Toteuta uudenvuodenlupauksesi näiden 5 vinkin avulla!

Teitkö itsellesi uudenvuodenlupauksen? Ehkä lupasit aloittaa kuntoilun, lopettaa tupakoinnin tai saada taloutesi kuntoon? Uudenvuodenlupaukset ovat erinomainen tapa kerrata kuluneen vuoden tapahtumia ja asettaa tavoitteita tulevalle vuodelle. Mutta mistä johtuu, että uudenvuodenlupaus unohtuu pian lupauksen tekemisen jälkeen?

Kiinnitä tänä vuonna huomiota seuraaviin seikkoihin niin maksimoit uudenvuodenlupauksesi onnistumisen…

 

1. Ole realistinen

Yksi syy uudenvuodenlupauksen epäonnistumiseen on epärealistiset odotukset. On suorastaan epäreilua luvata lopettaa tupakointi heti vuoden alussa, jos normaalisti on polttanut pari askia päivässä. On myös turha luvata maksaa velkansa pois, ja nostaa pikavippiä niiden maksamiseen.

Kun asetat tavoitteita – tai uudenvuodenlupauksia – ole realistinen. Huomio oma nykytilanteesi, äläkä vaadi itseltäsi mahdottomia. Pikavippikierteeseen joutuneelle on realistisempaa lakata ottamasta uutta pikavippiä kuin maksaa kaikki velat kerralla pois.

Tavoitteita asettaessasi on myös tärkeää, että uskot todella tavoitteidesi toteutumiseen. Jos uudenvuodenlupauksesi oli vain loanheiton tulos, tarkista tavoitteesi. Jos et alun perinkään usko saavuttavasi tavoitettasi, vaihda tavoitetta. Varmista lisäksi, että uudenvuodenlupauksesi sopii arvomaailmaasi. Jos lupasit aloittaa kuntoilun mutta olet pohjimmiltasi sohvaperuna, jonka arvoihin urheilu ei vain luonnistu, on todennäköistä, että lenkit jäävät väliin. Ole rehellinen itsellesi.

 

2. Kirjoita tavoitteesi ylös

Muisti saattaa joskus toimia arvaamattomasti. Vaikka ajattelemme: ”Joojoo, muistan tämän kyllä myöhemmin”, muisti saattaa tehdä tepposet ja asia unohtuu mielestämme.

Parantaaksesi uudenvuodenlupauksesi toteutumista, kirjoita tavoitteesi ylös. Vaikka unohtaisit sen myöhemmin, voit palauttaa tavoitteen mieleesi tarkistamalla kirjoituksesi. Saavutat kirjoitetun tavoitteesi paremmin kuin tavoitteen, joka on vain hatara muistikuva mielessäsi.

Jos haluat todenteolla tehostaa tavoitteesi saavuttamista, aseta sille deadline. Mihin päivään mennessä toteutat tavoitteesi? Merkitse tavoite sitten kalenteriisi.

 

3. Muista, että olet vain ihminen

Elämäntapamuutosta tehdessä voi tuntua siltä, että jo yksi luottokortin vingutus tai yksi poltettu tupakka pilaavat koko uurastuksen. Tällöin on helppo ajautua takaisin totuttuun toimintamalliin.

Yksi hairahdus ei vielä kaada koko prosessia, jos et anna sen kaataa sitä. On hyvä tiedostaa, että hairahduksia tulee mitä todennäköisimmin tapahtumaan halusit tai et. Jos valmistaudut niihin etukäteen ja mietit kuinka pääset eteenpäin, hairahduksen sattuessa matkan jatkaminen käy kivuttomammin.

Muista, että olet vain ihminen, eikä kukaan ihminen ole täydellinen. Salli itsellesi pienet hairahdukset, anna itsellesi anteeksi ja käännä katseesi jälleen kohti tavoitettasi.

 

4. Kerää ympärillesi tukijoukko

Etsi ympärillesi ihmisiä tai verkostoja, jotka ovat asettaneet samanlaisia tavoitteita kuin sinä. Kun pääset työstämään tavoitteitasi yhdessä samankaltaisten ihmisten kanssa, matkasi on mielekkäämpää. Pääset lisäksi kysymään neuvoja ja ajatuksia toisilta matkasi varrella, eikä sinun tarvitse puntaroida ilmeneviä haasteita yksin.

Kaikista tärkein tuki tavoitteidesi saavuttamiseksi olet sinä itse. Varmista, että sisäinen höpöttäjäsi on kanssasi samalla puolella. Älä anna sisäisen äänesi lannistaa sinua, vaan käännä se voitoksesi. Puhu itsellesi kannustavasti ja usko itseesi. Näin saavutat tavoitteesi varmemmin.

Jos uudenvuodenlupauksesi liittyi oman taloutesi kuntoon laittamiseen tai muun elämän osa-alueen parantamiseen, älä jää tavoitteidesi kanssa yksin. Passion for Success -seminaarissa pääset tapaamaan monia kanssasi samassa tilanteessa olevia henkilöitä, jotka kaipaavat juuri sinun vertaistukeasi.

 

 

5. Ota ensimmäinen askel

Uudenvuodenlupauksen toteuttamisessa tärkeintä on ottaa ensimmäinen askel. Sen jälkeen seuraavat askeleet asettuvat paikoilleen lähes itsestään. Ensimmäinen askel on usein myös tavoitteiden saavuttamisen suurin kompastuskivi, johon moni kaatuu.

Älä jää lähtöviivalle vaan lähde rohkeasti matkaan. Et tiedä mihin kaikkeen kykenet, ennen kuin kokeilet…

 

 

Haluatko varmistaa menestymisesi tänä vuonna?

Tule mukaan vuoden inspiroivimpaan seminaariin Passion for Success ja varmista onnistumisesi sekä taloudellisesti että muilla elämän osa-alueillasi! Seminaarissa pääset kuulemaan neljää huippupuhujaa ja saat konkreettisia vinkkejä oman elämäsi parantamiseksi…

 

Lue lisää ja varmista paikkasi täältä ››

 

 

sisään Uncategorized
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Kehitä osaamistasi valmentajan avulla – tästä syystä se kannattaa!