Asuntosijoittamisen riskit osa 1: Hintariski

Asuntosijoittamiseen kuten mihin tahansa sijoittamiseen liittyy riskejä. Tässä artikkelisarjassa käymme läpi asuntosijoittamisen yleisimpiä riskejä.

Asuntosijoittamisen ensimmäinen riski on hintojen lasku. Riski on merkittävä etenkin, jos on paljon velkaa.

Ajatellaan, että joku on ostanut asunnon sadan prosentin velkavivulla. Vakuutena on käytetty omaa asuntoa ja vaikkapa vanhempien mökkiä. Lainaa on 100 000 euroa, ja yhtäkkiä tulee pakkotilanne myydä ostettu asunto. Asuntojen hinnat ovat tällä välin laskeneet 30 prosenttia, joten jostakin pitää kaivaa lisärahaa, että lainan saa maksettua pois. Lainaa on 100 000 euroa, ja asunnon markkina-arvo on 70 000 euroa.

Hintataso on siis riski silloin, jos velkaa on paljon. Suurimmalle osalle asuntosijoittajia hintojen lasku ei tosin ole kovin suuri riski, vaan riskit ovat muualla. Kun omaa pääomaa on mukana riittävästi, hintojen heilahtelu ei kaada sijoitustoimintaa.

Miten välttyä hintariskiltä?

Katso videolta Mikko Sjögrenin vinkki miten voit välttyä asuntosijoittamisen hintariskiltä!

Opi asuntosijoittamisen perusteet suositussa Asuntoillassa™!

 

Näin vältyt hintariskiltä!

Hintariskiltä voi välttyä, kun tekee kotiläksynsä huolella. Hintariskiltä välttyäkseen tulee kiinnittää huomiota muun muassa seuraaviin asioihin jo sijoitusasuntoa ostaessa:

Ensinnäkin sijoitusasunto kannattaa ostaa paikkakunnalta, joka on muuttovoittoalue. Toisin sanoen suurempi osa ihmisiä muuttaa kaupunkiin kuin sieltä pois.

Toisekseen asunto tulee ostaa oikein. Tarkoitan tällä sitä, että asunto tulee ostaa sellaiselta alueelta kyseisestä kaupungista tai kylästä, jossa ihmiset haluavat asua. Sen lisäksi tulee varmistaa, että asunto on oikeanlainen, eli sellainen, jota ihmiset haluavat vuokrata.

Näin varmistat, että jos jossain vaiheessa haluat tai joudut myymään sijoitusasuntosi, sille löytyy ostajia muuttajista sekä sijoittajista, jos/kun asunnolla on hyvä vuokrakysyntä.

Tällaisissa asunnoissa hinta yleensä säilyy hyvin, joissain tapauksissa hinta saattaa jopa nousta.

Toisin kuin yleisesti luullaan, asuntosijoittamisessa voi menestyä iästä ja tuloista riippumatta. Riittävä tietotaito ja alkupääoma riittävät alussa. Asuntosijoittamisessa voi kuitenkin epäonnistua, jos ei osaa ottaa huomioon kriittisiä tekijöitä, joita opit Asuntoillassa™.

Kyseessä on noin 3 tunnin mittainen iltatilaisuus, jonka järjestämme kiertueen muodossa useammalla paikkakunnalla. Olemme järjestäneet Asuntoilta-kiertueita jo useamman vuoden ajan ympäri Suomea. Voit ilmoittautua sinulle sopivaan tilaisuuteen.

Jos asuntosijoittaminen kiinnostaa, tule mukaan Asuntoilta™ -valmennukseen ja opi asuntosijoittamisen perusteet kolmessa tunnissa!

ASUNTOILLASSA™…

1. Opit asuntosijoittamisen idean pähkinänkuoressa.
2. Kuulet onko nyt oikea aika sijoittaa asuntomarkkinoille.
3. Opit nelivaiheisen prosessin, miten asuntosijoitus tehdään oikein.
4. Ymmärrät miten voit suojautua asuntosijoittamisen 7 riskiltä.
5. Kuulet salaisuuden mistä ja miten ammattimaiset sijoittajat tällä hetkellä ostavat kohteensa!

Ilmoittaudu Asuntoiltaan™ täältä!

asuntoilta

Tervetuloa Asuntoiltaan!
Ystävällisin terveisin,

Mikko Sjögren Varapuun perustaja ja päävalmentaja, asuntosijoittaja

 

 

 

 

 

 

 

 

Pssssst! Tässä vielä lisää luettavaa liittyen asuntosijoittamisen riskeihin!

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Asuntosijoittamisen riskit osa 2: Vuokratasoriski