5 askelta toimivan systeemin rakentamiseksi
Jos haluat rakentaa systeemin yrityksellesi niin on muutama asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Systeemi on se ainut asia mitä liiketoiminnassa voi myydä. Systeemi on ainut asia mitä liiketoiminnassa kannattaa ostaa. Mitään vanhaa varastoa ei välttämättä kannata ostaa ellei sitä saa spektaakkelimaisen halvalla mutta sen täytyisi silti olla käyttökelpoista tavaraa. Ei kannata ostaa sitä vain sen takia kun se oli halpaa.

5 askelta toimivan systeemin rakentamiseksi

1. Listaa kaikki tehtävät.

Listaa jokaikinen asia mitä yrityksessäsi pitää tehdä. Kyllä, myös ne pienimmät tehtävät aina tarjouksen laatimisesta tuotteen toimittamiseen asti.

2. Tee ohje miten tehtävät tehdään.

Kirjoita miten tehtävät tehdään ja miten ne pitää tehdä. Tämä syntyy usein siten, kun teet ensin listan siitä mitä tehtäviä tulee tehdä ja sen jälkeen ohjeen siitä miten se tehtiin. Osaat sanoa mikä meni hyvin ja mikä huonosti, mitä pitää muuttaa. Teet ohjeen. Minkä takia sitten teet listan ja ohjeen niihin? 2 syytä. Ensimmäinen syy on siksi että joku muu voi tehdä sen. Toinen syy on, että jäljestä tulee ohjeen kanssa aina samanlaista ja tietää paljonko siihen menee aikaa.

3. Kirjoita ohje siitä miten tehtävä opetetaan.

Siinä vaiheessa kun olet tehnyt listan, listannut kaikki tehtävät, voi olla että listasta on unohtunut jotain. Kun opetat tehtäviä seuraavalle kaverille, hän luultavasti kysyy listan kysymyksiä. Sisällytä vastaukset ohjeeseen miten tehtäviä opetetaan eteenpäin. Korjaa ja päivitä listaa.

4. Tee ohje rekrytoinnista.

Mieti seuraavaksi minkälaisia ihmisiä etsit mihinkin tehtävään eli tee ohje rekrytoinnista. Ohje siitä palkkauksesta minkälaisen ihmisen tarvitset tekemään tiettyä tehtävää. Ohje miten palkataan. Minkälaista ihmistä minkäkin tehtävän tekemiseen tarvitaan.

5. Aseta deadline.

Lopuksi päivitä ohjeeseen deadlinet ja aikamääreet mihin mennessä tehtävät tulee olla tehtynä. Nämä viisi kohtaa ovat sen McDonaldsin systeemin perusta. Vaihtuvuus heillä on 300 %. He ovat listanneet joka ikisen tehtävän, tehneet ohjeen joka paikkaan ja tehneet ohjeen siitä miten tehtävä opetetaan eteenpäin. Kun uusi kaveri tulee keittiöön töihin, ohje otetaan mapista ja sanotaan että: “Hei sinä siinä, kassakone tuossa ja tässä ohje”. Siinä vaiheessa ei aleta keksimään mitään uutta vaan käytetään hyväksi ja toimivaksi havaittua systeemiä. Aloita sinäkin jo tänään kirjaamaan systeemiä omalle yrityksellesi. Jos haluat oppia enemmän yrityksen toiminnasta ja elinkaaresta yksinkertaisen esimerkin avulla, lataa maksuton oppaamme:Yrityksen elinkaari – vauvasta vaariin! nyt täältä ›› Lukemalla tämän oppaan…
  • Opit mitkä ovat yrityksen elinkaaren seitsemän vaihetta.
  • Oivallat missä vaiheessa oma yrityksesi on ja mitä on tiedossa tulevaisuudessa.
  • Ymmärrät miksi yrityksesi kohtaa tietynlaisia haasteita ja miten voit päästä niistä eteenpäin.

Lataa opas nyt täältä ››

Valmennusterveisin,
Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja
P.S. Lataa maksuton oppaamme ja löydä missä vaiheessa sinun yrityksesi on menossa ja mitä on luvassa tulevaisuudessa… Lataa opas nyt täältä ››  
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Liiketoiminnan magic number – mikä on sinun numerosi?