Vaurastumisen psykologia osa 2: Syyn ja seurauksen laki
 
 


Maailmamme perustuu sääntöihin ja lainalaisuuksiin. Niistä ei kannata pahoittaa mieltään tai yrittää pyristellä niitä vastaan. Riittää kun ymmärtää, miten ne toimivat ja toimii itse niiden mukaisesti. Jos esineestä päästää irti, se putoaa alaspäin aina.

Esineeseen vaikuttaa maan vetovoima ja vetovoiman laki. Valo kulkee valon nopeudella aina: ei vain silloin, kun sitä sattuu huvittamaan, vaan aina!

Kerroin edellisen blogikirjoituksen lopussa esimerkin omenapuun kasvusta ja siitä, miten tekeminen vaikuttaa tuloksiimme. Jos omenapuun sato ei jostain syystä miellytä, ei asialle voi juuri siinä hetkessä tehdä juuri mitään. Hyvä uutinen kuitenkin on, että tulevan vuoden satoon voi vaikuttaa.

Omenoihin vaikuttaa syyn ja seurauksen laki, jonka yksi sovellus on sadonkorjuun laki: sitä niität, mitä kylvät. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kylvät keväällä maahan porkkanan siemeniä, saat syksyllä sadoksi porkkanoita. Vaikka kuinka syksyllä haluaisit saada perunoita, se ei muuta tilannetta. Porkkanoiden laatuun vaikuttaa maaperä, johon siemenet on istutettu ja se, miten kasvimaata on hoidettu. Onko muistettu kastella riittävästi ja onko rikkaruohot kitketty pois? Lisäksi tarvitaan kärsivällisyyttä. Joka aamu ei voi käydä nyppäämässä naatista porkkanaa ylös nähdäkseen, paljonko se on yön aikana kasvanut. Kasvi tarvitsee juuret, joilla se imee maasta ravinteet ja vettä. Positiivinen asenne -eivätkä kurssit auta, jos ei ole istuttanut mitään.

Esimerkin tarkoitus on havainnollistaa seuraavaa tapahtumaketjua:

Näkyvät asiat luonnossa ovat peräisin näkymättömästä. Hedelmät ovat peräisin siemenistä ja juurista. Jos niistä ei pidetä huolta, tuloksia ei synny tai tulokset eivät vastaa odotuksiamme.

Ihmisellä mieli on se maaperä, jonne siemenet (eli ajatukset) istutetaan.  Mielemme maaperällä kasvaa, mitä sinne on istutettu.  Samoin kuin porkkanan siementen, omien ajatusten ja uskomusten itämisaika on noin 30-90 päivää.

Mikäli siis haluat muokata omia ajatuksiasi tai uskomuksiasi, siihen täytyy varata hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Tämä toimii täsmälleen samalla tavalla, kuin sadonkorjuun laki. Siemen tietää, miten päin sen pitää kasvaa. Puut eivät ikinä kasva juuret ylöspäin. Siemen pitää sisällään esimerkiksi tammen. Se vain odottaa otollista maaperää ja huolenpitoa, kastelua ja rikkaruohojen nyppimistä. Siemenen sisällä on siis ohjelma, jonka se toteuttaa, kun hetki on oikea. Jos sinä et ole istuttanut omaan mieleesi mitään, joku muu on. Siellä kasvaa joka tapauksessa jotain, joka tuottaa hedelmää. Rikkaruohon kukinto voi myös olla se hedelmä.

Onhan olemassa ihmisiä, jotka ajattelevat, että suhtautumalla tosi positiivisesti asioihin, ajattelemalla myönteisesti kaikesta ja olemalla ihan fiiliksissä positiivisuuden kautta, voisi saada aikaan porkkanoita. Kysyttäessä, että pistitkö sinne maahan mitään siementä, vastauksena on: ”En, mutta nyt on kyllä tosi positiivinen fiilis.”

Pelkkä fiilis ei riitä, vaan tulokset vaativat myös tekemistä. Pelkkä visualisointi sohvalla ei riitä. ”Olen kyllä kovasti miettinyt tuota porkkanan istuttamista, mutta mitään ei ole tullut tehtyä.”

Sitä tulee ulos, mitä on sisällä

Jos sinulla on kädessäsi appelsiini ja puristat sitä oikein kovasti, sen sisältä tulee ulos mehua. Ei mitä tahansa mehua, vaan appelsiinimehua. Niin tapahtuu aina, vaikka koe toistettaisiin kuinka monta kertaa hyvänsä. Kyseessä on syyn ja seurauksen laki.

Sitä tulee ulos mitä on sisällä. Aina! 

Meitä kaikkia on joskus puristettu kovasti. Joitain on puristettu taloudellisesti, joitain ihmissuhteiden tai terveyden alueella. Mitä sinusta tulee ulos, jos puristetaan? Ulos tulee sitä, mitä on sisällä. Siksi on harjoiteltava, ennen kuin puristetaan.

Pysähdy hetkeksi miettimään. Mitä on sisälläsi?

Jos kerran ihmissuhteesi, terveytesi ja talouden hoitosi toimivat käytännössä automaattiohjauksella, olisikohan hyödyllistä tietää, millainen ohjelma konehuoneessa pyörii ja mistä se on sinne tullut?

