Haastattelimme Kim Kiyosakia! [Osa 2/2]

 

Voiko kuka tahansa perustaa yrityksen tai aloittaa sijoittamisen?

Ihmiset luulevat usein, että heillä pitää olla tietyt arvosanat tai tausta, jotta he voivat tehdä niitä asioita, joita haluavat tehdä. Ei! En tiennyt mitään yrittäjyydestä, ennen kuin aloitin.

En tiennyt mitään sijoittamisestakaan, mutta eräänä päivänä ennen Rich Dad -yrityksen perustamista, Robert halusi opettaa minulle mitä hänen Rikas Isänsä opetti hänelle. Kuuntelin hänen oppejaan ja aloitin sijoittamisen. Ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni ja sain siitä kassavirtaa 25 dollaria kuukaudessa – se ei ollut paljon, mutta se oli alku ja ensimmäinen oppituntini.

 

Miten aloittaa pienellä rahalla?

Aloitimme useat yrityksemme Robertin kanssa tyhjästä. Opin, että kun ei ole rahaa, täytyy olla luova. Käytän vieläkin usein: ”Mistä saan rahat” -kysymystä, koska silloin minun täytyy olla fiksu ja ajatella laajemmin. Hyvä edesmennyt ystävämme ja mentorimme Frank sanoi: ”Vain laiskat ihmiset käyttävät omaa rahaansa.” Olin aluksi erimieltä hänen kanssaan, mutta hän lisäsi: ”Eikö ole paljon vaikeampaa vakuuttaa joku toinen antamaan rahansa sinun käyttöösi kuin käyttää omaa rahaansa?” Muistan tuon neuvon aina. Tällä tavoin ajattelemalla minusta tuli nokkelampi ja vakuuttavampi.

Aina kun joku sanoo, ettei tee tätä tai tuota sen takia ettei ole rahaa – se on tekosyy. Jos rahanpuute estää sinua tekemästä mitä todella haluat, se ei joko ole tarpeeksi vahva tai pelkäät ottaa tuon askeleen. Kun teet mitä haluat, minkään ei pitäisi estää sinua!

 

Mihin naiset sijoittavat?

Amerikassa naisten yritykset on nopeimmin kasvava sektori tällä hetkellä – se on hienoa, mutta huono asia on se, että 65 % noista yrityksistä tekee alle 24 000 dollaria vuodessa. Useimmille kyse on siis harrastuksesta. Näistä yrityksistä 90 %:ssa on yksi työntekijä: nainen itse. Toisin sanoen yrityksenomistaja tekee kaiken yksin.

Kun mietit minkä yrityksen haluat perustaa, mieti ensiksi mitä haluat tehdä; mikä on sinun sydäntäsi lähellä? Sitten ajattele isommin!

 

Kun sijoitan yritykseen, katson kolmea asiaa:

  1. Minkä ongelman yritys ratkaisee?
  2. Miten ihmiset kuulevat tuotteesta/palvelusta?
  3. Miten yritystä voi monistaa tai kasvattaa?

Kaikista tärkein asia on kuitenkin selvittää keneen olet sijoittamassa?
Onko heillä kokemusta, saavutuksia ja ovatko he sanansa mittaisia? Näiden asioiden selvittämiseen sinun tulee käyttää aikaa.

 

Sijoittaessasi sinun täytyy:

  • tehdä kotiläksysi
  • mennä ulos maailmaan ja ottaa asioista selvää
  • jutella ihmisille, joilla on tietoa jota tarvitset

Kun saat tietoa, aloita! Laita vähän rahaa likoon ja aloita.

 

Wealth Forum For Women 21.10.2017 – Varmista paikkasi nyt! ›

 

Sijoittamisen riskit

Jotkut sanovat, että naissijoittajat ovat riskialttiita. Mielestäni naiset ovat riskialttiita sille, että he ottavat asioista tarkemmin selvää! Naiset haluavat usein nimittäin sijoittaa johonkin, jonka he tuntevat omakseen tai jonka he tuntevat entuudestaan. Tällöin he usein myös tutustuvat sijoituskohteeseen tarkemmin.

Ihmiset sanovat usein, että asuntosijoittaminen on riski ja osakemarkkinoille sijoittaminen on riski. Ainoa riski on sijoittaja itse, jos hänellä ei ole tarpeeksi tietoa tai hän ei ole varautunut markkinoiden muutoksiin – oli kyse sitten miehestä tai naisesta. Sinä olet riski, ei sijoituksenkohde.

 

Mikä on tärkein asia tietää, jos haluaa olla taloudellisesti vapaa?

Ensinnäkin sinun täytyy alkaa olla rehellinen itsellesi: missä olet nyt, mitä sinulla on, missä se on ja miten kasvatat sitä.

 

Toiseksi opi kohtaamaan pelkosi!

