Maanviljelijältä vinkkejä vaurastumiseen

Mitä maanviljelijä tietää vaurastumisesta ja rahankäytöstä? Hän ymmärtää sadonkorjuun lain. Sitä niittää, mitä kylvää. Jos kylvää keväällä porkkanoita, on turha kirota syksyllä, miksei maasta löydy perunoita.

Sama sääntö pätee ajatuksiin ja uskomuksiin sekä vaurastumiseen. Jos kylvää köyhyyden siemeniä, on luvassa köyhä sato. Jos ei kylvä mitään, on myöskin luvassa köyhä sato. Jos taas kylvää vaurauden siemeniä, on tulossa vauras tulevaisuus. Jos maanviljelijä sen osaa, mikset sinäkin!

Miten köyhyyden siemenet toimivat?

Laiska työntekijä

Köyhyyden siemenet voivat olla tekoja. Esimerkiksi huonon lainan ottaminen. Kivaa on nyt, mutta laina pitää maksaa takaisin korkoineen. Jos haluat lisää kivaa nyt, sinun pitää ottaa lisää lainaa. Tämä kierre jatkuu usein niin kauan, kunnes on maksukyvytön.  Et voi syödä kylvämiseen tarkoitettuja siemeniä! 

Köyhyyden siemen voi olla myös jokin tekemätön asia, joka vaatisi tekoja. Aina, kun lykkäät jonkin asian tekemistä huomiseen, annat aivoillesi käskyn “asioiden lykkääminen on ok”. Huominen ei taida ikinä tulla, vai mitä? Tarpeeksi kauan, kun mitä tahansa toistaa, tulee mestariksi. Myös lykkäämisessä voi tulla mestariksi. Tiedämme kaikki ihmisiä, jotka niin tekevät. He eivät ole niitä menestyneimpiä tuttujasi.

Köyhyyden siemenet ovat kuin rikkaruohoja. Ne kasvavat vaikkei niitä hoitaisikaan ja ennen pitkää ne valtaavat puutarhasi. Vaikka ajattelisit kuinka positiivisesti ja hoitaisit kuinka hyvin tahansa kaikkia muita kasveja, ne kasvavat silti. Siksi rikkaruohojakin pitää välillä kitkeä. Samoin huonoja tapoja ja uskomuksia pitää välillä uusia ja korjata. Siksi suosittelemme kertaamaan valmennuksia ja kirjoja useampaan kertaan. Oman rahatarinan päivittämisessä helpoin tapa päästä alkuun on suosittu Rahailta™-valmennuksemme.

Mitä ovat vaurauden siemenet?

Vaurauden siemeniä ovat kaikki hyvät teot, joita teet päivän aikana. Hyvä teko ei välttämättä tarvitse tuottaa muille mielihyvää. Hyvä teko on se asia, joka on moraalisesti oikein ja linjassa tavoitteidesi kanssa. Välttämättä hyvän teon tekeminen ei sillä hetkellä tunnu hyvältä, mutta sen jälkeen seuraa hyvä mieli.

Kun toistat ja kannustat itseäsi valitsemaan ja tekemään oikeita asioita riittävän pitkän aikaa toistuvasti, ennen pitkää saat tavoitteesi toteen. Oli se sitten kauan toivomasi palkankorotus, läpimurto sijoittamisessa tai liiketoiminnassasi tai löydät sen oikean kaikkien muiden joukosta. Näin luonto toimii. Ei oravakaan käännä vatsaa kohti aurinkoa kesän ajaksi. Se lopettaa käpyjen keräämisen vasta, kun hyvä sää loppuu. Talvella voi sitten nauttia sijoitusten tuotosta.

Mitä muuta voimme oppia maanviljelijältä?

Kun maanviljelijä aloitta työt, hän ensin valmistaa maaperän, että oikean kasvin olisi hyvä kasvaa siellä. Maan kääntämisen ja lannoittamisen jälkeen hän istuttaa siemenet. Istutuksen jälkeen maata hoidetaan ja kastellaan niin kauan, kunnes on sadonkorjuun aika. Ei sitä porkkanaa nosteta maasta joka ilta ja katsota kuinka iso se minäkin kertana on. Tuotot ovat siis exponentiaalisia.

Samalla tavalla vaurastumisen kanssa. Et voi odottaa saavuttavasi taloudellisia tavoitteitasi heti ensimmäisenä päivänä. Sinun on oltava kärsivällinen ja hoidettava varallisuuttasi pitkän aikaa. Vasta sadonkorjuun aikaan pääset nauttimaan tuotoista. Jos odottelet ja viivästelet sijoittamisen aloittamisen kanssa, saattaa sinulta pahimmillaan mennä koko satokausi ohi. Mitä nopeammin otat selvää, miten vaurastuminen toimii ja miten pääset alkuun, sitä paremmin olet varautunut. Kun aika on oikea, tarvitaan enää oikeaa tekemistä säännöllisesti ja riittävän kauan, niin saat haluamasi tulokset.

Haluaisitko saada parempia taloudellisia tuloksia?

Jos haluat ymmärtää paremmin rahaa, saada parempia tuloksia taloudellisesti ja ymmärtää miten vaurastuvat eroavat muista, suosittelemme osallistumaan suosittuun Rahailtaan™.

Rahailta on 3 tunnin mittainen iltavalmennus, jonka aikana oivallat itsestäsi ja rahasta enemmän kuin kenties koko tähänastisen elämäsi aikana yhteensä!

Rahaillassa Varapuun päävalmentaja ja allekirjoittanut johdattaa sinut tutustumaan omaan sisäiseen rahatarinaasi. Ymmärrät mikä se on, miten se pitää sinut tällä hetkellä kiinni siinä pisteessä, missä nyt olet sekä miten voit päivittää sitä vauraampaan versioon.

Valmennuksen aikana pääset lisäksi tutustumaan KultaEevan toimitusjohtajan ja menestyneen yksityissijoittajan Ilkka Hikipään avulla rahan tarinaan. Ymmärrät mistä raha tulee ja miten se päätyy taskuusi.

Rahaillassa…

  • Kuulet mikä on rahan tarina: mistä raha tulee (ja miten se päätyy taskuusi).
  • Tiedostat mikä on sisäinen rahatarinasi ja millä tavoilla se yrittää pitää sinut jumissa siinä taloudellisessa tilanteessa missä nyt olet.
  • Ymmärrät miten vaurastuvien rahatarina eroaa muista ihmisistä.
  • Opit miten voit päivittää rahatarinasi nykypäivän uudistettuun versioon.
  • Kuulet mihin vauraat ja vaurastuvat sijoittavat rahojaan tällä hetkellä.
  • Tiedostat 2 pahinta virhettä, mitä talouskriisin lähestyessä voi tehdä.
  • Opit 3 asiaa, jotka vaurastumiseen tarvitaan. Tiedät heti mihin juuri sinun on keskityttävä nyt
  • Saat kuulla yhdestä sijoituskohteesta, joka on historiallisesti selvinnyt kaikista kriiseistä jo 5000 vuoden ajan!

Järjestämme Rahailta -valmennusta keväisin ja syksyisin eri paikkakunnilla, valittavanasi on myös verkkokurssi.

Tutustu ja varmista paikkasi Rahailtaan!

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja
Tämä teksti on julkaistu blogissamme alunperin 12.5.2015. Päivitetty 16.3.2022.