5 syytä miksi voit olla kiitollinen oman taloutesi tilasta nyt

Taloutesi nykyhetki on summa kaikista niistä valinnoista, joita olet elämäsi varrella tehnyt. Ovatpa ne olleet hyviä tai huonoja, niihin voi silti suhtautua kiitollisesti. Tässä on 5 syytä, miksi kuka tahansa voi olla kiitollinen oman taloutensa tilasta juuri nyt.

1. Kiitollisuus edistää talouttasi

Tunteet voidaan jakaa karkeasti kahteen kategoriaan. Tunteisiin, jotka edistävät tekemistä ja tunteisiin, jotka estävät tekemistä. Kiitollisuuden tunne on yksi parhaimmista tunnetiloista, jossa ihminen voi olla. Silloin uuden luominen ja oppiminen ovat huipussaan, se mahdollistaa taloutesi kehittymisen. Kiitollisena mieli etsii ratkaisuja sen sijaan että keskittyisi ongelmiin. Ole siis kiitollinen nykyisestä taloustilanteestasi ja pidä mielesi avoinna niin edistät omaa talouttasi!

2. Kaikki kokemukset, joita olet kokenut tähän asti

Elämässä ei ole kyse pelkästään yhdestä voiton hetkestä. Veri, hiki, kyyneleet ja naurut kuuluvat kaikkien meidän matkaan ja ne ovat niitä asioita, jotka muistamme matkan varrelta. Muista, että virheet ja onnistumiset ovat muokanneet sinua ja niiden ansiosta olet sellainen kuin nyt olet.

Jos matkallesi on osunut ajoittaista köyhyyden tai vaurauden tunteita, olet varmasti oppinut molemmista ja niiden kokemusten ansiosta tehnyt jotain eri tavalla jatkossa.

3. Miksi olla muuta kuin kiitollinen?

Menneisyyteen ei voi enää vaikuttaa, mutta siihen voi suhtautua eri tavalla. Jos olet tehnyt mielestäsi jotain niin typerää, että on täysin mahdotonta enää asiaa korjata, niin miksi sitä enää kannattaa murehtia? Elämää voi ainoastaan jatkaa eteenpäin. Yksi menestyneiden ihmisten taito on antaa itselleen anteeksi ja jatkaa matkaa.

Muista, että sinulla on kaikki voima tuntea juuri niitä tunteita, joita haluat tuntea.

4. Se, että luet tätä blogia nyt

Et ole pelkästään niin vauras, että pystyt käyttämään aikaasi olemalla netissä juuri nyt, mutta pystyt myös lukemaan tekstiä. Kun välillä katsomme ympäristöämme, unohdamme helposti kuinka hyvässä asemassa jo olemme. Sinulla on varmasti paljon muitakin asioita elämässäsi, joita moni pitäisi ylellisyytenä.

Välillä kuulee, että vasta sitten oikeasti ymmärtää, miten tärkeää jotkin asiat ovat itselle, kun ne menettää. Miksi ihmeessä niitä asioita ei arvostaisi ennen kuin ne menettää? Jos asioita arvostaisi ja niistä olisi kiitollinen, ehkä niitä ei edes menettäisi. Tästä olemme puhuneet valmennuksillakin, alla olevalla videolla tämä ajatus on hyvin tiivistetty.

5. Uusi alku

Artikkelin alussa puhuttiin siitä, että taloutesi nykyhetki on summa kaikista valinnoistasi, joita olet tähän asti tehnyt tai jättänyt tekemättä. Tämä on hyvä asia!  Se tarkoittaa, että voit itse vaikuttaa, miltä se näyttää tulevaisuudessa.

Jos voisit antaa itsellesi lahjan ja tehdä tänään jotain itsesi vuoksi, joka veisi sinut lähemmäksi kiitollisuutta, mikä se jokin olisi? Sen ei tarvitse olla mitään isoa ja kunnianhimoista. Jos et vielä vastannut kysymykseen niin kysyn uudestaan.

Mitä voisit tehdä, mikä saisi sinut lähemmäksi kiitollisuutta?

Mitä tahansa vastasitkaan, se on täysin ok. Ei ole oikeaa eikä väärää vastausta.

Miten tästä eteenpäin?

Vaikka kiitollisuus on tärkeää, se ei yksistään riitä. Lisäksi tarvitaan käytännön tekoja.

Jaa miten omaa taloustilannettaan voi sitten edistää konkreettisesti?

Jos sinusta tuntuu, että juuri nyt palkasta ei jää euroakaan säästöön ja haluat oppia kuinka voit kerryttää nykyisilläkin tuloilla säästöjä, pystyä hemmottelemaan itseäsi enemmän ja samalla myös kerätä eläkeiäksi pesämunan, suosittelen lämpimästi tutustumaan suosittuun Taitavaksi Rahan Kanssa -verkkokurssiimme.

Ota oma taloutesi haltuun 5-viikon Taitavaksi Rahan Kanssa -verkkokurssin avulla! Lue lisää ››

Tavoitteeni on auttaa ihmisiä taitavammaksi raha-asioissa ja sijoittamisessa ja näkemään, että pienilläkin palkkatuloilla voi saada isoja asioita aikaan.

Suurin osa ihmisistä ei koskaan saavuta taloudellista menestystä ja kulkee läpi elämänsä koskaan ymmärtämättä miksi ja miten asialle voisi tehdä jotain!

Sen takia olen koonnut 5 viikkoa kestävän Taitavaksi Rahan Kanssa -verkkokurssin. Kun lähdet mukaan, opetan sinulle tavan ajatella ja käsitellä rahaa joka kantaa loppuelämäsi ajan. Emme suosittele sinulle mitään sijoitusinstrumentteja tai jotain muuta outoa.

Opetan ainoastaan sellaisia strategioita, jotka on osoitettu toimivaksi isommalla joukolla ihmisiä. Kun alat hyödyntämään niitä, alat näkemään erilaisia vaihtoehtoja taloustilanteellesi: pääset eroon pikavipeistä tai luottokorttilaskuista, keräät itsellesi mukavan summan rahaa säästöilille, teet ensimmämisen sijoituksen tai ostat ensimmäisen sijoitusasunnon.

Tämä on sinulle helpoin vaihtoehto lähteä tekemään muutosta taloustilanteeseesi, jos haluat yksinkertaisen valmennuksen, jossa keskitytään vain olennaiseen.

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan Taitavaksi Rahan Kanssa -verkkokurssille nyt erikoishintaan ››

 

Nähdään Taitavaksi Rahan Kanssa -verkkokurssilla!

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

P.S. Jos haluat jakaa kiitosta eteenpäin, voit halutessasi jakaa tämän artikkelin ystävillesi alla olevista napeista tai kirjoittaa kommentteihin, mitä tykkäsit tästä tekstistä.

 

Tämä teksti on alunperin julkaistu blogissamme 13.7.2015. Tekstiä päivitetty 24.4.2020.

sisään Vaurastuminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Vastine – Perheen tavat paljastavat: Tuleeko lapsesta rikas vai köyhä?