5 syytä, miksi naisten otettava vastuu raha-asioista

Perinteisesti mies toi leivän pöytään ja nainen teki kotityöt. Vanhat mallit sukupuolirooleista ovat kuitenkin muuttuneet. Tässä 5 syytä, miksi naisten on vihdoin otettava vastuu oman talouden raha-asioista…

 

Miksi naisten otettava vastuu raha-asioista

 

1. Osallistu perheen budjetin suunnitteluun

Rahasta riitely on yksi yleisimmistä virheistä, mitä rahan kanssa voi tehdä. (Katso muut 4 yleisintä virhettä tästä ja miten vältät ne jatkossa).

Leikkimielisesti sanotaan usein, että rahasta riidellään, koska rahaa ei ole tarpeeksi. Emme kuitenkaan ole koskaan nähneet valmennuksissamme ihmistä tai pariskuntaa, jolle tulee jo nyt niin paljon rahaa, ettei tiedä mihin sen kaiken runsauden kanssa joutaisi. Paras tapa välttää rahariidat on puhua rahasta avoimesti ennen riidan syntymistä.

Se, että rahaa ei tunnu tulevan tarpeeksi, on yksinkertaisesti seurausta pariskunnan jomman kumman tai molempien puutteellisista taidoista hallita ja manageroida rahaa.

Parantamalla omia rahataitojasi, pystyt paremmin suunnittelemaan taloutta ja hallitsemaan sekä sisääntulevia, että ulosmeneviä rahavirtoja. Jos molemmat parisuhteessa osaavat riittävän kattavat rahataidot, huomion pitäisi kohdistua elämässä oikeasti tärkeisiin asioihin – ei rahan puutteeseen.

 

2. Vastuullisia lapsia

Kaikki haluamme omien lastemme kasvavan hyviksi aikuisiksi ja saavan onnellisen elämän. Monet haluavat omille lapsilleen enemmän kuin mitä heillä itsellään on ollut.

Kouluissa valitettavasti ei opeteta arjen rahataitoja, joten vastuu on vanhemmilla. Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen mukaan köyhyys periytyy Suomessa ja lapsuudessa luodaan perusta aikuisiän hyvinvoinnille. Tutkimuksen mukaan geeneillä ei ole merkitystä vaan sosiaalisella perimällä, joka vaikuttaa esimerkiksi asenteisiin ja arvoihin.

Lapset ottavat eniten mallia vanhempien käytöksestä (ei sanoista) ja siksi monesti tekevät juuri samat virheet. Paras lahja lapsellesi on antaa sellaista mallia, että taloutta hoidetaan helposti, hauskasti ja suunnitelmallisesti. Jos olet itse mestari rahataidoissa, lapsesi tulee kyllä kysymään sinulta neuvoa eikä hae oppia vääristä paikoista.

 

 

3. Ole enemmän kontrollissa

Maailmassa tapahtuu niin paljon uusia muutoksia, että on helppo tuntea jäävänsä jälkeen muista. Varsinkin, jos ei ymmärrä mihin muutos perustuu ja mitä siitä seuraa. Sitä vain yrittää tehdä parhaansa pysyäkseen perässä ja selviytyä.

Oppimalla lisää rahan hallitsemisesta, sijoittamisesta ja rahaan suhtautumisessa, saat uudenlaista kontrollin tunnetta. Suunnitelemalla talouttasi etukäteen ja aktiivisesti vaikuttamalla siihen, että varallisuutesi kasvaa kuukausi toisensa jälkeen, vapaudut turhasta pelosta ja voit saavuttaa varmuuden ja itsenäisyyden.

Jo pienillä muutoksilla pystyt vaikuttamaan itsevarmuuteesi raha-asioissa. Siitä syystä suosittelemme hakemaan ja etsimään tilanteita, joissa voit oppia paremmaksi.

 

4. Vapaus tehdä mitä haluat

Oletko koskaan ollut väärässä suhteessa liian pitkään osittain rahatilanteesi vuoksi? Tai väärässä työpaikassa? Tai väärässä asunnossa?

Jos sinulla nyt olisi puolen vuoden pakollisia menoja vastaava määrä rahaa säästössä, olisiko sinun helpompi tehdä rahaa vaativia muutoksia elämässäsi? Tietäisit olevasi turvassa, vaikka työpaikka, parisuhde tai terveys menisi alta.

Raha antaa vapauksia valita ja tehdä niitä asioita, mitä olet aina haaveillut. Mitä paremmin osaat hallita rahaa, sitä enemmän saat rahaa hallittavaksi. Se on rahan kirjoittamaton sääntö.

5. Vanhat pelisäännöt eivät enää päde

Uskotko 20-vuotta kestäviin uriin? Uskotko eläkkeeseen? Uskotko pelkän virallisen koulutuksen riittävän koko työurasi ajan?

Ne pelisäännöt, joilla menit kouluun ovat jo kauan sitten vanhentuneet. Jatkuva opiskelu ja uuden oppiminen on ainoa tapa varmistaa säännöllinen elanto jatkossa.

Ainoa tapa varmistaa eläkkeesi on ottaa ohjat omasta eläköityimisestä sijoittamalla. Pelkällä 100 000€ omaisuudelle saatavalla 10% vuosituotolla, tienaisit kuukaudessa 833€/kk, joka olisi melkoinen lisä eläkkeen päälle. Salaisuus piilee siinä, että sijoittaminen on aloitettava nyt, jos haluat kerryttää 100 000€ potin.

Aluksi sinun ei tarvitse tietää mitään sijoittamisesta voidaksesi pärjätä siinä. Sinun on vain aloitettava ja opiskeltava lisää.

 

Seuraava askel

Naisten rahataitojen ja vaurauden auttamisen ykkösnimiä on Kim Kiyosaki. Meillä Varapuulla on ilo tuoda hänet Suomeen lokakuussa 2017 naisille tarkoitettuun tapahtumaan, jonne mahtuu vain 400 osallistujaa.

Sinullakin on mahdollisuus nähdä Kim Kiyosaki livenä, mutta ennen tapahtuman julkaisua, pidämme ilmaisen webinaarin, johon yli sata suomalaista on saanut lähettää kysymyksensä suoraan Kim:lle. Parhaat kysymykset esitämme suorassa lähetyksessä.

Ilmainen webinaari pideään keskiviikkon 2.8. klo 20.00 alkaen, joten rekisteröidy webinaariin nyt tästä.

Tätä artikkelia kirjoittaessa, webinaariin on ilmoittautunut jo 1107 ihmistä. Webinaarissa julkaistaan lokakuun tapahtuma, joten kannattaa ehdottomasti liittyä mukaan webinaariin nyt.

 

osallistu webinaariin Kim Kiyosakin kanssa

 

sisään Uncategorized
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Hillokeisari paljastaa talousälyn tason!