There is NO bisnes like valmennusbisnes?

 

Silloin, kun kaikki asiat ovat kunnossa, niin valmentaminen on erittäin palkitseva toimiala, niin taloudellisesti kuin henkisesti. Maailmalla valmentamista voi opiskella jo yliopistoissa, suomessa virallinen valmennuskoulutus keskittyy vielä urheiluvalmennukseen.

 

Onko valmentaminen hyvä bisnes?

Toimiala valmennusbisnekselle on hyvä maailmanlaajuisesti. Tilastokeskuksen mukaan Suomessa koulutukseen käytetään vuosittain 1,3 miljardia, josta kurssimuotoiseen 800 miljoonaa. Eli on hyvä bisnes…. mutta onko tämä sinulle hyvä bisnes? Se riippuu siitä, miten pyörität liiketoimintaasi.

 

Valmentamisen ansa #1

Liian usein törmään yrittäjiin, joilla uskonto on kymppi ja matikka on neljä. Syy tähän on siinä, että moni valmentaja on kiinnostuneempi asiakkaistaan ja itse valmentamisesta kuin firman pyörittämisestä.

 

Valmentamisen ansa #2

Toinen ansa, johon valmentaja voi kävellä, on hallinto. Sen keskeisissä osissa ovat talouden hallinta sekä asiakashallinta. Moni valmentaja on omasta asiastaan niin innoissaan, ettei joko ehdi tai kehtaa laskuttaa tuottamastaan arvosta. Se ei tee auttamisesta yhtään jalompaa, että auttaja itse kärsii ja voi huonosti. Tätä ei pidä myöskään sotkea muiden hädällä rahastamiseen. Asiakas on valmis maksamaan, jos ja vain jos kokee saavansa arvoa.

Kaikkeen liiketoimintaan kuuluu liiketoiminnan itsensä pyörittäminen arvon tuoton lisäksi. Tähän ei monestikaan yrittäjillä ole samanlaista intohimoa, kuin itse tuotteeseen tai palveluun. Kirjanpito ynnä muu taloushallinnon pyörittäminen ottaa aina oman aikansa. Yrittäjä tekeekin kahta vuoroa. aamuvuorossa pyöritetään bisnestä ja iltavuorossa yritystä.

Suuri osa tapahtumista ja valmennuksista järjestetäänkin niin, että ensin tehdään ja sitten vasta lasketaan excelillä miten kävi. Kannattavassa ja terveessä liiketoiminnassa järjestys on juuri päinvastainen. Suunnittelun lisäksi tarvitaan vielä valtava määrä tekemistä. Excelin 200 myytyä pääsylippua pitää jonkun vielä ihan oikeasti myydä. Varovasti arvioiden 2 % osumatarkkuudella tarvitaan siis noin 10 000 ihmisen rekisteri, johon markkinoida. Tässä vaiheessa voi vielä ilman kustannuksia tarkastella hankkeen kannattavuutta ja järkevyyttä.

Kaiken tämä lisäksi pitäisi olla joku ajatus jatkumosta, että mitä asiakkaille voitaisiin tarjota seuraavaksi. Siitä lisää seuraavassa blogissa…

 

Terveisin,
Mikko Sjögren

 

 

 

 

 

P.S. Tuleva Valmentaja Valmennus 2018 on seitsemäs valmentajavalmennus, jonka toteutamme. Näiden vuosien aikana valmentajien tarve on lisääntynyt koko ajan, ja siksi tässä tulevassa valmentajavalmennuksessa haluamme vastata tuohon suureen tarpeeseen kokonaisvaltaisesti.

 

 

 

 

 

sisään Uncategorized
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Valmentaja! Näin pysyt askeleen edellä – vältä näitä valmentajatyyppejä