Mitä tehdä kerrytetylle kullalle?

 

Jos sinulla makailee pankkitilillä “kultaa” laiskana…

LAITA SE TÖIHIN!

Tämä on 5-osaisen minisarjan “kullan 5 lakia” toinen osa.

Lue ensimmäinen osa täällä:

Laki 1: Miten aloittaa kullan kerryttäminen nollatilanteesta

Laiska kulta lapsetonna jää

Ei riitä, että kerrytät “kultaa”. Sinun pitää laittaa se töihin.

Opimme viimeksi, miten Babylonin rikkain mies Arkad aloitti oman kultansa kerryttämisen: täysin nollasta. 

Mutta niin oli viisas varakkaan Algamishin neuvo, että alkoi Arkadinkin laiha lompakko käydä painavammaksi. Tämä ilahdutti Arkadia suuresti.

Sen jälkeen hän kuitenkin astui samaan ansaan, mihin niin monet muutkin olivat astuneet.

Typerin virhe kullan kanssa

Niin oli iloinen Arkad kertyneestä kullastaan, että hän meni ja osti säästöillään itselleen taljan, josta hän oli niin pitkään haaveillut. Hän murhasi omat lapsensa.

Vuoden päästä Algamish tuli jälleen Arkadin luo tilaamaan savitauluja.

“Poikani, vuosi sitten opit kullan suuren salaisuuden. Kerro, miten elämä on sinua kohdellut, kerro onko lompakkosi muuttunut painavammaksi?”

“Mestari, vaikeaa oli kullan säästäminen alussa. Pitkiä päivä ahkeroin ja keitolla pelkästään elin. Mutta kertyvät kultavarannot niin minua ilahduttivat, että jatkoin säästämistä. Ja pian kävi niin, että huomasin kullan kertyvän ilman, että elämästäni puuttui mitään.”

“Oikein hyvä. Mitä teit kertyneelle kullalle?”

“Olin jo pitkään tarvinnut uuden taljan itselleni ja vaimolleni, joka on niin kärsivällisesti huonoja elinolosuhteita sietänyt. Siksi menin ja tilasin kaukaisista maista erinomaisen laadukkaan taljan, jota ilolla voimme katsoa.”

Arkad saa keppiä

“Senkin typerys! Sait ohjeillani kerrytettyä kultaa, mutta päästit sen pois! Aloita uudelleen alusta, äläkä tällä kertaa haaskaa kerryttämääsi kultaa mielitekojesi tyydyttämiseen!”

Tämän sanottuaan hän meni jälleen pois.

Mitä kertyneelle kullalle tehdään

Kullan toinen laki kuuluu näin:

Kulta työskentelee ahkerasti ja tyytyväisesti viisaalle omistajalle, joka laittaa sen tuottavaan työhön monistumaan kuin lintuparvet pelloilla.

Ei riitä, että säästät, sinun pitää laittaa kultasi töihin. Erityisesti näin kovan inflaation aikakautena pelkkä säästäminen on typerää.

Kullan voi laittaa tekemään töitä monellakin eri tavalla. Voit investoida raaka-aineisiin, osakkeisiin, liiketoimintaan tai vaikka asuntoihin. Mutta ennen kuin teet niin isoja päätöksiä…

VAROITUS: harkitse vielä kerran!

Seuraavassa osassa opit miten Arkad menetti rahansa jälleen! Jos et tiedä millainen sijoittaja itse olet, sinun on mahdoton löytää itsellesi hyvää sijoituskohdetta. Et vain pidä sijoituksistasi huolta, jos valitset väärin.

Tämä ei ole kaikille, mutta jos sinulla on jo kerrytettyä kultaa ja haluaisit nyt kiihdyttää vaurastumistasi yksinkertaisella ja turvallisella suunitelmalla, tilaa itsellesi tuhti Sijoittamisen Perusteet -DVD-valmennus. Sen avulla opit tuntemaan itsesi sijoittajana sekä opit paljon erilaisia, tuottoisia työllistämismahdollisuuksia kullallesi. Sijoittamisen Perusteet on edullinen henkivakuutus ihmisiltä, jotka tietävät miten kultaa käsitellään. Lue lisää ja tilaa klikkaamalla tästä.

sijoittamisen-perusteet-dvd-box

 

Seuraavassa osassa opit miten Arkadille kävi kullan kanssa – ja minkä neuvon hän seuraavaksi sai.

Jos tykkäsit tästä kullan toisesta laista, laita kirjoitus ihmeessä palvelemaan myös kavereitasi. Klikkaa alla olevista napeista ja ilahduta heidän päiväänsä nyt.

 

sisään Sijoittaminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Miten kerrytetty kulta monistetaan?