Kyse ei ole siitä, onko meidät ohjelmoitu, vaan pikemminkin siitä, kuka meidät on ohjelmoinut ja miten. Elämäämme pyörittää 6-8 uskomusta tai kantavaa ajatusta joka elämän osa-alueella.

Meidät on ohjelmoitu

Meitä kaikkia on ohjelmoitu jo lapsesta asti esimerkiksi siihen, miten rahaa tehdään ja miten sen kanssa kuuluu käyttäytyä. Ohjelmointiin ovat osallistuneet omat vanhemmat, sukulaiset, koulu, ystävät/kaverit, media ja vallitseva kulttuuri. Meillä kaikilla on ohjelma, jota alitajuntamme toistaa – usein tietämättämme.

Ei ole meidän syymme tai vikamme, jos ohjelmoinnissa on virheitä ja puutteita. Ohjelmanhan ovat sinne alun perin syöttäneet muut ihmiset.

Meidän tehtävämme on yhdessä ottaa selvää, millainen ohjelma elämääsi pyörittää. Sitten muutamme ja korjaamme se tukemaan tavoitteitasi ja unelmiasi.

Ohjelma tarkoittaa yksinkertaisesti tätä. Osaamiselle ja tietämiselle on olemassa neljä tasoa.

Alin taso: Et tiedä, mitä et tiedä.
Tämä on kaikkein hankalin taso siinä mielessä, että jos ei tiedä, mitä ei tiedä, siitä ei voi ottaa selvää. Sinulla on Google, mutta et tiedä, mitä kirjoittaisit hakukenttään. Heti kun tiedät, olet siirtynyt seuraavalle tasolle.

Toinen taso: Tiedät, mitä et tiedä.
Nyt voit ottaa selvää asioista, mitä et osaa.

Kolmas taso: Tiedät, että osaat.
Muistatko, kun ajoit toista kertaa polkupyörällä? Se tuntui raskaalta ja vaati keskittymistä. Piti muistaa polkea, ohjata ja tarvittaessa jarruttaa. Tiesit kuitenkin, että osaat, koska olit tehnyt sen kerran ennenkin.

Neljäs taso: Et enää tiedä, että osaat.
Muistelepa sitä, kun viimeksi ajoit polkupyörällä. Tiesit osaavasi aiemman kokemuksesi perusteella. Et todennäköisesti kiinnittänyt enää ajamiseen lainkaan huomiota, vaan se sujui kuin itsestään. Katselit maisemia ja mietit jotain ihan muuta.

Sisällämme olevan ohjelman avulla osaamme ajaa polkupyörää. Mikä parasta, sen avulla pyörää voidaan ajaa ikään kuin automaattiohjauksella.

Meillä on omaan talouteemme ja rahaan liittyen olemassa myös mukavuusalue, jolla viihdymme. Tämä tarkoittaa, että kun tililläsi tai lompakossasi on tietty, sinulle sopiva määrä rahaa, tunnet olosi kotoisaksi. Jos tuo rahamäärä jostain syystä pienenee tai kasvaa liikaa, pyrimme palauttamaan normaalitilan mahdollisimman pian. Jos lompakkoon joskus eksyy ylimääräistä rahaa, hankkiudumme siitä eroon usein huomaamattamme. Toimintaperiaate on sama kuin termostaatissa, joka säätelee huoneen lämpötilaa pyrkien palauttamaan sen annettuun arvoon mahdollisimman nopeasti.

Meillä kaikilla on siis ohjelma, jota alitajuntamme toistaa automaattiohjauksella ja rahaan liittyvä termostaatti, joka määrittelee, millaisten summien ja taloudellisen tilanteen kanssa tunnemme olomme kotoisaksi.


Mikä olisi seuraava syy – ja mikä seuraus?


Kun haluat saavuttaa tuloksia (erityisesti rahan kanssa), tule mukaan Rahailtaan, joka on kolmetuntinen iltatilaisuus rahan tarinasta ja rahatarinasta. 

Rahaillassa...

  • Kuulet mikä on rahan tarina: mistä raha tulee (ja miten se päätyy taskuusi).
  • Tiedostat mikä on sisäinen Rahatarinasi™ ja millä tavoilla se yrittää pitää sinut jumissa siinä taloudellisessa tilanteessa missä nyt olet.
  • Ymmärrät, miten vaurastuvien Rahatarina eroaa muista ihmisistä.
  • Opit miten voit päivittää Rahatarinasi nykypäivän uudistettuun versioon.
  • Kuulet mihin vauraat ja vaurastuvat sijoittavat rahojaan tällä hetkellä.
  • Tiedostat 2 pahinta virhettä, mitä talouskriisin lähestyessä voi tehdä.
  • Opit 3 asiaa, jotka vaurastumiseen tarvitaan. Tiedät heti mihin juuri sinun on keskityttävä nyt
  • Saat kuulla yhdestä sijoituskohteesta, joka on historiallisesti selvinnyt kaikista kriiseistä jo 5000 vuoden ajan!

Tule mukaan Rahailtaan tästä!

sisään Vaurastuminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Vaurastumisen psykologia osa 1: Miten tuloksia saavutetaan?