Näin luot käännekohdan elämääsi
Mitkä ovat sinun unelmiasi, ja kuinka sinä voit saavuttaa ne? Tässä tekstissä käymme läpi, miten sinun tulee toimia, jotta voit saavuttaa omat unelmasi.

Miten luot kaannekohdan elamaasi - kuva nainen rannalla

Muistatko mikä oli viimeisin isompi käännekohta elämässäsi? 

Muistele hetki taaksepäin hetki millaista se oli. Mitä se sai sinut tekemään? Mitkä tapahtumat johtivat käännekohtaan? Mitä hyvää siitä seurasi?

Kaikki haluamme muutosta elämäämme. Aina löytyy jotakin, mitä haluamme parantaa elämässämme. Usein teemmekin parannuksia ja elämämme paranee niiden seurauksena, mutta joskus… Joskus muutosten tekemisestä ei vain tule mitään.

Tuolista nouseminen tuntuukin yhtäkkiä ylitsepääsemättömältä, kun ah-niin-autuas uusi muutos ei kuulostakaan enää yhtä houkuttelevalta, jos “sisäisen höpöttäjän” vakuuttelu saa uskomaan ettei se kuitenkaan onnistu tai kannata ja itse asiassa tässä tuolissahan on loppujen lopuksi aika kiva löhöillä.

Jos tämä kuulostaa tutulta ja haluat päästä eteenpäin niin nyt on sopiva aika herätä ja ottaa hetki happea! Tämä artikkeli on sitä varten, että pääsisit eteenpäin.

Steve Jobs vuoden 2005 valmistujaispuheessaan kertoo, miten jälkikäteen elämästä voi tunnistaa erilaisia tapahtumia, jotka jollain jännällä tavalla johtavat johonkin isompaan käännekohtaan. Hän kutsuu tätä ilmiötä nimellä “connecting the dots”. Puheessaan hän antaa neuvoja vastavalmistuneille ja kertoo millaisia käännekohtia hänellä on ollut elämässään. Oletko valmis?


Prosessi, jolla luot käännekohdan

Tuo sisäisen dialogi, jota käyt läpi muutoksen edessä, on täysin normaalia ja itse asiassa välttämätöntä. Se kuuluu muutoksen prosessiin. Dialogin aikana voit katsoa taustapeilistä elämää hiukan taaksepäin ja punnita vaihtoehtoja: onko tämä muutos sinulle oikeasti tärkeää ja tekemisen arvoista? 

Sen aikana on myös tärkeää kysyä, miksi edes ajattelet koko asiaa, miksi muutoksen tekeminen on sinulle tärkeää ja mitä seurauksia sillä tulee olemaan, jos et koskaan tee muutosta.

Kun olet vakuuttunut siitä, miksi sinun pitää tehdä muutos, loppu on helpompaa. Kun olet vakuuttunut, miksi muutos pitää saada aikaan, sisäisen ohjelmointisi on muuttunut ja sen jälkeen juupas-eipäs-keskustelu jää huomattavasti vähäisemmäksi.

 

“Mitä tahansa mieli voi kuvittella saavuttavansa ja uskoo siihen, sen se voi saavuttaa.”
 – Napoleon Hill 

 

Tässä on harjoitus, jolla voit nopeuttaa dialogia ja saavuttaa asiat nopeammin

  1. Kirjoita paperille kaikki mitä haluat saavuttaa (raha, työ, parisuhde, lomat, omaisuus, ystävät, hyväntekeväisyys jne…)
  2. Valitse niistä se, mihin haluat keskittyä
  3. Kirjoita paperille niin monta syytä kuin keksit, miksi se on sinulle tärkeää
  4. Kirjoita paperille niin monta seurausta kuin keksit, mitä tapahtuu tai jää tapahtumatta, jos et tee muutosta
  5. Kirjoita paperille, mikä on ensimmäinen askel tai askeleet, että pääset alkuun
  6. Päätä milloin teet ensimmäisen askeleen – mieluiten heti
  7. Tee ensimmäinen askel ja jatka sillä tiellä takaiskuista huolimatta

Tämä prosessi on niin yksinkertainen, että moni jäättää sen tekemättä. Mutta mietipä hetki. Kun viimeksi teit käännekohdan, mikä oli se koko prosessi, jonka kävit läpi käännekohdan saamiseksi? Oliko se yhtään samankaltainen kuin, mitä tässä on kuvattu?

Jos  vastaus oli ei ja sinulla on oma prosessi käännekohtien tekemiseksi, käytä sitä ja kerro se meille vaikka kommentilla alle. Kerro meille muutenkin, oliko tästä hyötyä ja aiotko käyttää tätä prosessia.

Monesti käännekohdat ja saavuttamisesta syntyvät tarinat ovat niitä mielenkiintoismpia tarinoita. Kaikki kommellukset, takapakit, onnistumiset ja muut kokemukset tuovat mukanaan hauskoja muistoja, joita jälkikäteen muistelemme hymyissä suin ja kerromme muille.

Menestystä matkaan!

Jaa tämä kirjoitus
Arkistoi
Säästy ikuiselta raadannalta ja tee kuin vaurastuvat