Haluatko onnistua bisneksessä? Lähde liikkeelle tästä!

Bisneksen tarkoitus – siis ydintarkoitus – ei ole kasvaa isoksi, bisneksen tarkoitus on se, että se vaurastuttaa omistajia. Bisneksen tarkoitus on tulla rikkaaksi. Sen takia bisnestä tehdään, eikö vain? Bisnestä ei tehdä sen takia, että se kasvaa isoksi. Tämä on sellainen asia minkä oivaltaminen kesti itsellänikin aika kauan, kun koko ajan mietittiin kuinka iso tästä bisneksestä voidaan rakentaa. Voihan bisneksen rakentaa isoksi ei siinä ole mitään väärää, siinä on vain enemmän haasteita. Kysymys paremminkin on se, että kuinka pienellä kannattavan ja tuottavan liiketoiminnan pystyy rakentamaan.

Bisneksen tarkoitus ei ole kasvaa isoksi. Siis tottakai saa kasvattaa isonkin bisneksen mutta monesti kannattaisi miettiä sitä että kuinka pienellä sen bisneksen saa oikeasti pyörimään. Siihen saa rakennettua kaikennäköisiä sivujuonteita ja höttöä kyllä halutessaan, mutta mikä pitäisi optimoimalla saada jossain vaiheessa pois ja miettiä mitä ihan oikeasti ollaan tekemässä. Yrityksen tulee fokusoitua johonkin asiaan.

Ne, jotka pärjäävät bisneksessä ovat hyviä yhdessä asiassa. He ovat kohtalaisia kakkosasiassa ja heidän listallaan ei ole kolmosasiaa. Miten fokusoiminen sitten toimii? Esimerkiksi Grand Canyon on syntynyt siten, että vesi on fokusoitunut. Vesi on kulkenut samaa reittiä pitkin niin kauan, että on syönyt hirveän rotkon kyseiseen kohtaan. Jos Grand Canyonin reunoista otettaisiin kiinni ja sitä veden kulkemaa fokusta venytettäisiin riittävän leveälle, niin jäljellä olisi vain sentin kokoinen kuralätäkkö. Fokus on se mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Jos haluat onnistua, lähde liikkeelle tästä…

On kriittisen tärkeää, että bisnestä lähdetään rakentamaan siitä vinkkelistä mitä asiakkaat tarvitsevat. Käytin tässä taannoin suunnilleen seitsemän tuhatta euroa siihen, että sain mahdollisuuden olla kaksi päivää Vanajanlinnassa sellaisen kaverin kanssa kun Keith Cunningham ja pääsin myös päivällispöytään juttelemaan hänen kanssaan. Cunningham on yksi omasta mielestäni kovimpia kavereita mitä tulee bisneksen tekemiseen ja bisneksen valmentamiseen. Tiedätkö kuka on Keith Cunningham? Oletko lukenut Robert Kiyosakin Rikas Isä, Köyhä Isä -kirjan? Keith Cunningham on se “rikas isä”.

Monesti bisnestä tehdään niin, että keksitään liikeidea ja toivotaan markkinoiden tarvitsevan sitä. Tämä ei ole kovinkaan kannattava tapa toimia, sillä arvauksen mahdollisuuksia on paljon ja vain yksi ties kuinka monesta arvauksesta oikeasti lyö läpi. Varmempi tapa on lähteä liikkeelle on hyödyntää Keith Cunninghamin oppeja eli Keijon kolme kovaa.

Keijon kolme kovaa:

1. Etsi sellaisia ihmisiä, joilla on rahaa.
Siitä syystä, että heillä on varaa ostaa palveluitasi.

2. Ota selvää mitä he haluavat.
Heitä ei kiinnosta mikä on sinulle tärkeää, he haluavat ostaa jotain mikä on heille tärkeää.

3. Toimita sitä heille.

4. (Optimoi systeemiä, jotta pystyt tekemään sen nopeammin, paremmin, edullisemmin…)

Mitä asiakkaat todella haluavat?

Kun sinulla on idea ja tiedät mistä asiakas on kiinnostunut, voit hinnoitella tuotteesi tai palvelusi. Ota kuitenkin huomioon, että tuotteen ja palvelun hinta riippuu kysynnästä ja tarjonnasta. Mitä asiakas on valmis maksamaan tuotteestasi, minkä verran hän kokee saavansa arvoa eli mitä suuremman ongelman tuotteesi tai palvelusi ratkaisee?

Asiakkaat haluavat kasvua ja kivun lievitystä. Mitä luulet kumpi näistä on tehokkaampi, kummasta asiakkaat ovat valmiita maksamaan enemmän? Kivun lievityksestä. Tästä syystä asia, jota en itse ollut tullut ajatelleeksi mutta kun sen joku sanoi ääneen niin oivalsin asian: Vitamiinit pitää myydä ihmisille, särkylääkkeet ostetaan. Osuu aika syvälle naulankantaan.

Tästä syystä kannattaa miettiä voiko sen oman tuotteen tai palvelun paketoida ja markkinoida niin, että se lievittää asiakkaan kipua. Tästä tullaan takaisin siihen kohtaan 2) Ota selvää mitä asiakkaat haluavat. Jos asiakkaalla sattuu olemaan krapula, sanot että tässä on tämä 600:nen burana, joka alkaa kolmen ja puolen minuutin jälkeen helpottamaan tai sitten sanot että meillä olisi tässä sellaista vitamiinia että tätä kun syöt kolme vuotta niin sen jälkeen ei yleensä tule enää krapulaa. Mitä suurempi kipu, sitä suurempi hintalappu voidaan laittaa.

Kun olemme löytäneet oikean liikeidean missä on kysynnän ja tarjonnan välissä halukkuutta ostaa mutta kukaan ei tarjoa heille ratkaisua, kukaan ei ratkaise heidän ongelmaansa eikä kukaan lievitä heidän kipuaan, syntyy mahdollisuus bisnekselle. Kun löydät tällaisen idean tai huomaat tällaisen markkinatilanteen, on mahdollista alkaa tehdä liiketoimintaa..

Jos haluat saada lisää vinkkejä bisnekseesi, suosittelen tutustumaan tulevaan Bisnesilta™-valmennukseemme. Valmennuksessa käymme läpi yrittäjyyden kriittisen tärkeät perusteet, jotka jokaisen yrittäjän tulee tiedostaa matkallaan.

Tutustu ja varmista paikkasi Bisnesilta Onlineen™ täältä ››
.

Valmennusterveisin

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja
.

P.S. Tutustu ja varmista paikkasi Bisnesilta™-valmennukseen nyt – saat välittömästi käyttöösi aiemmat tallenteet sekä paikan tulevaan Bisnesilta Onlineen.

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Miksi asiakas ei osta ja miten käännät “Ei”:n “Kyllä”:ksi?