Vaurastumisen psykologia osa 13: Ota mallia niistä, joilla on haluamiasi tuloksia
Miten vaurastua?

 
 

Mikäli halutaan vaurastua, on loogista, että katsotaan, mitä vauraat ihmiset tekevät tai miten he ajattelevat ja otetaan mallia. Haaste tässä on se, että vertaamme herkästi itseämme vääriin ihmisiin. Esimerkiksi medialla on hyvin suuri mahdollisuus johtaa meitä harhaan. Medialla on eri tarkoitusperä, kuin ihmisellä, joka haluaa vaurastua. Median yksi tarkoitus on saada omaa mediaansa myytyä. Media tykkää erittäin paljon esimerkiksi sellaisesta henkilöstä, joka kiekkoa pelaamalla tienaa kaksi miljoonaa ja kuluttaa kolme. Tämä on vain esimerkki, joten ymmärtänet pointtini.

Vuoden 2013 alkupuolella Kauppalehdessä oli artikkeli ministereiden sijoituksista. Heidän varallisuutensa oli pilkottu ja kerrottu, millaisia osakesalkkuja kullakin on. Jollakulla oli oikein huima, peräti 40 000 euron sijoitussalkku.

Pääministerillä taisi olla 16 000 € osakkeissa.

Valtionvarainministerillä ei tainnut olla osakesijoituksia lainkaan. Nämä ministerit kuitenkin käytännössä pyörittävät koko Suomen taloutta.

Kuvitellaan, että kadulla ohitsemme menee kaksi autoa: oranssi Lamborghini ja sen perässä viisi vuotta vanha Volkswagen Golf. Kumpi näistä kuljettajista on menestynyt? Kumpi heistä on varakas? Pintapuolisella vilkaisulla saattaa tulla mieleen, että Lamborghinilla ajanut on varakkaampi. Sitä emme tiedä tai oikeastaan näe, onko jälkimmäisellä kuljettajalla kaksisataa sijoitusasuntoa ja trukkilavallinen kultaa kotona. Nämä ovat näkymättömissä, eikä tällaisia asioita julkaista medioissa.

Kannatta miettiä, kehen itseämme vertaamme.

Haluatko viedä 80/20-säännön käytäntöön? 

Varaa ilmainen Sparrauspuhelu Varapuun tiimin kanssa.

Tai lataa TunneTaloutesi-kirja tästä. 130 sivua tiukkaa tavaraa vaurastumisesta ja rahan käyttämisestä. 


Vaurastumisen psykologia osa 4: Kolme tapaa, joilla meidät on ohjelmoitu 

Vaurastumisen psykologia osa 6: Miten olemme tottuneet käyttämään rahaa?

Vaurastumisen psykologia osa 8: Kolme ryhmää varallisuuden mukaan 

Vaurastumisen psykologia osa 11: Säästäminen on hanurista 

Vaurastumisen psykologia osa 12: Menojen karsiminen ja 20/80 -sääntö

Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Vaurastumisen psykologia osa 12: Menojen karsiminen ja 80/20 -sääntö
Mistä säästää?