Säästy ikuiselta raadannalta ja tee kuin vaurastuvat

Ah mikä onkaan parempi tunne kuin rankan työpäivän päätteeksi pääsee vihdoin kotiin, istahtaa kotisohvalle ja laittaa vaikka telkkarista lempisarjan ruutuun pyörimään. Ei ehkä mikään, mutta parempi kysymys olisi, että tarvitseeko työpäivän olla rankka, että siitä voisi nauttia.

 

Säästy ikuiselta raadannalta

 

Nykypäivän nopeassa tahdissa on helppo upottaa itsensä työhön tai olla osallistumatta talkoisiin lainkaan. Loppuunpalamiset ja pitkäaikainen työttömyys ovat sen verran yleisiä, että ne ovat yhteiskunnassamme jo muodostuneet yhteiskunnassamme meilkeinpä normeiksi.

Kuvitellaanpa ikävä tilanne, että teet sellaista työtä, josta et pidä, saat siitä sen verran rahaa, että juuri ja juuri viitsit käydä töissä ja teet sitä vain sen verran kuin on pakko, ettet saisi potkuja. Palkalla vielä ostat asioita, jotka sinua eivät juuriaan kiinnosta, mutta savat sinut näyttämään hyvältä tyypiltä muiden silmissä. Kuulostaisiko houkuttelevalta? Ei minustakaan. Jos tämä on kuva työnteosta niin ei ihme, ettei sinne ole hinkua.

pidän työstäni muki kuva

Miten vaurastuvat tekevät työtä eri tavalla

 

Toinen tapa tehdä työtä on nauttia työn tekemisestä. Itseasiassa yksi vaurastuvia ihmisiä yhdistävistä tekijöistä, jonka Thomas Stanley ja William Danko löysivät 90-luvulla oli se, että vaurastuvat ihmiset tykkäävät siitä mitä tekevät. He siis pitävät työnteosta.

Siinä on paljon etuja, kun tykkää siitä mitä tekee. Silloin on paljon energisempi harrastamaan erilaisia asioita tai oppimaan uusia asioita. Puolisokin tykkää.

 

 

Työstä pitämiseen on olemassa kolme vaihtoehtoa:

1. Opi tykkäämään nykyisestä työstäsi
2. Etsi toinen työ
3. Luo itsellesi työ

 

Itselleen työn luominen ei välttämättä tarkoita yrittäjyyttä. Se voi tarkoittaa sitä, että mietit missä olet hyvä tai missä haluat tulla hyväksi ja mitä tykkäisit tehdä ainakin jonkin aikaa. Sen jälkeen etsit sellaisen työn tai lähestyt jotain yritystä ja kerrot, miksi he tarvitsisivat sinut tekemään sellaista työtä.

Unohda se harhaluulo, että pystyisit asettua aloillesi johonkin työhön ja päästä lopulta eläkkeelle. Sellaista aikaa ei enää ole. Sen sijaan ajattele niinpäin, että teet jotain työtä niin kauan kuin teet, opi matkalla koko ajan lisää ja kehity. Voi olla, että jonkin ajan kuluessa työsuhteesi päättyy tai löydät vielä parempaa tekemistä. Sekin on mahdollista, että samalla kun kehityt, voit onnistua ansaitsemaan palkankorotuksen ja kehittyä urallasi.

Tärkeintä ei ole se, paljonko sinulla on resursseja. Olennaista on se, kuinka hyvin niitä resursseja pystyt käyttämään. Nykypäivänä on enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan aiemmin historiassa. Nykyään pienilläkin yrityksillä on työkalut saatavilla voittaakseen jättiläiset.

 

Etsitkö tapoja tehdä lisää rahaa?

 

Vaurastumisen polulla sopivan työn löytäminen on vain yksi askel. Vaurastuminen tarkoittaa enemmänkin kuin vain rahallista hyvinvointia. Vaurastumisen todellisesta tarkoituksesta voit lukea lisää artikkelista “Älä sekoita näitä kahta termiä! vaurastuminen vs rikastuminen”. Kuitenkin hyvinvoinnissa ja vaurastumisessa yleisin jarru on rahan puute.

Jos etsit tai haluat saada lisää ideoita rahan tekemiseksi, kannattaa tilata Varapuu Blogit suoraan sähköpostiisi. Olemme nimittäin tehneet ilmaisen oppaan, jossa opit 29 tapaa tehdä lisää rahaa. Blogin tilaajat saavat sen ensimmäisenä suoraan sähköpostiinsa. Opas on hyvin pian julkaisua vaille valmis, joten kannattaa tilata blogit nyt tuosta viereisestä lomakkeesta.

 

sisään Vaurastuminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
5 syytä miksi voit olla kiitollinen oman taloutesi tilasta nyt