3 erilaista asuntosijoittajatyyppiä = 3 erilaista tapaa tehdä asuntosijoittamista

Keskustelu asuntosijoittamisesta käy kuumana. Toiset pitävät sitä hyvänä sijoitusmuotona, toiset rahojen tuhlauksena. Jokatapauksessa monella tuntuu olevan oma mielipiteensä asiaan. On tärkeää osata erottaa mielipiteet faktoista.

Ymmärtääksesi asuntosijoittamisesta syntyvää keskustelua, on kaksi asiaa, jotka sinun tulee tietää:

  1. Eri toimijoilla on erilainen agenda ja päämäärä keskustelukumppanina.
    Joku haluaa sinun ostavan sijoitusasunnon, toinen myyvän ja kolmas pysyvän pois tieltä.
  2. On olemassa eri asuntosijoittajatyyppejä.
    Eri sijoitustaktiikasta johtuen myös keskustelun sävy vaihtelee riippuen siitä minkätyyppisen asuntosijoittan kanssa keskustelee. 

Tässä tekstissä käymme läpi kolme asuntosijoittajatyyppiä, jotta ymmärrät paremmin heidän näkökantaansa asuntosijoittamiskeskusteluun. Ihan kaikki eivät tietenkään näihin kolmeen tyyppiin lukeudu, mutta ne antavat hyvin osviittaa siitä, minkälaisia asuntosijoittajia markkinoilla on.

Asuntosijoittamisen 3 erilaista asuntosijoittajatyyppiä

On olemassa kolme eri asuntosijoittajatyyppiä: arvosijoittaja, vipusijoittaja ja remonttimies. Avaan tässä tarkemmin millaisista asuntosijoittajista on kyse.

1. Arvosijoittaja

Jokaisessa markkinatilanteessa on liikkeellä arvosijoittajia. He ovat yleensä sitä ikäluokkaa, että oman asunnon asuntolaina on jo maksettu ja lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Heidän tulonsa ovat korkeammat kuin koskaan nuorempana, ylimääräistä rahaa jää joka kuukausi, eivätkä he oikein tiedä, minne sen laittaisivat. Heitä pelottaa laittaa rahojaan pörssiin.

Toinen mitä heidän suustaan yleensä kuulee, on, että kun pankistakaan ei nyt kunnon korkoa saa, niin ostetaan keskustasta yksiö ja laitetaan se vuokralle. Sijoitus on siis yleensä pankkitalletuksen vaihtoehto. He eivät ole kovin riskihakuisia sijoittajia.

Heille ei välttämättä ole tärkeintä se, että raha tuottaisi korkeimman mahdollisen tuoton tai että rahaa tulisi lisää. Tärkeintä on pitää pääoma turvassa, jotta jälkipolville jää perintöä.

2. Vipusijoittaja

Vipusijoittaja taas voi olla minkä ikäinen tahansa, mutta kuuluu useimmiten nuorempaan polveen. Tälle sijoittajatyypille ominaista on se, että hän käyttää niin suurta lainavipua kuin mahdollista. Korkeimmillaan jopa sataa prosenttia. Jos vipusijoittajalle käy huonosti, niin lainoitus saattaa mennä jopa tuon sadan prosentin yli. Hänelle on tärkeintä sijoitetun pääoman tuotto.

Tämäntyyppiselle asuntosijoittajalle merkitsee eniten se, minkälaista vuokrakassavirta on, jotta laina saataisiin maksettua pois. Sijainnin keskeisyys on väkisinkin toissijainen juttu, koska yksiötä keskustasta on tämän päivän hinnalla ja markkinavuokralla hankala hyödyntää 100 prosenttisesti lainan poismaksuun.

3. Remonttimies

Kolmas asuntosijoittajatyyppi on remonttimies. Hän ostaa peruskuntoisen asunnon, tekee siihen remontin ja myy remontoituna kalliimmalla pois. Olen tavannut alle viisi sellaista henkilöä, jotka pystyvät tekemään tätä ihan oikeasti kannattavasti. Lähtökohtaisesti sanotaan, että jos haluaa päästä rahoistaan eroon, tämä on tehokas tapa.

Toisaalta jos laittaa lehteen ilmoituksen ”Tehdään asuntoremontteja 40e + alv/tunti”, saa helposti pienemmällä riskillä aivan saman tuoton – tai jopa enemmän. Käytännössähän tuo edellyttäisi sitä, että pitäisi pystyä ostamaan asunto 80 000 eurolla, tehdä siihen remontti 10 000 eurolla ja myydä 100 000 eurolla pois. Varainsiirtoverojen, luovutusvoittoverojen ja välityspalkkioiden jälkeen nettovoittoa jäisi 2 000 – 3 000 euroa. Kovinkaan suurta kuukausipalkkaa ei tässä toiminnassa siis ole helppo saada.

 

Tunnistatko itsesi jostain näistä asuntosijoittajatyypistä?

 

Opi asuntosijoittamisen perusteet 3 tunnissa!

Tuntuuko joskus siltä, että asuntosijoittaminen kiinnostaisi, mutta saat siihen liittyen eri suunnista niin ristiriitaista tietoa, että et ota selvää, miten asuntosijoittamisessa kannattaisi oikeasti lähteä liikkeelle?

Toisin kuin yleisesti luullaan, asuntosijoittamisessa voi menestyä iästä ja tuloista riippumatta. Riittävä tietotaito ja alkupääoma riittävät alussa. Asuntosijoittamisessa voi kuitenkin epäonnistua, jos ei osaa ottaa huomioon kriittisiä tekijöitä, joita opit Asuntoillassa™.

KUVITTELE… Mitä jos ymmärtäisit ihan täsmälleen miten asuntosijoittamista tehdään, jotta voisit hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia…

AJATTELE, jos sijoituksesi tuottaisivat tarpeeksi rahaa niin, että voisit tehdä ajallasi mitä ikinä haluatkin tehdä…

KUVITTELE, jos olisit se henkilö, joka suojaa perheesi taloudellisen tulevaisuuden kokonaisuudessaan.

KAIKKI TÄMÄ ON TARJOLLA VARAPUUN ASUNTOILLASSA™!

Asuntoilta™ on kolmen tunnin mittainen iltatilaisuus. Voit ilmoittautua sinulle sopivaan tilaisuuteen. Tule mukaan Asuntoilta™-valmennukseen, jotta opit asuntosijoittamisen perusteet ja voit näin ollen saada parempia tuloksia asuntosijoittajana.

Lue lisää ja varmista paikkasi Asuntoiltaan™ nyt ››

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Opi mitä asuntosijoittaminen on ja miten sinäkin voit onnistua asuntosijoittajana – ilmoittaudu mukaan Asuntoiltaan™ NYT VAIN 15€ (ovh. 47€)!

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Miten päästä alkuun asuntosijoittamisessa?