Black Friday tulee – Näillä kysymyksillä säästät rahaa ja hankit paremmat lahjat

Black Fridayn aikana ostetaan ylivoimaisesti enemmän kuin minään muuna yksittäisenä päivänä. 2014 Amerikassa ostettiin 4 päivän viikonlopun aikana 50,9 miljardilla dollarilla. Mikä järki tässä on?

 

ihanan-kamala-black-friday

 

Black Friday osuu vuosittain amerikkalaisten kiitospäivän torstain ja viikonlopun väliin. Sitä pidetään joulun alkuna ja ihmiset ryntäävät ensimmäistä kertaa jouluostoksille. Tästä syystä useimmat jälleenmyyjät tekevät jättimäisiä alennuksia, että pääsisivät mukaan kulutusjuhlaan.

Tänä vuonna Black Friday pidetään 24.11.

 

Onnettomuuksia ja kaaosta

Huolimatta useista yrityksistä hallita shoppailijoita, monesti silti syntyy vahinkoja, tönimistä ja toisten päälle tallomista. Vaikka useimmin ei tapahdu mitään isompaa vahinkoa, joskus Black Fridayn aikaan on tapahtunut tahallista väkivaltaakin.

Esimerkiksi 2008 vuonna erään Wal-Martin eteen kerääntyi 2000 ihmistä odottamaan kaupan aukeamista. Silloin eräs työntekijä tallattiin kuoliaaksi, kun ihmiset halusivat hädissään päästä parhaimpien diilien ääreen ja pois kylmästä. Nykyisten tietojen mukaan tämä oli kuitenkin ensimmäinen kuolintapaus Black Fridayn takia. Black Fridayta on kuitenkin juhlittu jo vuodesta 1932. Sen jälkeen on tapahtunut muutamia muitakin kuolintapauksia.

 

Miten teet parhaat ostokset Black Fridayna

Black Friday on paisunut vuosi vuodelta isommaksi ja isommaksi. Muutama vuosi sitten sitä ei tunnettu vielä edes Suomessa. Nyt siitäkin on jo tulossa tämän pienen Gallialaiskansan pyhä juhla. Voihan perse…

Järkevää käyttäytymistähän tämä ei ole. Vaikka saisi tuotteita isollakin alennuksella, vauras tapa käyttää rahaa ei varsinaisesti ole juosta halvimpien diilien perässä. Vauras tapa käyttää rahaa on saada raha tekemään rahaa, ja ostokset tehdään runsaudesta käsin eikä niukkuuden vuoksi.

Ostovalintoja voi tehdä runsaudesta käsin vaikka ei olisi paljoa rahaa. Olet varmasti kuullut sanonnan “köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa”.

Me teemme esimerkiksi niin, että ostamme vaatteita jos olemme varmoja, että “tuleeko tästä minun lempivaate” – maksoi mitä maksoi. Samaan aikaan joillakin se 2 vuotta sitten -50% tarjouksessa ollut “ihan kiva” villapaita, roikkuu edelleen naulakossa. Syntyy turhaan varastointikuluja, vaatteet ovat huonolaatuisia ja muutaman käytön jälkeen ne kuitenkin heitetään roskikseen tai UFF:n laatikkoon.

Joululahjoissakin kannattaa muistaa, että “tämähän voisi sopia” harvemmin sopii. Parhaan joululahjan annat, kun kysyt ensin “mitä haluaisit lahjaksi?”

Harmaa Torstai

Useimmat liikkeet ovat vuosi toisensa jälkeen alkaneet pidentää Black Fridayn tarjouksia väentungon vuoksi. Nykyään osa liikkeistä pitää jo Gray Thursday ja Brown Wednesday -tapahtumia.

Me haluamme parantaa suomalaisten rahataitoja ja parantaa ihmisten hyvinvointia. Siitä syystä pidämme tänä vuonna Black Fridaylle vastatapahtuman Harmaan Torstain 23.11.2017. Ainoa ero on siinä, että me emme hyväksy torstain aikana rahaa maksuvälineenä. Mutta vanhat kuittisi kelpaavat!

 

Ilmainen 390€ valmennus!

 

Oma valmentautuminen on paras sijoitus itseen ja siksi palkitsemme niitä, jotka haluavat kehittää itseään!

Lähetämme 23.11. jokaiselle uutiskirjeen tilaajallemme linkin, josta voi lunastaa 390€ arvoisen Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennuksen hintaan 0€! Joten liity uutiskirjeen tilaajaksi tästä.

Ainoa ehto saadaksesi Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennuksen 0€:lla on se, että sinun pitää lähettää ilmoittautumisen yhteydessä meille todistus, että olet maksanut yhdestä ostamastasi valmennuksesta vähintään 149€ viimeisen 6kk sisällä. Se on siinä!

Haluamme kehittää suomalaisten rahataitoja ja kannustaa parempaan rahankäyttöön. Tämä on vastakampanja Mustan perjantain kulutusjuhlalle ja siksi järjestämme sen jo torstaina. Toivottavasti osallistut tähän kampanjaan, liityt uutiskirjelistalle ja jaat tämän kampanjan kaverillesikin.

Lippuja on jaossa vain 100 nopeimmalle, joten 23.11. torstaina kannattaa olla hereillä ajoissa! Lisää tietoa saat uutiskirjeessä, joka lähetetään 23.11. klo 00.01.

 

 

sisään Rahankäyttö
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Miksi perheiden kannattaa ostaa lapsilleen matkoja eikä leluja