Asuntosijoittaminen – 5 askelta aloittamiseen

Asuntosijoittaminen on noussut viime vuosina suosituksi sijoitusmuodoksi ja kuumaksi keskustelunaiheeksi. Jokaisella tuntuu olevan asiaan mielipide, joka kannattaa pitää erillään faktoista. Merkillepantavaa on, että eri toimijoilla on erilainen agenda ja päämäärä keskustelukumppanina. Joku haluaa sinun ostavan sijoitusasunnon, toinen myyvän ja kolmas pysyvän pois tieltä.

Kannattaako asuntosijoittaminen? Asuntosijoittaminen oikein tehtynä on edelleen hyvä sijoittamisen muoto. Asuntomarkkina Suomessa on siinä syklin vaiheessa, että asunnot eivät ole enää spektaakkelimaisen halpoja. Tämä tarkoittaa sitä, että kassavirran laskemisessa ja kohteen valinnassa pitää olla entistä tarkempi. Alalle on tullut, myös paljon toimijoita, jotka ovat kirjansa lukeneet ja kurssinsa käyneet sekä kokemuksia saaneet. Markkinoiden nykytila vaatii oman toimintatapansa, käsittelemme sitä erikseen seuraavassa artikkelissa.

Mitä hyötyä asuntosijoittamisesta on?

  • Asuntojen hintakehitys on nouseva pitkällä aikavälillä – historian kirjat sen todistavat
  • Tasainen kuukausittainen tulo
  • Olet lähempänä taloudellista riippumattomuutta

Asuntosijoittaminen ei ole vaikeaa – Näillä 5 askeleella pääset alkuun!

Olen koonnut tähän artikkeliin viisi askelta, joiden pitää olla kunnossa asuntosijoitusta tehtäessä, olipa markkinatilanne mikä hyvänsä.

1. Tee kotiläksyt, ymmärrä miten asuntosijoittaminen toimii

Tämä tarkoittaa sitä, että asuntosijoittamisen idea ja strategia on valittuna. Esimerkiksi vähän omaa alkupääomaa ja vähän lainarahaa kylkeen, asunto vuokralle ja ajan kanssa vuokralla maksetaan laina pois ja lopulta kaikki on omaa. Vaihtoehtoinen asuntosijoittamisen strategia voisi olla esimerkiksi: osta halvalla, remontoi ja myy voitolla eteenpäin. Jälkimmäinen strategia on tässä markkinatilanteessa vaikea.

2. Osta sijoitusasunto sieltä mistä asuntoja halutaan vuokrata (muuttovoitto alue)

Asuntosijoittamisen yksi tärkeimmistä muistisäännöistä on tämä: sijoitusasuntoa ei kannata ostaa sieltä missä itse haluaisi asua. Se on todennäköisesti liian kallis alue. Sen sijaan ota selvää, mistä ihmiset haluavat asuntoja kaikista mieluiten vuokrata ja osta sieltä. Silloin asunnolle on vuokramarkkinassa kysyntää ja vuokralaisista pääsee valitsemaan.

3. Osta sellainen sijoitusasunto, jota halutaan vuokrata

Ota selvää millaisia asuntoja halutaan vuokrata. Minkä kokoisia, montako huonetta, kylpyhuoneet, saunat ja parvekkeet. Oikean tyyppinen asunto parantaa ja helpottaa vuokrattavuutta ja pienentää tyhjien kuukausien riskiä. Tällöin kassavirta pysyy tasaisena kokoajan.

4. Diili ja matematiikka – sijoitusasunto ostetaan taskulaskimella

Sijoitusasunto ostetaan taskulaskimella, ei ikkunasta näkyvän maiseman tai tapetin värin perusteella. Asuntosijoittamisen perusmatematiikka pitää olla hallussa, sekä täytyy olla selvillä kaikista asuntoon liittyvistä numeroista: vuokra, vastike, vesimaksu, varainsiirtovero, taloyhtiölainan määrä, lyhennys ja korko. Kauanko kestää, että vuokra maksaa lainat pois ja onko kassavirta positiivinen – verotus huomioon ottaen. Onko velkavipu siedettävällä tasolla, niin että lainan saa hoidettua ja yönsä nukuttua.

5. Taloyhtiön vs asunnon remontit – varaudu tuleviin remontteihin

Monesti asunnon ostajat syynäävät itse asuntoa kovin tarkkaan, mitä remonttia on tehty ja mitä voisi tehdä. Sen sijaan taloyhtiön kunto ja tulevat remontit on mielestäni huomattavasti tärkeämmät. Asunnon remontti hoituu yleensä muutamilla tonneilla, kun taas taloyhtiön remonteissa on monesti nolla perässä edellisiin verrattuna.

Seuraavassa blogissa perehdytään markkinatilanteeseen

Opi asuntosijoittamisen perusteet 3 tunnissa!

Tuntuuko joskus siltä, että asuntosijoittaminen kiinnostaisi, mutta saat siihen liittyen eri suunnista niin ristiriitaista tietoa, että et ota selvää, miten asuntosijoittamisessa kannattaisi oikeasti lähteä liikkeelle?

Toisin kuin yleisesti luullaan, asuntosijoittamisessa voi menestyä iästä ja tuloista riippumatta. Riittävä tietotaito ja alkupääoma riittävät alussa. Asuntosijoittamisessa voi kuitenkin epäonnistua, jos ei osaa ottaa huomioon kriittisiä tekijöitä, joita opit Asuntoillassa™.

KUVITTELE… Mitä jos ymmärtäisit ihan täsmälleen miten asuntosijoittamista tehdään, jotta voisit hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia…

AJATTELE, jos sijoituksesi tuottaisivat tarpeeksi rahaa niin, että voisit tehdä ajallasi mitä ikinä haluatkin tehdä…

KUVITTELE, jos olisit se henkilö, joka suojaa perheesi taloudellisen tulevaisuuden kokonaisuudessaan.

KAIKKI TÄMÄ ON TARJOLLA VARAPUUN ASUNTOILLASSA™!

Asuntoilta™ on kolmen tunnin mittainen iltatilaisuus. Voit ilmoittautua sinulle sopivaan tilaisuuteen. Tule mukaan Asuntoilta™-valmennukseen, jotta opit asuntosijoittamisen perusteet ja voit näin ollen saada parempia tuloksia asuntosijoittajana.

Lue lisää ja varmista paikkasi Asuntoiltaan™ nyt ››

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Opi mitä asuntosijoittaminen on ja miten sinäkin voit onnistua asuntosijoittajana – ilmoittaudu mukaan Asuntoiltaan™ NYT VAIN 15€ (ovh. 47€)!

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Kannattaako sijoitusasunnon ostaminen nyt – Miltä markkinatilanne näyttää?