Vaurastumisen työkalut osa 2: Maksa itsellesi ensin
Oletko kuullut tai lukenut jostain, että itselle pitäisi maksaa ensin. Itse tutustuin tähän sääntöön vuosia sitten, mutta alkuun minulla meni noin kahdeksan vuotta, ennen kuin tajusin, mitä se oikein tarkoittaa.

Ajattelin pitkään niin, että kun yritykseeni tulee laskuja, niin maksan ensin itselleni palkan, ja sitten katsotaan, mihin rahat riittävät. Ei niin päin, että ensin maksetaan kaikki laskut, jonka jälkeen katsotaan, paljonko jäi. Ajatus oli siis, että itseään pitää arvostaa niin paljon, että maksaa itselleen ensin.

Lopulta kuitenkin oivalsin tuon lauseen todellisen merkityksen. Merkitys on siinä, että kun rahaa tulee tilille, ensin täytyy laittaa säästöön ja sijoituksiin, ja sen jälkeen vasta kuluttaa. 

Järjestys on tärkeä. Olet varmasti jossain vaiheessa ajatellut, että olisi sijoitettava ja säästettävä. Onko järjestys ollut sellainen, että sijoitan sitten, kun rahaa jää tilille? Onko kuitenkin käynyt niin, että kuun lopussa tilillä ei ole ollutkaan rahaa sijoittamiseen tai säästämiseen? Vai onko sinulla ollut sellainen ongelma, että kun kuun lopussa nettipankista on katsonut tilin saldoa, on tullut todettua, että onpa jäänyt paljon rahaa. Että mihinköhän tämän kanssa oikein joutuu? Tämä on varmaan harvinaisempi ongelma.
sisään Vaurastuminen
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Vaurastumisen työkalut osa 1: Miten omaa taloutta manageroidaan