32% suomalaisista ylisuuret asumiskustannukset – Mikä avuksi?

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen asumistutkimuksesta selviää, että 32% suomalaisella on ylisuuret asumiskustannukset Mikä avuksi?

 

32% suomalaisista ylisuuret asumiskustannukset - mikä avuksi?

 

Lähes jokainen on ollut siinä tilanteessa, kun on pitänyt muuttaa omaan asuntoon. Siinä vaiheessa huomaa, ettei se asuminen ja eläminen ollutkaan ihan niin halpaa puuhaa kuin ehkä oli ajatellut.

Uusisuomi.fi:n uutisessa haastateltiin Hypon pääekonomistia Brotherusta, joka sanoo, että jos nettotuloista 40% menee asumiskustannuksiiin niin asumiskustannukset ovat ylisuuret. Hän arvioi, että kimppa-asuminen voisi yleistyä. Se on tepsivä ratkaisu, mutta me haluamme paljastaa muutkin lääkkeet.

Pääsyyt isoihin asumiskustannuksiin

  1. Liian pienet tulot tai liian kallis asunto
  2. Kun lapset muuttivat kotoa, jäätiin asumaan isoon asuntoon
  3. Puutteelliset taidot hallita rahaa
  4. Muita vaihtoehtoja asumiselle ei olla mietitty
  5. Halutaan pitää asunto statuksen takia.
  6. Tilanne on muuttunut (ero, potkut, sairastuminen tai muu syy) eikä olla jaksettu/ehditty mukautua tilanteeseen.

 

Raha on kuin elämän liukuvoidetta. Kun sitä on tarpeeksi niin vaikka välillä ei asiat osuisi ihan ykköseen niin ne pystyy helpommin lompsauttamaan takaisin paikoilleen.

Rahaa harvemmin kenelläkään on yltäkylläisesti niin, että sitä voisi törsätä menemään ihan miten lystää vaan pikemminkin avain menestykseen piilee tavoissa hallita rahaa, että saa paljon tehoja irti pienistäkin summista.

Erinomainen esimerkki, miten rahaa on viimeaikoina käytetty fiksusti on Deadpool-elokuva. Siihen käytettiin vain 58 miljoonaa dollaria ja se tuotti lipputuloja 762,1 miljoonaa takaisinpäin. Tekijöiden mukaan budjetin jokainen sentti venytettiin niin, että se tuntui 10-kertaiselta ja lopputuloksena syntyi yksi historian menestyneimmistä supersankari-elokuvista.

Kaksi ratkaisua rahaongelmiin

Vaikka raha ei poista rahaongelmia, niin nykyiset ongelmat voi muuttaa paremmiksi. Jos nyt on ollut ongelmana se, että ei ole rahaa maksaa sähkölaskua niin jossain vaiheessa saattaa ongelmana olla se, että minkä värisen nahkasisustan haluaa Ferrariin. Rahan lisääminen on siis yksi ratkaisu.

Jos tällä hetkellä mietit, että mistä sitä rahaa voisi saada lisää niin kannattaa katsoa ilmainen oppaamme: 32 tapaa tehdä rahaa.

Toinen ratkaisu on hallita talouttaan niin, että rahaa jää joka kuukausi omaan taskuun. Se tarkoittaa kulujen karsimista oikeista paikoista ja oman talouden tuunaamista siihen asentoon, että kuvainnollisesti se 58€ budjetti saadaan tuntumaan 762,1€ budjetilta.

“It’s not the lack of resources, it’s your lack of resourcefulness that stops you.” – Tony Robbins

 

Se saattaa kuulostaa isolta työltä, mutta kun alkuun pääsee niin se alkaa jossain vaiheessa tuntua helpolta. Ei se pyörällä ajaminenkaan aluksi ollut helppoa, mutta kyllähän senkin oppi ja siitä tulikin kivaa. Tai kymmensormijärjestelmän käyttäminen. Aluksi saattaa olla, että kirjoitusnopeus hidastuu, mutta kun pääsee tietyn kriittisen pisteen yli, niin se on moninkerroin tehokkaampaa.

Taloustaidot auttavat myös työelämässä. Haluaisitko töihin ihmisen, jolla ei ole taitoa pitää huolta edes omista rahoistaan vai sellaisen, joka hoitaa omat raha-asiat kunnolla? Jos oma kassa vuotaa, miksi yritys palkkaisi hänet vahtimaan yrityksen kassaa?

Meidän jokaisen elämässä tulee niitä hetkiä, jolloin tiedämme, että tämä päätös tulee muuttamaan elämäni suunnan. Muistatko jonkun sellaisen hetken? Nyt sinulla on mahdollisuus tehdä päätös aloittaa manageroimaan talouttasi. Tee se päätös nyt. Ota koppi omasta taloudestasi ja muuta oma tulevaisuutesi. Kiität itseäsi myöhemmin.

Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennus on tehty sitä varten, että kuka tahansa voisi oppia olennaisimmat asiat rahasta ja rahataidoista. Kahden päivän valmennuksessa pääset kehittämään kykyäsi pärjätä talousasioissa ja menestyä. Se on tiukka viikonloppu, jonka jälkeen taitosi ja luottamuksesi raha-asioiden hoitoon on kokonaan uudella tasolla. Viikonlopun aikana tulet tekemään harjoituksia ja viemään rahataitoja käytäntöön heti paikan päällä. Tutustu valmennukseen ja ilmoittaudu seuraavaan tapahtumaan tästä.

sisään Rahankäyttö
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
“Pankki vai luotto?” Maksatko tuplahintaa ostoksistasi?