Missä sinulla on fokus liiketoiminnassasi?

Bisneksen ydintarkoitus ei pitäisi olla isoksi kasvaminen, vaan rikkaaksi tuleminen – sen takia sitä tehdään, eikö vain? Hyvinvoiva bisnes tuottaa asiakkaille palveluita, samalla, kun yksi sen tavoitteista tulisi olla omistajan vaurastuttaminen.

Tämän oivaltaminen vei itsellänikin aikaa, kun yrittäjätaipaleen alussa pohdittiin, miten isoksi liiketoimintamme voidaan rakentaa. Voihan yrityksen rakentaa ja skaalata kuinka isoksi haluaa, mutta silloin siihen sisältyy myös enemmän liiketoiminnan pyörittämiseen kuuluvia ongelmia, eikö vain? Riittäisikö kuitenkin pienemmät tavoitteet auttamaan kohti niitä asioita, joita varten yritys alun perin luotiin?

Kysymys voisi ennemmin olla, kuinka pienellä rahallisella ja ajallisella panostuksella saisi kannattavan ja tuottavan liiketoiminnan? Ja onko isoksi kasvaminen välttämätön tavoite omien tavoitteiden kannalta? Jos tavoitteena on saada vapautta ja vaurautta liiketoiminnan avulla isoksi kasvattamisen sijaan, tavoitteena voi enemmin olla, kuinka pienillä kustannuksilla liiketoiminta saadaan pyörimään. Parhaiten tehokkaan liiketoiminnan rakentamisessa pärjäävät ne, jotka fokusoituvat omiin osaamisalueisiinsa.

Keskity näihin…

Listaa ylös asiat kolmeen eri kategoriaan ja pohdi, mihin yrityksessänne kannattaisi fokusoitua:

 1. Minkä asian mestaroitte? Missä asiassa yrityksenne on ylivoimaisen hyvä? Mitä asioita hallitsette täysin?
  Fokusoitukaa yrityksenne kanssa näihin asioihin. Mitä kapeampi lista ja segmentti, sen parempi.
 2. Missä asioissa olette kohtalaisia?
  Kehittäkää näitä tai vähentäkää näihin käytettävää aikaa. Pohtikaa, ovatko asiat oikeasti välttämättömiä yrityksenne menestymisen kannalta.
 3. Mitkä asiat jäävät listalla alemmas?
  Älkää tehkö näitä asioita ollenkaan.
Varmista paikkasi Bisnesiltaan™ täältä ››

Miksi fokusoituminen on tärkeää?

Arizonassa, Yhdysvalloissa sijaitsee yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä – Grand Canyon. Tämä suuri kanjoni on Coloradojoen uurtama ja pituudeltaan yli 440 kilometriä. Leveys vaihtelee 6-29 kilometrin välillä ja syvyys on enimmillään lähes kaksi kilometriä.

Kanjoni on syntynyt veden kulkiessa samaa reittiä pitkin. Veden muodostama joki on ollut fokusoitunut. Jos Grand Canyonia otettaisiin reunoista kiinni ja venytettäisiin riittävän leveällä, kanjonin muodostaneen joen fokus hajoaisi liian isoksi. Tällöin tilalle jäisi vain sentin kokoinen kuralätäkkö.

Sama koskee myös liiketoimintaa. Liian leveä fokus voi pahimmillaan hajottaa koko liiketoiminnan, kun taas selkeä keskittyminen oikeisiin asioihin yhdistettynä pitkäjänteisyyteen, voi auttaa sinua rakentamaan yrityksestäsi haluamasi menestystarinan.

Opi kolmessa tunnissa kaikki se mitä jokaisen aloittavan yrittäjän pitäisi tietää!

Varmista paikkasi Bisnesiltaan™ nyt täältä ››

Haluaisitko oppia selkeällä suomen kielellä yrittäjyyden perusteet ja saada vastaukset yleisimpiin yrittäjän mieltä askarruttaviin kysymyksiin tiivistetysti yhdessä paketissa? Niin mekin olisimme halunneet, kun perustimme Valmennusyhtiö Varapuun reilut 10 vuotta sitten.

Tästä syystä järjestämme uudistetun Business-iltakiertueen, jonka aikana käymme läpi yrittäjyyden keskeisimmät asiat yrittäjän näkökulmasta selkeässä ja ymmärrettävässä muodossa! Yrittäjyydestä tulee huomattavasti yksinkertaisempaa, kun tiedät mitä olet tekemässä ja mihin kannattaa keskittyä…

Business-illassa käymme läpi muun muassa…

 • Mikä on sinulle sopivin yritysmuoto.
 • Mitä eroa on työntekijän, yrittäjän ja sijoittajan ajatusmaailmalla.
 • Mitkä ovat menestyvän liiketoiminnan kulmakivet.
 • Mitä tarkoittaa olla itse itsensä pomo.
 • Mitä aloittavan yrittäjän kannattaa tehdä ja mihin käyttää aikaa.
 • Mitkä ovat yrittämisen yleisimmät kompastuskivet ja miten välttää ne.
 • Liiketoiminnan luvut – kannattaako kirjanpito tehdä itse? Miten hyödyntää verotuksen tulorajoja? Jne…

Tässä valmennuksessa puhutaan verotuksesta ja kirjanpidosta nimenomaan yrittäjän vinkkelistä selkokielellä. Voisiko olla niin, että yrittäjyydestä kannattaisi oppia yrittäjiltä..?

Varmista paikkasi Bisnesiltaan™ täältä ››

 

Valmennusterveisin,

Mikko Sjögren
Valmennusyhtiö Varapuun perustaja ja päävalmentaja

 

 

 

 

 

 

 

Varmista paikkasi Bisnesiltaan™ nyt ja tule poimimaan parhaat vinkit yrittäjille!