Taloudellisen aikuistumisen 23 askelta – Oletko vielä vauvan tasolla?

Oletko kuullut tarinoita, että lapset alkavat käyttäytyä aikuismaisemmin yhä nuorempana? Lapsuus ikään kuin jää kesken?

 

23-askelta-taloudelliseen-aikuistumiseen

 

Tämä voi olla totta, että lapset aikuistuvat nopeammin, mutta samaan aikaan kuitenkin ensisynnyttämisikä ja perheen perustaminen tapahtuvat myöhemmin. Tämä trendi on Tilastokeskuksen artikkelin mukaan jatkunut jo vuodesta 1970 asti.

Tilastokeskuksen artikkelin mukaan Euroopan komission näkemyksenä myöhentyneeseen perheen perustamiseen on ennen kaikkea taloudellinen epävarmuus. “Epävarmuus tulevasta vaikeuttaa kauaskantoisten päätösten tekoa.” Jos tämä on totta niin yksi itsenäistymisen yksi kulmakivistä on unohdettu….

Aiemmin on riittänyt se, että meni töihin ja kävi samoissa töissä 40 vuotta. Innokkaimmat kävivät opiskelemassa, mutta sekään ei ollut välttämätöntä. Sen jälkeen vietti hyvän eläkkeen ja that’s it.

Pelkkä hyvä työpaikka tai tutkinnon saaminen koulusta eivät enää riitä nykymarkkinassa. Jos mielekästä työtä ei löydy, se täytyy itse tehdä. Samalla tavalla eläkejärjestelmämme tulevaisuus on vaakalaudalla, joten oma eläke täytyy itse rakentaa.

Ratkaisu rahaongelmiin on taloudellisen aikuistumisen prosessi.

 

Mitä on taloudellinen aikuistuminen?

 

Yksinkertaimmillaan taloudellinen aikuistuminen on itsenäistymistä ja vastuun ottamista.

Taloudellisen aikuistumisen prosessi johtaa lopulta taloudelliseen riippumattomuuteen ja vapauteen. Jos et ole vielä taloudellisesti vapaa, se vain tarkoittaa, että prosessi on vielä kesken.

Prosessin vaiheet on hyvä tietää, koska se auttaa sinua ymmärtämään, missä vaiheessa olet ja mitkä ovat seuraavat askeleet eteenpäin.

 

Vapauden rappuset
Vapauden rappuset

 

Taloudellisen aikuistumisen askeleet:

 

  1. Opitaan tuhlaamaan rahaa
  2. Opitaan käyttää rahaa fiksummin (turhien kulujen karsiminen)
  3. Opitaan tekemään rahaa (työllä)
  4. Huonojen lainojen poismaksu
  5. Ylijäämäinen talous
  6. Taloudellisten tavoitteiden määrittäminen
  7. Rahaan liittyvien rajoittavista uskomuksista irti päästäminen
  8. Omien ajatusten ja uskomusten tuki vaurastumiselle
  9. Taloudellisen puskurin säästäminen (hyvän tai pahan päivän varalle)
  10. Rahojen manageroinnin aloittaminen
  11. Hyväntekeväisyyden aloittaminen
  12. Sijoittamisen perusteiden ymmärtäminen
  13. Sijoittamisen aloittaminen
  14. Rahan tekeminen sijoittamalla
  15. Varallisuuden suojaaminen (markkinoiden heilahduksilta ja hölmöilyltä)
  16. Huolellisempi kirjanpito omasta taloudesta ja sijoituksista
  17. Taloudellinen elinvoimaisuus
  18. Verotehokkuus
  19. Eri omaisuuslajien hyödyntäminen sijoittamisessa
  20. Vipuvoimien ymmärtäminen ja käyttäminen sijoittamisessa (mm. velkavipu)
  21. Tuoton parantaminen
  22. Taloudellinen riippumattomuus
  23. Taloudellinen vapaus

 

Missä vaiheessa prosessia menet? 

 

Prosessissa on osittain päällekäisiä vaiheita. Voit olla jo aloittanut sijoittamaan, mutta sinulla saattaa olla vielä huonoja lainoja maksamatta. Ajattele tätä prosessia enemmän pistelistana. Jokainen vaihe on yhteen pisteen arvoinen ja kun sinulla on 23 pistettä, olet taloudellisesti vapaa.

Tämä prosessi kokonaisuudessaan kestää tyypillisesti 15-40 vuotta riippuen ihmisestä ja tilanteesta. Jos joku on saanut kerralla paljon rahaa vaikkapa lotossa tai myymällä yrityksen, hänestä ei välttämättä tule koskaan taloudellisesti vapaata, jos häneltä puuttuu esim. varallisuuden suojaaminen tai hänen talous ei ole ylijäämäinen joka kuukausi.

Kuulostaako 15-40 vuotta pitkältä ajalta? Ei huolta. Suurimman osan listalla olevista asioista pystyt toteuttamaan 1-3 vuodessa, kun teet töitä järjestelmällisesti sen eteen.

Siitä syystä Varapuulla on olemassa rakennettu valmennuspolku, jonka avulla kuka tahansa voi toteuttaa kaikki yllä olevat kohdat. Ensimmäinen iso kokonaisuus on Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennus. Viikonlopun mittaisessa valmennuksessa opit ensimmäiset 12 askelta.

Haluatko oman talouden unelmakuntoon? Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennuksen tehtävä on tarjota kaikki tarvittavat työkalut oman talouden rakentamiseen lähtötilanteesta huolimatta. Jos haluat sen jälkeen keskittyä sijoittamiseen ja siitä eteenpäin, sitä varten on sitten omat valmennukset. Kaikista tärkeintä on saada perusta kuntoon ensin.

Jos sinulla on jo perusta kunnossa ja sinulla on jälkipolvia, kannattaa pitää huoli myös heidän perusteista. Tilastot kertovat, että suurimalla osalla on taloudessa petrattavaa.

Tutustu Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennukseen tästä

 

 

sisään Vaurastuminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Tarina miten Donald Trump rikastui