Pääkirjoitus: Oman näköistä elämää!

Juttu on julkaistu alunperin Varapuu Magazinen ensimmäisessä numerossa. Paula Harmaala on Varapuu Magazinen päätoimittaja.

Luet Varapuu Magazinen ensimmäistä numeroa. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi tämän uuden
julkaisun pariin. Kerromme niistä asioista, jotka ovat meillevarapuulaisille merkityksellisiä. Vauraasta, onnellisesta elämäntavasta ja yhteydestä toisiin samanmoisiin.


Varapuuhun hakeudutaan, kun halutaan oppia toimimaan rahan kanssa paremmin. Oman rahatarinan
tiedostaminen on tällä polulla ensimmäinen askel. Millaisia uskomuksia ja tunteita minulla on rahaan liittyen? Miten tarinani ohjaa käyttäytymistäni rahan suhteen?


Seuraavaksi rahatarinaa voi oppia korjailemaan paremmaksi, jos vanha ei jostain syystä palvele hyvin.


Tämän jälkeen on olemassa vielä kolmas askel, jonka päävalmentaja Mikko Sjögren paljastaa haastattelussa ”Katse rahatarinasta totuuteen”. Entä mistä rahataidoissa on
lopulta kyse, maksimaalisesta rahan hilloamisesta omaan pussiin vai jostain muusta?


Saattaa olla, että Varapuu on reilun vuosikymmenen aikana jo ehtinyt lunastaa tavoitteensa 10 000 taloudellisesta menestystarinasta. Yksi on päässyt eroon pikavippikierteestä, toinen niukkuuteen hirttäytyvästä sitku-elämästä ja kolmas on onnistunut rakentamaan oman karusellinsa, päivätyöstä riippumattoman taloudellisen vapauden.


Menestyksen määritelmää ei voi ulkoa päin asettaa, vaan kyse on hyvin henkilökohtaisesta kokemuksesta. Hyvä mittari on kysyä itseltään, elänkö intohimojeni mukaista elämää vai suoritanko odotuksia, joita ajattelen ympäristön minulle asettaneen. Siis, onko tämä juuri sitä mitä itsen haluan ja pidän arvokkaana?

Taitavaksi Rahan Kanssa -valmennusviikonloppu on monille käänteentekevä tilaisuus, jonka seurauksena yksi asia voi johtaa toiseen ja elämä kohentua aivan uuteen uskoon. Tässä lehdessä kerron miten itselleni kävi.

Rahataidonvalmentaja Petri Wirzenius pohtii kolumnissaan onnellisuutta. Yksi onnellisuuden elementti oman täyttymyksen ohella on hyvän jakaminen.
Haastattelin elokuun lopussa arvopaperivalmentaja Veli-Matti Valkamaa osakemarkkinoiden tilanteesta ja syyskuussa Tommi Luosmalaa siitä mitä asuntomarkkinoilla on meneillään.


Markkinakatsauksia on jatkossa luvassa kvartaaleittain, kuten myös lehtemme ilmestyy.

Paula Harmaala
Päätoimittaja

Julkaisemme Varapuu Magazinessa julkaistuja artikkeleita säännöllisesti Varapuun nettisivuilla. Jos haluat lukea lehdet kaikkimullehetinyt-ajatuksella, tule Varapuun livevalmennuksiin, voit ostaa lehden itsellesi sieltä!