6 askelta yrityksen perustamiseen

Lisa ja Josh Lannon ovat Rich Dad -yhtiön asiantuntijoita. He ovat menestyneitä sosiaalisia yrittäjiä rakentamassaan päihderiippuvaisten keskuksessa. Mitä sosiaalinen yrittäjyys tarkoittaa ja kuinka voit luoda oman (sosiaalisen) yrityksesi? Yhteistyökumppanimme Roland Tokko haastatteli Lisaa ja Joshia – katso haastattelu tai lue alta heidän tarinansa ja heidän 6 vinkkiä oman yrityksen perustamiseksi!

 

https://vimeo.com/234966816

Lisan ja Joshin tarina

Lisa toimi poliisina Las Vegasissa, jossa Josh pyöritti ravintolaa. Josh joi paljon. Ulospäin heidän elämänsä näytti hyvältä, mutta he olivat ajautumassa pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin. Heillä ei ollut taloudellisesti koulutusta, eivätkä he olleet kuulleet itsensäkehittämisestä. Josh joi jatkuvasti enemmän, mutta Lisa ei puuttunut tilanteeseen. He elivät tavallista keskiluokkaista elämää, kunnes lopulta Lisan mitta tuli täyteen.

Yhtenä iltana kaikki muuttui. Lisa tuli kotiin ja sanoi Joshille: ”Minulle riittää, en jaksa enää.” Josh kertoo, että hän oli odottanut herätystä tilanteesta ja siinä se nyt oli. Josh halusi tehdä kaikkensa suhteensa vuoksi, joten hän ilmoittautui vielä saman illan aikana vieroitushoitoon.

Lisa ja Josh kertovat, että tärkein askel kohti parantumista oli myöntää, että heillä oli ongelma. Vasta sitten paranemisprosessi saattoi alkaa.

 

Kun oppilas on valmis, opettaja ilmestyy.

Josh kertoo saaneensa isältään Robert Kiyosakin äänikirjan ”Choose to be rich” päästessään pois vieroitushoidosta. Josh vastusteli, mutta myöntyi vastahakoisesti kuuntelemaan kirjan. ”Kun kuuntelimme äänikirjan, se muutti elämämme ja sen, miten katsomme maailmaa. Ymmärsimme, että meillä on mahdollisuus valita!” Josh kertoo. He ymmärsivät äänikirjasta, ettei rahan tarvinnut kontrolloida elämää, se loi mahdollisuuksia elämään.

”Tuon äänikirjan kuunneltuamme, meistä tuli jälleen opiskelijoita.” Josh kertoo. Toisin kuin koulussa, nyt opiskelimme aihetta, josta olimme innostuneita, joka muutti ihmisten elämää! Olimme valmiita muuttamaan oman taloudellisen tilanteemme paremmaksi.

Kun luet itsensä kehittämisen kirjaa tai kuuntelet webinaareja: vietkö jotain käytäntöön vai teetkö niin kuin olet aina tehnyt? Mitä hyötyä saamastasi tiedosta on, jos et vie sitä käytäntöön?

 

Mitä sosiaalinen yritys tarkoittaa?

Voit rakentaa bisneksen, joka tekee rahaa tai voit rakentaa bisneksen, joka tekee rahaa JA joka tekee muutoksen maailmaan. Sosiaalisessa yrittämisessä on kyse jälkimmäisestä.

Sosiaalinen yritys on luotu ratkaisemaan jokin yleinen sosiaalinen ongelma eikä siitä makseta osinkoja omistajille vaan voitot sijoitetaan takaisin liiketoimintaan tai toisiin sosiaalisiin yrityksiin. Mietimme, miten voisimme rakentaa yrityksen, joka tekee rahaa mutta myös auttaisi sosiaalisissa ongelmissa.

Koska olimme itse kokeneet mitä on olla ja elää alkoholistin kanssa, halusimme perustaa yrityksen, joka keskittyy päihderiippuvaisten hoitoon. Yrityksestä tuli menestys ja sen avulla pääsimme itse pois kuuluisasta oravanpyörästä.

 

6 askelta yrityksen rakentamiseksi!

1. Aloita kysymällä MIKSI?

Mistä sinä olet innoissasi? Mikä saa sinut heräämään aamulla sängystä ja auttaa jaksamaan pitkiä päiviä ja painamaan yhä pidemmälle ja pidemmälle? Intohimo voi olla myös jokin asia, joka saa sinut kiehumaan raivosta ja johon haluat muutosta. Lisan kohdalla kyse oli tästä. Hän oli itse elänyt alkoholistin puolisona ja tiesi, mitä moni joutui kokemaan. Hän halusi auttaa ihmisiä pääsemään ahdingostaan.

