurastumisesi varmistamiseksi.”

Tämän sanottuaan hän lähti jälleen pois.

Arkad ei päässyt kiinni korkoa korolle -ilmiön voimaan, koska hän tuhlasi sijoitustensa tuotot samantien. Vähän sama kuin ostaisit sijoitusasunnon, myisit sen heti kun arvo on vähän noussut, ja käyttäisit tuoton Pattayan lomamatkaan.

Kullan Laki numero 4 kuuluu siis näin:

Kulta ei kerry ilolla ja runsaudella niille, jotka eivät laita sen tuottoa takaisin tuottavaan työhön.

Albert Einstein kutsui korkoa korolle -ilmiötä maailmankaikkeuden kahdeksanneksi ihmeeksi. Ja totta se on: todellinen vaurastuminen alkaa siitä, kun ajasta tulee ystäväsi.

Miten Arkadin tarina päättyy? Sen paljastamme tämä minisarjan viimeisessä osassa.

PS: Haluatko oppia laittamaan korkoa korolle -ilmiön toimintaan omien sijoitustesi kanssa? Lue tämä. 

PPS: Jos tykkäsit tarinasta, laita se jakoon myös ystävillesi klikkaamalla alla olevia nappeja.

sisään Sijoittaminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Kullan pitämisen salaisuus