Käytätkö hyvää vai pahaa tapaa saavuttaaksesi tavoitteesi?

Tavoitteista puhutaan lähes kaikissa self-help-seminaareissa ja -kirjoissa. Miksi kannattaa lukea vielä tämä kirjoitus tavoitteista? Mitä annettavaa meillä on, jota et vielä tiennyt?

 

kaytatko-hyvaa-vai-pahaa-tapaa-saavuttaaksesi-tavoitteesi

 

Sinulla saattaa olla tavoitteena parempi terveys, uusi auto, unelmaloma, parempi taloustilanne, koulusta valmistuminen, rakkauden täytteinen parisuhde tai mitä tahansa muuta.

Riippuen siitä, kenen neuvoja kuuntelet, tavoitteiden toteuttamiseen on satoja ellei jopa satoja tuhansia erilaisia tapoja toteuttaa ne. Tässä kirjoituksessa saat erilaisen lähestymistavan tavoitteisiin, josta harvemmin puhutaan.

Ihmisinä meillä kaikilla on luontainen halu toteuttaa tavoitteitamme ja unelmiamme. Haluamme kehittyä ja kasvaa.

Tutustu taloudelliseen aikuistumisprosessiin ja löydä 23 tarvittavaa askelta taloudelliseen vapauteen.

Oletko samaa mieltä, että loppujen lopuksi kaikkien tavoitteidemme takana on halu kokea ja tuntea parempia tunteita? Jos sinulla on tavoitteena saada unelma-autosi, haluat oikeasti tunteen vapaudesta ja saavutuksesta. Jos haluat löytää kumppanin, haluat oikeasti kokea rakkautta ja yhteenkuuluvuutta.

Saavuttaaksemme näitä asioita, voimme käyttää joko “hyvää” tai “pahaa” tapaa toteuttaa tavoitteet

 

“Hyvä” tapa toteuttaa tavoitteet

 

“Hyvä” tapa toteuttaa tavoitteet on lempeämpi ja joustavampi tapa. Fokus on omien unelmien ja tavoitteiden lisäksi myös muissa ihmisissä ja heidän auttamisessa.

Motivaattorina toimii positiiviset tunteet. “Hyvässä” tavassa aito halu on kasvaa, kehittyä, tehdä hienoja asioita ja saada kokemuksia. Tavoitteet saattavat vaihtua kesken matkan, koska halut muuttuvat joustavammin. Aina ei tarvitse toteuttaa asetettua tavoitetta loppuun asti.

Lähtökohtaisesti tavoitteet toteutetaan demokraattisemmin ja haetaan win-win-tilanteita kaikille. Omista ehdoista ja vaatimuksista ollaan valmiimpia joustamaan, jotta win-win onnistuu.

Yleisesti nämä ihmiset ovat onnellisempia eivätkä pidä kiinni vihasta ja katkeruudesta. He nauttivat haasteista ja niiden ratkaisemisesta – nauttivat elämästä.

Hyviä esimerkkejä, jotka ovat käyttäneet paljon tätä tapaa ovat Gandhi, Nelson Mandela, Oprah Winfrey ja Richard Branson.

“Paha” tapa toteuttaa tavoitteet

 

Tämä on huomattavasti suorempi tapa. “Pahassa” tavassa fokus on enemmän itsessä ja omassa menestymisessä.

Toisin kuin hyvässä tavassa, motivaattorina toimii negatiiviset tunteet. Fokus ei ole kasvussa vaan esimerkiksi ihminen, joka vihaa häviämistä yli kaiken saa motivaatiota menestyä vihasta ja pelosta, koska ei kestä häviämisen häpeää. Hän tekee kaikkensa sen eteen, että itse ei häviä – vaikka se tarkottaisi muiden sabotointia. Yleisiä tunteita tällä tavalla ovat kateus, pelko, viha, riippuvaisuus ja epätoivo.

Tätä tapaa käytetään mm. teini-iässä. Vanhemmilta vaaditaan paljon ja valitetaan paljon, mutta vastuuta ei kanneta omista sanoista ja teoista.

Muista ihmisistä ajatellaan, että he ovat joko minun puolella, minua vastaan tai minun tielläni. Jos joku tekee ilkeästi tai väärin, ei voida levätä rauhassa ennen kuin on kosto on saatu. Tätä tapaa käyttävät monesti ainakin luulevat tekevänsä hyvää ja voivat olla omasta mielestään olla oikeutettuja oikomaan reittejä.

Tällä tavalla pystyy saavuttamaan materiaalisia asioita, mutta on vaikeampaa kokea positiivisia tunteita. Kun joku tavoite saavutetaan, ajatellaan että ne positiiviset tunteet voidaan kokea toteuttamalla isompia ja isompia tavoitteita. Niitä ei silti koskaan tule tällä tavalla.

Tässä ruoskitaan itseään selkään ja väännetään ja puristetaan loppuun asti. Usein ihmiset, jotka ovat liikaa tällä puolella päätyvät usein jossain vaiheessa burnoutiin.

Esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat käyttäneet paljon tätä tapaa: Adolf Hitler, Al Capone, Napoleon Bonaparte ja John D. Rockefeller (vanhempana, hän alkoi keskittyä enemmän hyväntekeväisyyteen ja jakamiseen).

 

Miten käytät tätä tietoa vaurastuaksesi

 

Molemmilla tavoilla voit varmasti toteuttaa tavoitteitasi. Mitä vahvempi tunne sinulle on tavoitettasi kohtaan, sitä enemmän teet töitä sen eteen ja saavutat sen. Vahva tunne voi olla positiivista tai negatiivista ja sinä päätät itse, kumpaa niistä haluat käyttää.

Meidän mielestä vauraus on muutakin kuin maallista omaisuutta. Todellinen vauraus on rahan lisäksi terveyttä, hyviä ihmissuhteita, hyvää mielenterveyttä ja elämästä nauttimista. Vaikka saavuttaisit kaiken “pahalla” tavalla ja asuisit norsunluu-tornissa yksin, olisit siitä huolimatta yksin.

Siitä syystä suosittelemme käyttämään enemmän “hyvää” tapaa, jossa vaurastuaksesi sinun on autettava muita ja päästävä win-win-tilanteisiin. Näitä ihmisiä on helpompi rakastaa ja he saavat apua helpommin.

Kumpaa tapaa haluat käyttää?

Jos haluat asettaa taloudelliset tavoitteesi kunnolla ja luoda vankan perustan vaurastumiseesi, kannattaa tutustua Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennukseen.

 

 

sisään Uncategorized
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
5 syytä, miksi naisten otettava vastuu raha-asioista