Miksi ei katoa koskaan, se voi muuttua matkan varrella mutta se ei koskaan katoa.” – Lisa Lannon

Esimerkiksi Varapuun missiona on luoda 10 000 suomalaista taloudellista menestystarinaa, joista sinun tarinasi voi olla yksi.
 

2. Luo liiketoimintasuunnitelma käyttäen Robert Kiyosakin BI-Triangle -menetelmää.

Kun aloitat yritystoimintaa; Aloita missiosta, älä tuotteesta. Missio, se miksi teet, luo pohjan koko yritystoiminnallesi. Kun joku kyseenalaistaa toimintasi, voit aina palauttaa mission mieleesi. Se auttaa jaksamaan haastavinakin aikoina. Kun aloitat tuotteesta, kolmio on kärjellään, eikä yritystoiminta rakennu niin vakaalle pohjalle.

 

3. Rikkaat eivät työskentele rahan takia.

Rikkaat työskentelevät saadakseen varoja, ei rahaa. Näillä on huomattava ero, sillä varat tuottavat sinulle jatkossa enemmän varoja ja sitä kautta rahaa. Tämä on tärkeä askel sisäistää yritystä perustaessasi: rakennatko yrityksen, jotta se tuottaisi sinulle rahaa vai varoja?

”The rich don’t work for money, rich work for assets.”

4. Rakenna ympärillesi vahva tiimi.

Sinun ei tarvitse olla fiksuin ihminen huoneessa, riittää että tiedät, kenelle voit soittaa.

5. Hanki mentori.

Ammattilaisurheilijoilla on valmentajat, menestyneille yrittäjillä on mentorit tai valmentajat. Lisalla ja Joshilla on valmentajat eri elämän osa-alueille: talouteen, hyvinvointiin ja bisnekseen. Amatööreillä ei ole mentoreita tai valmentajia, voittajilla on.

6. Kehitä itseäsi.

Mikään ei ole niin tärkeää kuin se, ettet koskaan lakkaa oppimasta! Voit aina kehittää itseäsi paremmaksi ja oppia uutta. Jos et vielä ole aloittanut, aloita itsesi kehittäminen NYT. Lue kirja, osallistu seminaariin tai kuuntele äänitteitä. Tapoja on monia!

 

 

ALOITA ITSESI KEHITTÄMINEN NYT

Jos olet nainen, meillä on sinulle LOISTAVIA uutisia: Lisa Lannon saapuu Suomeen yhdessä muun Rich Woman -tiimin kanssa!
Jos olet mies, jatka lukemista ja ilahduta elämäsi naista hänen elämäänsä muuttavalla lahjalla!

 

Wealth Forum For Women –seminaari 21.10.2017 Helsingissä!

Puhujina Rich Woman –tiimi: Kim Kiyosaki, Lisa Lannon, Ceil Stanford sekä Ronda Jaggers.

 

Wealth Forum For Women -seminaarissa opit muun muassa:

  • Miten voit ottaa askeleen kohti unelmiesi elämää, jos sinulla ei ole rahaa eikä aikaa ja olet epävarma itsestäsi
  • Miten pääset kohti taloudellista vapautta, jotta voisit luoda unelmiesi kodin ja tarjota itsellesi, lapsillesi ja rakkaillesi sen mitä he todella ansaitsevat
  • Kuinka voit todella alkaa rakastaa itseäsi, niin, että voit myös antaa todellista rakkautta läheisimmillesi
  • Miten pysyt motivoituneena, säteilevänä ja kiitollisena ja päästät irti peloistasi
  • Kuinka voit elämää täysillä ja olla oikeasti onnellinen
  • Miten voit olla yrittäjänä siten, että kyse ei ole pelkästään rahasta vaan voit myös antaa jotain yhteiskunnalle ja tehdä jotain merkityksellistä

 

Tutustu seminaariin tarkemmin ja osta lippusi täältä ››

Huom! Käytä kassalla koodia LANNON50, niin saat lipuista 50 euron alennuksen.

 

Wealth Forum For Women 21.10.2017 Käytä kassalla koodia LANNON50 – saat 50 euron alennuksen!

 

sisään Vaurastuminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
5 syytä maksaa itselleen ensin
Olet saattanut kuulla ohjeen: “Maksa itsellesi ensin”. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa ja miksi jokaisen kannattaa ihan oikeasti tehdä niin?