Miten kerrytetty kulta monistetaan?

Jos olet koskaan kadottanut rahojasi ja jäänyt kaipaamaan niitä jälkikäteen, tämä posti kannattaa lukea ja opiskella ajatuksella. Aiheena on nimittäin…

Laillisen rahan monistamisen tiede ja taide

Edellisessä osassa näimme miten Arkadille, Babylonin rikkaimmalle miehelle, kävi oman vaurastumisensa alkuaikoina.

Ensin hän ei säästänyt yhtään mitään, jolloin hänen kohtalonsa oli yhtä huono kuin kaikilla muillakin Babylonin köyhillä. Sitten hän alkoi säästää, mutta mäskäsi rahansa turhuuksiin heti kun säästöjä jäi vähänkään talteen.

Vaurastumisen ISOIN virhe

Ennen tarinaa pieni sivuhuomio.

Olemme tässä viimeisen kymmenen vuoden aikana nähneet melko monenkirjavan joukon ihmisiä valmennuksissamme.

Surullinen tosiasia monien kohdalla on tämä: suurin osa ihmistä ei tule koskaan vaurastumaan. 

Miksi?

Koska he eivät suostu päivittämään ystäväpiiriään.

Olet keskiarvo viidestä lähimmästä ystävästäsi. Onko tämä hyvä uutinen?

Arkadin kohdalla ei ollut…

Arkad aloittaa sijoittamisen

Meni jälleen vuosi, kun Algamish saapui Arkadin luokse tilaamaan savitauluja.

“Poikani, oletko viisastunut kullan kerryttämisessä?”

“Mestari, olen kyllä. Neuvojesi mukaan aloitin säästämiseen jälleen alusta, mikä oli helppoa, koska siitä oli tullut minulle tapa. Tällä kertaa en kuitenkaan käyttänyt kertynyttä kultaa mielitekoihin.”

“Okein hyvä. Ja miten kullan käytit?”

“Tapasin torilla tutun räätälin, joka antoi vihjeen timanteista kaukaisilla mailla. Niinpä annoin kultani hänelle monistettavaksi.”

Arkad saa keppiä

“Poikani, typerästi olet jälleen kultasi käyttänyt. Mitäpä räätäli timanteista tietäisi? Jälleen olet kultasi menettänyt.”

Tämän sanottuaan hän lähti pois.

Ja kuten ennustettu, timanttien myyjät olivat tehneet sellaisen torttudiilin räätälin kanssa, että oksa pois Arkadin joulukuusesta. Lasisia helmiä antoivat kullan tilalle.

Arkadin kolmas virhe kullan kanssa oli yksinkertaisesti tämä: hän luotti täysin tietämättömään ihmiseen.

Jos haluat laihtua, kysyt neuvoa menestyksekkäästi laihtuneelta ihmiseltä. Jos haluat oppia soittamaan kitaraa, menet kitaristin puheille. Jos haluat oppia ajamaan autoa, menet autokouluun. Tämä ei ole vaikeaa.

Kullan kolmas laki – miten kulta monistetaan

Kullan kolmas laki kuuluu näin:

“Kulta takertuu siihen omistajaan, joka sijoittaessaan kuuntelee vain kullan käytössä viisautensa osoittaneita miehiä.”

Kun noudatat tätä lakia, saat sekä pitää jo kerryttämäsi kullan, mutta myös nauttia kultasi tasaisesta kasvusta.

Kulta ei viihdy huolettoman omistajan luona. 

Älä siis ole huoleton. Pidä kullastasi huolta, äläkä sijoita sitä ihan mihin sattuu. Jos et ymmärrä sijoitusta, on viisaampi jättää se tekemättä. Jos esimerkiksi osaat jo sijoittaa raaka-ainieisiin, on viisasta pysyä niissä. Jos osaat ansaita, pitää ja monistaa kultaa liiketoiminnalla, jatka sen tekemistä.

Mistä viisaampia neuvoja?

Valpastu aina kun sinulle tarjotaan “pyyteetöntä” apua sijoitustesi kanssa.

Olemme toki puolueellisia, mutta asiakkaidemme tulosten tukemana uskallamme tämän sanoa: paras päätös sijoitustaitojesi kerryttämiseksi on tilata Sijoittamisen Perusteet -DVD-valmennus.

Opit muun muassa tuntemaan itsesi sijoittajana (jotta voit valita sinulle parhaita sijoituskohteita). Opit myös runsaasti erilaisia tapoja laittaa kultasi töihin sekä vältät yleisimmät sudenkuopat. Monet käyttävät enemmän aikaa television valintaan kuin oman sijoitustyylinsä rakentamiseen. Älä sinä tee samaa virhettä. Jos aihe on sinulle ajankohtainen, tilaa Sijoittamisen Perusteet tästä. 

Älä tilaa valmennusta, ellei säästäminen ole sinulle jo tapa. Osta tämä vasta, kun sinulla on jo jonkun verran sijoitettavaa pääomaa (ei tarvita miljoonia, mutta puskurin pitää olla ensin kunnossa, jotta saat arvoa tästä valmennuksesta.)

Hyvä.

Seuraavassa jaksossa katsomme miten tarina Babylonin rikkaimmasta miehestä jatkuu.

Tykkäätkö tarinasta tähän mennessä? Oletko oppinut jotain uutta? Jos “kyllä”, auta myös kavereitasi kohti vaurautta jakamalla tämä posti heille sosiaalisessa medissa. Tee se alla olevista napeista nyt. 

sisään Sijoittaminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Kullan jatkuvan kasvun salaisuus