Pelko estää monia naisia toimimasta. Virheen tekemisen pelko, rahanmenettämisen pelko ja niin edelleen. Ensimmäisen sijoitukseni kohdalla olin kuolla pelosta, en halunnut menettää 500 dollaria, en halunnut tehdä virheitä. Vietämme paljon aikaa elämästämme pelon ja niiden asioiden välttelemiseen, jotka tekevät olomme epämukavaksi. Järjestelemme elämämme ja tapaamisemme niin, ettei mikään pelota, nolaa, tee meitä kateellisiksi tai pelokkaiksi.

Luonnolliset ylä- ja alamäet, joita kohtaamme elämässä voivat tehdä kaksi asiaa: ne voivat kehittää meitä henkilökohtaisesti tai ne voivat kasvattaa pelkoamme. Kyse on siitä miten sinä itse muutut ja reagoit tilanteisiin.

Pelko kuuluu elämään. Jos aiot elää elämää sinun täytyy antaa elämän avautua ja olla valmis kohtaamaan pelkosi.

 

Hyödynnä eteesi tulevat mahdollisuudet

Olen harjoitellut parisen vuotta hyväksymään, että hyviä ja huonoja asioita tapahtuu ja annan niiden vain olla. On tärkeää, että annat huonojenkin asioiden vain olla, etkä anna pelon ja tunteiden estää sinua toimimasta – silloin kehityt.

Jos todella haluat menestyä ja olla taloudellisesti vapaa, sinun täytyy olla halukas tuntemaan epämiellyttäviä tunteita, kohtaamaan pelkosi, oppia rakastamaan virheiden tekemistä ja opiskelua. Yrittäjänä joudun kohtaamaan vaikeita asioita joka päivä, kun selviän niistä olen viisaampi ja bisnekseni sujuu paremmin.

Uskon, että elämä antaa eteesi päivittäin tapahtumia, jotka ovat tilaisuutesi kasvaa. Kun jotain odottamatonta tapahtuu, kasvatko vai peruutatko?

 

Kun kehität itseäsi, kaikesta ympärilläsi olevasta tulee helpompaa!

Wealth Forum For Women -seminaarissa tulemme puhumaan paljon arvoista ja sinusta. Päivä tulee olemaan paljon sinua. Sillä yksi asia jonka olen oppinut on, että sinun ulkopuolellasi ei ole mitään.

Kaikkea mitä ympärilläsi on, mitä teet, mitä haluat ja mitä saavutat, yhdistää yksi asia: sinä. Joten miksi et keskittyisi koko elämäsi ajan itsesi kehittämiseen, sillä siten kaikesta ympärilläsi olevasta tulee helpompaa!

 

Wealth Forum For Women -seminaarissa…

  • Pääset keskittymään kokonaisen päivän ajan itseesi! Kaikki mitä teet, mitä haluat saavuttaa, alkaa sinusta.
  • Jätät kaikki roolisi oven ulkopuolelle.
  • Keskitymme siihen mitä todella haluat elämässä, ja selvitämme mikä estää sinua.
  • Kaikki mitä huoneessa tapahtuu ja sanotaan, jää huoneeseen.
  • Pääset verkostoitumaan samankaltaisten ihmisten kanssa, jotka ovat käyneet läpi samoja ongelmia ja joilla on samanlaisia unelmia kuin sinulla.
  • Teemme harjoituksia, joiden avulla kirkastat mitä haluat elämässä ja miten saavutat sen.
  • Opetamme sinulle yhden todella voimakkaan työkalun. En tiedä mitään voimakkaampaa työkalua kuin se!
  • Tutustumme ja analysoimme kiinteistösijoitus- ja yritysdiilejä.
  • On vain naisia! Tällöin ryhmädynamiikka on erilainen kuin silloin jos huoneessa on myös miehiä.

 

Tärkein asia, minkä kukaan nainen voi tehdä, on elää elämäänsä uskollisena itselleen omien arvojensa mukaan – siten elämästä tulee taivas maan päällä!

Miehet eivät saa osallistua tähän seminaariin. Dynamiikka on hyvin erilainen jos paikalla on miehiä. Robert ja minä sanomme aina, että haluamme kasvaa ja kehittyä yhdessä, mutta tässä tapauksessa pyydämme puolisoita kunnioittamaan tilaa, jonka haluamme luoda näille naisille. Haluamme puhua kaikesta avoimesti. Rakastamme miehiä, tämä ei ole feministinen asia vaan haluamme vain antaa tilaa naisille!

 

Elämässä on 90 %:sti kyse vain saapumisesta paikalle.

Tieto itsessään ei tee muutosta, sinun täytyy harjoitella, harjoitella, harjoitella. Seminaarin jälkeen pääset jatkamaan harjoittelua!

Olen niin innoissani tulossa Suomeen ensimmäistä kertaa!

Nähdään Wealth Forum For Women -seminaarissa!

 

Tutustu Wealth Forum For Women -seminaariin ja osta lippusi nyt ››

 

 

sisään Vaurastuminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
6 askelta yrityksen perustamiseen