Miten aloittaa “kullan” kerryttäminen nollatilanteesta

Jos haluaisit kerryttää “kultaa” (eli varallisuuttasi) jopa täysin nollatilanteesta, tämä 5-osainen minisarja “kullan 5 lakia” näyttää miten sen toteutat.

Varapuu-kulta

Kullanlainaaja Arkad oli Babylonin rikkain mies. Niin hyvin osasi hän käsitellä kultaa, että hän oli kuningastakin rikkaampi.

Kulta liikkuu edelleen samanlaisesti

Kuten tämän päivän yhteiskunnassa, myös Babylonissa taloudellinen totuus oli tämä: varallisuus ei ole jakautunut tasaisesti. 

Babylonissakin oli samojen mestareiden alla opiskelleita puuseppiä, hevosmiehiä ja rakentajia, jotka eivät kuitenkaan olleet onnistuneet kerryttämään varallisuutta itselleen. Siksi he kamppailivat jatkuvasti ja olivat häpeäksi perheelleen ja kaikille niille, jotka heihin luottivat.

Eräänä päivänä Babylonin etevin kärryjenrakentaja, Bansir, kyllästyi laihaan lompakkoonsa.

“Joka päivä ahkeroin varhaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, mutta mitä minulla on näyttää työni tulokseksi? Ei muuta kuin jatkuvaa puutetta ja känsät käsissä.”

Niinpä Bansir otti niinikään kullan kanssa epäonnistuneen muusikkoystävänsä Kobbin mukaan, ja he lähtivät yhdessä kysymään Arkadilta neuvoa kullan kerryttämiseen.

Arkad aloitti yhtä huonoista lähtökohdista

“Samojen mestareiden alla olen minä opiskellut, ja yhtä lujaa tehnyt työtä. Kun aloitin, tyhjä oli lompakkoni – aivan kuin teilläkin.”

Arkad oli pitkään haikaillut isommista kultamääristä, mutta todellinen vaurastuminen alkoi vasta, kun hän sai toimivan vinkin varakkaalta kullanlainaajalta. 

Arkadin työtä nuorena miehenä oli kaivertaa savitauluja vaikutusvaltaisille ihmisille. Eräänä päivänä sitten pajalle ilmestyi rikas kullanlainaaja Algamish mahdottoman aikatavoitteensa kanssa: “tarvitsen kokonaiset 5 savitaulua, joiden pitää olla valmis huomenna aamulla.”

Arkad tiesi tavoitteen täyden mahdottomuuden, mutta sanoi Algamishille tekevänsä taulut, jos hän saisi vastineeksi salaisuuden kullan kerryttämiseen. Näin sovittiin, ja Arkad kävi töihin.

Koko pimeän yön teki Arkad savitauluja, joiden kuumuus ja katku sai Arkadin pään kipeäksi ja silmät sumuun. Lopulta kaikki 5 taulua olivat kuitenkin valmiit.

Aamulla Algamish tuli hakemaan tauluja.

“Nuori mies, olet pitänyt lupauksesi, josta olen kiitollinen. Nyt minä pidän oman puoleni sopimuksesta ja annan sinulle kullan salaisuuden. Se on yksinkertainen, mutta älä anna sen yksinkertaisuuden huijata sinua. Totuus on aina yksinkertainen. Tämän salaisuuden avulla olen kasvattanut varallisuuden, jonka kokoa ei tavallinen kansalainen ymmärrä.”

Arkad oppii kullan ensimmäisen lain

Sitten Algamish jatkoi, kertoen Arkadille kullan ensimmäisen lain.

“Kulta tulee iloiten ja kasvavissa määrin sille, joka laittaa sivuun ei vähempää kuin 10 prosenttia tuloistaan ja rakentaa pohjan tulevaisuudelleen sekä perheensä ilolle”

Tämän sanottuaan hän poistui aamuaurinkoon savitauluinensa.

Kullan kerryttäminen alkaa aina nollasta

Jos et pysty pitämään huolta pienestä rahasummasta, et saa koskaan huolehdittavaksesi isompaa summaa. Nopeasti tehty varallisuus myöskin katoaa nopeasti.

Jos kuukausittainen kassavirtakaaviosi on miinusmerkkinen, et voi kerryttää kultaa. Vähän tyly tosiasia, mutta näin se on. Raha ei poista raha-ongelmiasi; ymmärrys poistaa. 

Jos taloutesi on tällä hetkellä miinusmerkkinen, tee nämä 3 asiaa – tässä järjestyksessä:

1) PYSÄYTÄ LIPSUMINEN

Jos kulta ei ole löytänyt luoksesi, aivan ensimmäinen tehtäväsi on lopettaa taloudellinen verenvuotosi. TÄNÄÄN. Paras vetosi on tehdä tämä 5 minuutin temppu uusien velkojen kertymisen estämiseksi.

2) MAKSA VELAT POIS

Et voi kerryttää kultaa, jos kaikki rahasi menee velkojen maksuun. Maksaa siis velkasi pois – alkaen samantien. Aloita vaatimattomasti, jos sinun täytyy, mutta tee jotain. Tällä työkalulla maksat huonot lainasi pois puolessa ajassa – ansaitsematta yhtään enempää rahaa.

Velkamurskain

3) ALOITA SÄÄSTÄMINEN

Riippumatta velkojesi määrästä, aloita säästäminen TÄNÄÄN. Kertyvä kulta saa sinut haluamaan lisää kultaa, mikä tekee sinusta viisaamman rahankäyttäjän.

Seuraavassa jaksossa katsomme miten Arkadille kävi, kun säästöjä alkoi kertyä. Hän teki itse asiassa aivan VALTAVAN VIRHEEN, joka on todella yleinen edelleen… Kertyneellä kullalla ei ole mitään väliä, jos syyllistyt tähän virheeseen.

Jos tykkäsit tästä kullan ensimmäisestä laista, laita hyvä kiertämään ja jaa tämä kirjoitus myös kavereillesi.

sisään Sijoittaminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Mitä tehdä kerrytetylle kullalle?