5 periaatetta, joilla useimmat rikkaat ovat luoneet varallisuutensa

 

On olemassa viisi periaatetta, joita noudattamalla suurin osa rikkaista on luonut oman varallisuutensa. Nämä viisi asiaa on saatu tiivistettyä haastattelemalla monimiljonäärejä ja tutkimalla heidän toimintatapojaan. Nämä periaatteet erottavat suurituloiset ihmiset vauraista – vauraat noudattavat näitä periaatteita arjessaan.

Huomaa, että kyse ei ole siitä millainen tausta sinulla on, millainen tutkinto tai missäpäin maailmaa asut. Raha tottelee matematiikan lainalaisuuksia riippumatta siitä kuka ja missäpäin olet ja siksi rahaa on suhteellisen yksinkertaista seurata.

Jokainen saa tehdä omilla rahoillaan mitä haluaa, eikä kaikkien tarvitse tähdätä vaurastumiseen. Mutta jos haluat vaurastua, niin nämä ovat periaatteet, joita tulee noudattaa.

 

Periaate 1: Aikaansaa ylijäämäinen talous

Vauraat ihmiset ymmärtävät, että he eivät voi kuluttaa enempää kuin tienaavat. He ymmärtävät, että on laitettava osa tuloista sivuun ja sijoitettava ne.

Vaurastumiseen tarvitaan kolmea asiaa: aikaa, rahaa ja korkoa korolle -kasvua. Jos jokin näistä puuttuu, tulos on nolla. Vauraat ihmiset ymmärtävät tämän ja sijoittavat rahaa korkoa korolle -periaatteen mukaisesti.

Tämä periaate on tärkeää hoitaa kuntoon ensimmäiseksi. Periaatteilla on tietty järjestys. Et voi mennä eteenpäin ennen kuin olet hoitanut ensimmäiset kohdat kuntoon. Periaate numero yksi on kenties talouden yksinkertaisin periaate. Se on oikeasti niin ilmeinen, että se tuntuu menevän ohi: Älä kuluta enempää kuin tienaat.

 

Periaate 2: Manageroi rahojasi

Vauraat ihmiset manageroivat omia rahojaan. Managerointi tarkoittaa suunnittelua ja seuraamista. Eivät vauraatkaan ihmiset varmasti riemusta hypi rahoja manageroidessaan, eivät he ole fanaattisen innoissaan, mutta he kuitenkin ymmärtävät, että managerointi kuuluu peliin ja se on pakko tehdä. Jos et manageroi rahojasi, se on verrattavissa painonpudotukseen: haluaisit pudottaa painoa, mutta et suostu käyttämään mittanauhaa, katsomaan peiliin saati sitten astumaan vaa’alle. Tällöin painonpudottamisen seuranta on hyvin haastavaa. Jos et mittaa tuloksiasi, et tiedä oletko menossa oikeaan suuntaan.

Huomaa, että on tärkeämpää manageroida rahojaan kuin se, minkä kokoista rahamäärää pyörität. Kyse ei ole suurista tuloista vaan siitä, että manageroi omaa talouttaan ja laittaa rahan tekemään töitä. Jos rahamäärä on pieni; täytyy vain olla kekseliäämpi ja luovempi, jotta saa toteutettua kaiken mitä tarvitsee tehdä.

Talouden manageroinnin perusajatus ei ole siinä, että mistä saataisiin säästettyä vielä lisää, kyse on tasapainosta.

 

Periaate 3: Sijoita ensin, elä sitten

Vauraat ihmiset sijoittavat ensin ja elävät jäljelle jäävällä rahalla. Kun sijoitat heti alkukuusta tietyn summan, rahan manageroiminenkin on helpompaa.

Vauraat ihmiset ymmärtävät lisäksi, että raha on sijoitettava heti kun sitä tulee. He sijoittavat ensin ja elävät vasta sitten jäljelle jäävällä. Ne, jotka eivät vaurastu, elävät ensin ja sijoittavat sitten, jos jotain jää. Yleensä ei jää… Siksi ylimääräiset eurot pitää sijoittaa heti alkukuusta.

 

Periaate 4: Tee sitä mitä rakastat

Vauraat ihmiset tekevät sitä mistä tykkäävät ja tykkäävät siitä mitä tekevät. He ovat oppineet nauttimaan siitä, mitä tekevät tai ovat rakentaneet elämäntyönsä sen varaan mitä tykkäävät tehdä.

Kun teet jotain sellaista, mistä tykkäät ja nautit, jaksat tehdä sitä kauemmin. Työaikoja ei ole, sillä tykkäät asian tekemisestä niin paljon, että työ ei enää tunnu työltä.

Vauraat ihmiset ovat tajunneet tämän periaatteen merkityksen ja luoneet liiketoiminnan sellaisen asian ympärille, jota tykkäävät tehdä. Työssä käyminen on toinen vaihtoehto tehdä rahaa, monesti kuitenkin liiketoiminnasta saatavat verohyödyt edesauttavat vaurastumista tehokkaammin. Liiketoiminnan rakentaminen ottaa oman aikansa, se ei tapahdu yhdessä yössä. Toki näitäkin esimerkkejä löytyy, mutta sen varaan ei kannata laskea. Jälleen kerran tarvitaan: aikaa, rahaa ja korkoa korolle -kasvua.

 

 

Periaate 5: Etsi mahdollisuuksia

Vauraat ihmiset kulkevat avoimin mielen ja etsivät jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. He pyrkivät systemaattisesti löytämään uusia tapoja toteutettavaksi ja kuuntelevat mielellään uusia ideoita. Vauraat ihmiset ovat oppineet näkemään mahdollisuuksia ympärillään ja haluavat jatkuvasti olla mukana luomassa ja kehittämässä uusia alkuja.

Tämä ei tarkoita, että sinun tulisi aloittaa liiketoiminta heti uuteen ideaan törmätessäsi, vaan kannattaa kulkea avoimin mielin, sillä koskaan ei tiedä millaisia mahdollisuuksia eteen voikaan osua…

 

Haluatko oppia, miten saat vietyä nämä periaatteet omaan arkeesi?

Varapuun päävalmentaja Mikko Sjögren opettaa lisää näistä viidestä periaatteesta ja siitä miten ne voi viedä käytäntöön maaliskuun päätapahtumassamme Passion for Success 2018 -seminaarissa…

 

 

 

 

sisään Vaurastuminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Ainoa tapa tulla paremmaksi on oppia